16 кулинари, една голяма награда. Кой ще грабне 100 бона от MasterChef?

Вижте финалистите в готварското шоу
11 мар 2020 18:45, Александър Попов
16
Николай Маджаров, 50 г., музикален продуцент, София
 
Николай е музикален продуцент. Свирил е на пиано, а в последствие се e ориентирал към електронната музика. Той е един от създателите на първата БГ група за електронна музика „Тибетски сърца“. Има еврейски корени – през 1400-та година неговият древен род е изгонен от Испания. Баба му е била отличен познавач на европейската и еврейска кухня. Има 2 по-големи сестри, а майка му и баща му са пътували много по света като строителни инженери. Децата са оставали сами вкъщи и е трябвало да си готвят от 2-те кулинарни книги, които са имали у дома. Редували са се, кой да е отговорник на кухнята. Николай има две деца – дъщеря на 23 години и син на 8 години. Определя се като авантюрист. Обича да се предизвиква, за да има истории, които да разказва на децата си. „Човекът си отива, историите остават.“, смята той. Кара мотор по 60 000 км на година, замръква на всякакви места, а миналата година е обиколил казахстанската пустиня. Изминавал е „пътя на кебапа“ – Искендер, Адана, Измир. Най-далечното място, до което е стигал с мотор, е границата на Монголия. Докато е карал близо 4000 км през най-суровата част на Сибир, е опитал екзотични местни специалитети. Участва в MasterChef, защото предизвикателството дава смисъл на живота. Така се създават истории. А и като един истински евреин смята, че 100 000 лева не са никак малко пари. Снимка: bTV
 
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу сформираха елитната селекция от 16 хоби-готвачи в новия сезон на MasterChef. 
 
В елиминационното готвене журито раздели всички 35 притежатели на бели престилки от кастингите в три групи, които трябваше да създадат кулинарен шедьовър със специално подбрани продукти от всеки от професионалистите. Носителите на трите златни престилки – Куин Чан, Линда Петкова и Димитър Тончев не участваха в голямата битка, но имаха отговорната задача да изберат основния продукт, който става задължителен за ястията на всички останали.
 
Първата група на състезаващи се за място в MasterChef разполагаха с едни от любимите съставки на Chef Андре Токев – мастило от сепия, масло, шам фъстък, лимон, кисело мляко, батат, цвекло, целина, свежи билки и черна леща. Димитър реши да улесни претендентите за място на арената на MasterChef и определи пилешките дробчета като достъпен продукт, който да даде равен старт на кулинарите. 
 
Втората група имаше задачата да демонстрира познаване на азиатските вкусове, подбрани от Chef Петър Михалчев. Те разполагаха с пресен лук, соев сос, краставици, комбу (ядливи водорасли), кацо буши (изсушена кожа на риба тон), скариди, гъби шийтаке, китайско зеле, жасминов ориз, „тогараши“ (микс от седем подправки) и рибен сос. Куин избра като задължителна съставка за ястията на колегите си черноморски лефер, поради множеството възможности, които предлага. 
 
В третата група съставките пред претендентите за място в MasterChef бяха подбрани от Chef Силвена Роу. Тя им предостави портокал, ядки макадамия, фурми, овесени ядки, какао, чия, кокосова захар и масло, карфиол и киноа. Линда избра за състезателите основен продукт тиква, който зарадва, но и разочарова готвачите. 
 
Вижте 16-те финалисти в нашата галерия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: MasterChefМастършеф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Има се предвид още някой освен балдъзата на продуцента ли?
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 до 9Не си в час, ама хич. Имаш болни представи за света и си противоречиш. Тия дето ги защитаваш си имат ценоразпис досущ като теб. Иначе нямаше да се интересуваш колко съм успял ако не се предлагаше на плътския пазар. С несъответсваща на нищо завишена и претенциозна самооценка. Обяснявай на плащача си как припадам по кифли болни от суета, продажност и неосъзнатост. Той е по-дългосрочните губещи инвестиции.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И наградата печели КОРОНАВИРУСА. Аплодисменти, другари!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номер осем е екстра
9
2
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Факт е, че разни недокосвали красива жена, мислят по този начин. Набито им е в главата как жените успяват заради външния си вид и си мислят, че всички мъже са льохмани, като тях, и им се подкосяват краката от първата фльорца. Ами, успелият мъж така не мисли. Ама тия работи в тоя си живот няма да ги разбереш.
8
2
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Ми падай бе, кой те спира?! И без това съм убеден, че мерки не взимаш нито за себе си, нито за околните.
7
0
 
13
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Тъжно за тебе. Доста е грозновата. Добро дете, но всякаква липса на сексапил. Не е за хвалба...
6
6
 
9
 
! Отговори
Студентски град преди 4 години
Спал съм с виетнамката.
5
7
 
7
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Корона вирусът .!.
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не ме интересуват тия простотии , хората прсто падат и умират по улиците
3
10
 
12
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Който оцелее от короната
2
11
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
1. Какво общо има търкалящата се Силвена с кулинарията??2. Боновете съкровищни ли ще бъдат или касови?
1
14
 
18
 
! Отговори
Шеф Фъкофф преди 4 години
Наградата ще я грабне тая със силиконите и късата пола. Защото много добре може да слага яйца на очи и да пече кремвирш на фурна 37С със собствен сос.