Юлиан Вергов ще съди Диана Димитрова за обида

Тя кани колеги и журналисти в съдебната зала
11 дек 2023 12:20, Нели Христова
60
Юлиан Вергов ще съди Диана Димитрова за обида
Снимка: БГНЕС

Актьорът Юлиан Вергов съди колежката си Диана Димитрова за обида.

Това обяви самата тя в социалните мрежи. "Пуснал е тъжба в съда за обида заради мой фейсбук статус. Да, за обида след почти година", казва тя и припомня, че прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по нейната жалба за насилие срещу нея от страна на колегата й.

"Ако се чувстваше невинен, щеше да е завел досега дело срещу мен за набеждаване в престъпление", допълва тя.

Диана Димитрова се обърна към приятели, колеги и журналисти:

"Искам да Ви поканя в откритото съдебно заседание на 14 декември, 16,45 ч., в съдебната зала на Софийски районен съд, 20-и наказателен състав, София, бул. „Ген. М. Д. Скобелев” № 23. Имам правото да не се явявам на делото, но реших, че ще бъда там... заради целия път, който извървях, и заради себе си".

Актрисата казва още, че ако може да върне времето назад, когато е споделила дълго пазената си тайна, сега отново би говорила.

"След една година виждам промяната и резултата, защото до този момент темата за насилието беше табу. А жертвите на насилие бяха просто статистика. Някой трябваше да влезе пръв в огъня и да даде гласност. Не съжалявам за избора си, защото беше правилният. Независимо от високата цена, която платих. Говорете, за да Ви чуят, независимо дали са минали пет или десет години! Насилието е престъпление и жертвите не трябва да се наказват повторно, като носят в себе си страха от изобличаването на насилника", добавя Димитрова.

След писмото на колегите й от 28 март, в което защитиха Юлиан Вергов, Диана решила, че няма смисъл допълнително да разстройва родителите си, най-вече майка си, и да се ангажира повече със случая.

"Бях решена да предприема мерки заради официалното (единствено писмено) изявление на насилника, в което умишлено изманипулира обществото и с намеци склони да мисли, че съм се държала непристойно. Изявление, което причини огромни щети върху името ми и измести фокуса за насилието, а жълтата медия развихри въображението си до висоти. Цяла България разбра, че съм била насилена, а насилникът се опитва да го прикрие. А хората и приятелите ми знаят какъв човек съм и нямаше нужда да изброявам добрините и каузите, свързани с деца, в които съм участвала“, каза още актрисата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Покойния ми баща казваше. Никога не се удря жена. В добрито старо време.
50
4
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 4 месеца
Насилникът се освобождава от вината и отговорността като заблуждава и манипулира:" Жертвата е виновна!" Ако не ме дразнеше, нямаше да я ударя ... Насилникът лъже, че той е жертва. Вергов се нуждае жт психологическа помощ.
49
2
 
4
 
! Отговори
Затова преди 4 месеца
До 41. Повечето Жени мълчат след насилие поради: Болката! Срам! Вината! Страх! Липса на подкрепа от близки и обществото! Не им вярват!..
48
4
 
4
 
! Отговори
Г557дт преди 4 месеца
Те така насилниците като Вергов обичат да се правят на жертви, за да объркат обществото и съдебната система!
47
4
 
4
 
! Отговори
Наглост преди 4 месеца
Хем я бил, хем ще я съди защото се "обидил"! Ненормален!
46
2
 
4
 
! Отговори
Моляяя??? преди 4 месеца
Насилникът ще съди Жертвата??? Виновно е скапаното правосъдие, защото не повдигна обвинение срещу ниго, уж изтекла давност!
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разни фондациии а ла Истамбулска конвенция явно сериозно я спонсорират да направи кампания на гърба на някое известно име. Не може да му прости, че не я обича и затова не го оставя на мира. Гледай си работата, ***. Ти си го ударила с песници или словесно, той ти е върнал и точка.Нито ти е приложил системен тормоз, нито те е изнудвал за нещо, освен да го оставиш на мира.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЯМА ТАКОВА ИМЕ АЛЕКС а това е умалителна форма на името АЛЕКСАНДЪР......... ШОТЛАНДИЯ примерно си има Крал Александър,Крал Александър Втори и не им трябва червеният Южен фалшификат Алекс Фъргюсън............червеният турчин в Османската империя наричал Александър с Ислямизацията буква "И" отпред вместо премахнатата буква "А" и му казвали ИСКЕНДЪР.......варианти много.....разбра ли бе ИЛЕКС
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Актьор мъж няма, само дендъри. 500 лв заплата им е много, за актрасите 2-3 хил поне, но дендърите да си намера МЪЖКА работа.
42
11
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Юлиян трябва по-ясно да обяснява на подобни като Диана Димитрова,че са само за временно ползване.Тогава няма да се стига до такива циркове.
41
3
 
