Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия

Дамаск води преговори с полуавтономните кюрдски власти
Обновена: 13 окт 2019 22:23 | 13 окт 2019 21:02, Анисия Иванова
273
Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия
Снимка: БТА

Сирийската армия се придвижва към северна Сирия, за да отблъсне агресията на Турция, която преди пет дни започна настъпление срещу кюрдските сили, предаде Франс прес, като се позова на сирийската агенция Сана.

Сирийската армия е навлязла в северния сирийски град Манбидж, за да установи контрол над него, предаде ТАСС, като се позова на сирийска телевизия.

Още по темата

Сана не съобщи подробности за мобилизацията на сирийската армия, която в миналото се е разполагала в някои сектори, контролирани от кюрди, за да не допусне турско настъпление.

Кюрдски представител, пожелал анонимност, заяви, че се водят преговори между полуавтономните кюрдски власти и сирийското правителство, отбелязва АФП.

Асошиейтед прес цитира кюрдски представител, който заявил, че е постигнато споразумение с помощта на Русия сирийски правителствени сили да се разположат в някои гранични градове, контролирани от кюрдите, от които се изтеглят американските военни.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че сделката се отнася за градовете Кобане и Манбидж, в които се разположиха американски войски след изгонването на бойците на Ислямска държава през 2015 г., добавя АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
16
 
14
 
! Отговори
Независим Кюрд преди 4 години
Кой ти дава правото да нахлуваш в суверенна държава? Турция ще плати кървава цена за интервенциите си в Сирия помнете ми думата. Ще бъде спукана от терор. Ще я попилеят
166
2
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 212: Терористите, финансирани от САЩ и ислямистите. А Сирийската армия и кюрдите сега стават съюзници.
165
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха,ами сега другаря Путин на кой ще помага?Вижда се краят на фалшивия съюз Русия-Турция.
164
11
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
На турския Кадафи ще му се стъжни.
163
8
 
8
 
! Отговори
real преди 4 години
хаха то там останаха ли сирийски войски и каде бяха тези войски краварите като окупираха петролните кладенци
162
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо ново"Сирийската" армия финансирана от САЩ и ислямистите.
161
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ Турция никога не е имало изсконни кюрдски територии. Кюрдите са терористи които с терористични актове се опитват да сменят властта. Имат и партия, имат и представители в парламента, ако искат нещо да го постигат в по парламентарен път, цивилизовано. А не с тероризъм, ако не - да си направят държава в България.
160
5
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 209: Не терористите, а сирийската армия.
159
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сирийската армия, а терористите.
158
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1ъВ османската империя българеите живееха по-добре от колкото при американското партьорство при което 2 милиона българи си отидоха за 30 години, а други 2 милиона мият улиците на зашад/
157
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
". Ами защо тогава не предложите на кюрдите да си направят държава в Гърция???" Няма да предложим на кюрдите да си правят държава в Гърция,защото изсконните им територии са в границите на Турция!Както са в границите на Турция и български и арменски територии!Политиката на Османската империя и Турция винаги е била на присвояване на чужди територии! Лакомия за чуждото е същността им! И разбира се нападат както винаги слаб противник,който не може да даде отпор!
156
5
 
5
 
! Отговори
преди 4 години
До АнонименВ османската империя не сме живели мирно и тихо.
155
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Браво.Никой няма право да влиза в чужда държава.....нали затова са границите."Само дето обаче Турция в случая има напълно законното право на това, благодарение на редица договори, които Турция и Сирия взаимно са подписали.
154
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не разбирам логиката на масовия българин, който се надява да има някаква независима държава "Кюрдистан". Не разбирам и омразата им към Турция. Ами то и под гръцко (византийско) робсто сме били 200 години и даже е било много по-лошо, по-кърваво и по-истинско робство, понеже в Османска империя сме живяли мирно, а Византия ни е колила и изкарвала на пазарите за роби. Ами защо тогава не предложите на кюрдите да си направят държава в Гърция??? Хем ще са съседи на България, щом са толкова хубави.
153
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стана ли лирата 5 стотинки, или да чакам следващата седмица?
152
8
 
12
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Браво.Никой няма право да влиза в чужда държава.....нали затова са границите.
151
15
 
16
 
! Отговори
Вън сащ преди 4 години
Браво. Всяко място където американският мръсен ботуш е гонен е благословено.Дет то америка. Свобода за всички окупирани отСАЩ
150
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо толкова години се води война в Сирия,даже и Баба Ванга споменава за войната в Сирия,и до сега нито една медия не е оповестила за причината за тази война,и кой за какво и защо се бие в нея.Като че ли всичко от Втората Световна Война се повтаря като на кинолента.Толкова много години минаха от ВСВ и пистояноо се пише за СССР,Хитлер и Сталин,и до сега никой не е казал за какво е била Втората Световна Война.Лъжат ни на поразия.Питайте някой журналист за причините за войната в Сирия,и гледай сеир
149
4
 
1
 
! Отговори
Starija hush преди 4 години
Au kade sa b-g.teljaci--------------------------puskai komentara teljak!
148
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Султана защо не поведе великия аскер,ами се е скрил с фамилията в сарая за 1 милиард,*** имамбаялдъ и наднича през джама?От всички това ше страда народът.