3
 
! Отговори
Дефлориран СИК преди 4 месеца
Васко и Жоро Илиеви с брат им Илия Павлов още 1991 година спретнаха демократичния МАФИОТСКИ ЦИРК у нас че видите ли имало ДОБРИЯТ престъпник но имало и Лошият престъпник та НАРОДА сам да си избира Добрия и Лошия и да му помага като НАРОДНИЯТ ИЗБОР е без никакво значение защото Добрият престъпник обединен с Лошият престъпник е ОРГАНИЗИРАНАТА МАФИОТСКА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ.................Бойко Борисов от 2001 е в Политиката със СТАРИЯТ ДЪРТ Червен фенер създаден от Илия Павлов,Васко и Жоро Илиеви1991
40
6
 
6
 
! Отговори
Сик преди 4 месеца
100%- ов комплексар и ***. На всеки е ясно, че е бияч на жени.
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Пуснал е тъжба в съда за обида заради мой фейсбук статус. Да, за обида след почти година", казва тя" Муахаххаа...кой го казва...дето самата тя години наред си е мълчала за сексуалния тормоз ( ако е имало такъв де) от страна на Вергов. Толкова е жалкааа, че няма накъде повече.
38
4
 
3
 
! Отговори
Женските Психолози преди 4 месеца
Наполеон Бонапарт е казал:"Всички жени са "КОЙ?" с изключение на майка ми но да не забравяме че и тя е жена"................и още е казал:"Слава Богу че Жените са Жени а не са Мъже защото са далеч по агресивни от мъжете"............................ Конкуренцията по етнос но от абсолютно същата школа за Женска Психология ДЖОРДЖ ОРУЕЛ добавя:"Жените бяха както най-крайните и верни почитатели на ГОЛЕМИЯТ БРАТ така също ЖЕНИТЕ бяха най-безмозъчната част от почитателите на ГОЛЕМИЯТ БРАТ
37
11
 
11
 
! Отговори
Нагъл преди 4 месеца
Бияч, който ще съди жертвата за обида. нагъл! Това само в Бг може да се случи!
36
3
 
11
 
! Отговори
Люи дьо Пак. преди 4 месеца
Тези навлеци,се съдят,бъркат си по дупките,а театрите празни.Не гледам бълг. филм,защото бледнее пред чуждестранните произведения.Определете си тротоарите по които ще ходите,вместо да се съдите.
35
3
 
2
 
! Отговори
далеч по-късно преди 4 месеца
СЕНАТА в РОМА заседава и попитали:"Има ли някой които е против коронацията на АТИЛА за Император на Западната Римска Империя чрез СВАТБАТА с нашата РИМЛЯНКА Хонорис и тогава ПОСЛЕДНИЯТ ИСТИНСКИ РИМЛЯНИН както го нарекли АЕЦИЙ станал и заявил:"АЗ СЪМ ПРОТИВ И ЩЕ Я РАЗВАЛЯ ОКОНЧАТЕЛНО ТАЗИ СВАТБА НА ВЛЮБЕНАТА МИ СЪНАРОДНИЧКА"..................Истинският МЪЖ ако е НЕОБХОДИМО и СВАТБИ разваля и срещу влюбени сънароднички върви
34
5
 
2
 
! Отговори
Конкуренция преди 4 месеца
Абсолютно всички Древни Римлянки били ВЛЮБЕНИ до безумие в Император КОМОД защото бил тогавашната ФУТБОЛНА звезда........и още много ПАРИ имал Комод........и още много власт имал Комод.........все плюсове за безумни влюбвания на Римлянки в Комод........Обаче Мъжете се усетили че убийствата и кървищата на Колизеума се гледат вече предимно от ВЛЮБЕНИ ЖЕНИ и след преврата последвал оня виц:"ЖЕНА като разглежда ПОРНО и и се привиждат жертвите на Джак ИЗКОРМВАЧА"
33
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не разбирам защо в събота този компрометиран тип беше поканен в предаването на Г.Любенов, реабилитация ли търсеше? Много зле за един уважаван водещ.
32
10
 
6
 
! Отговори
Ddt преди 4 месеца
Ми...,обидил се е човека. Горкия.

Спонсорирани публикации