Домашните любимци в Масачузетс ще са законни наследници

През 2007 г. болонка наследи $12 милиона
12 яну 2011 08:29,
24
Домашните любимци в Масачузетс ще са законни наследници
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Губернаторът на американския щат  Масачузетс подписа закон за домашните любимци, който регламентира техните права след смъртта на стопанина им.

Законът, прокаран през януари 2009 г. позволява на домашните котки и кучета да получат законни права за наследяване, в случай, че това е упоменато в завещанието на собственика.

Стопаните могат да посочат някого, на кого да възложат попечитeлството над домашните си любимци, съобщи РИА Новости.

Масачузетс не е първият американски щат, който приема закон в защита на интересите на стопаните и техните питомци.

Още по темата

Прецедент бе случаят на милиардерката Леона Хелмсли, която през 2007 г. остави 12 млн. долара на любимата си малтийска болонка.

Завещанието на бившата собственичка на Емпайър стейт билдинг предизвика съдебн искове от страна на двуногите й наследници, които успяха да орежат парите на болонката до 2 млн. долара.

Тогава съдът прецени, че сумата ще бъде напълно достатъчна за благополучното съществуване на домашния любимец на покойната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
леле леле преди 13 години
Не е истина колко са смотани тия американци. И как ще успее това куче да уползотвори тия пари???Сигурно ще иде в магазина и ще си купи Wiskas......
22
0
 
2
 
! Отговори
+ преди 13 години
След финансовата криза, която докараха на света, горенаписаното за сетен път ме убеждава, че Америка се изражда!!А като добавим и идиотските случай на психопати стрелящи безразборно...Жалко! Наистина бяха велика нация!
21
1
 
7
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
По добре на животинчето от колкото на банда изгладнели нехранимайковци дето и се водят наследници и сигурно от години я чакат *** та да се облажат!!!И аз бих ги оставила на кучето от колкото на двукраките вълци дето сигурно биха я очистили заради тези кинти!!!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По добре болонка в САЩ отколкото работник в БГ
19
3
 
1
 
! Отговори
булгар преди 13 години
ех защо не съм американец...да грабна карабината с 5 пълнителя,да отида в близкия мол и да си стрелям на воля по хората.както повелява една стара тяхна традиция..
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Започвам все повече да се убеждавам, че американската нация е тотално изтрещяла....
17
1
 
4
 
! Отговори
стефан преди 13 години
как ми се ще да съм такова американско куче..,а не да живея тук с 15 лв на ден...
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами аз не виждам проблем в това. Представете си, че някой няма деца, но има куче, което му е правило компания, развличало го е и т.н., тогава защото да не направи така, че и след смъртта му кучето да живее добре? А и какво се нервят другите наследници, кучетата живеят 15-тина години, след това парите пак ще са за тях.
15
2
 
12
 
! Отговори
JiiktakS преди 13 години
Аз не правя разбика между животни и хора, така че не виждам какъв е проблема.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми да си ги харчи с кеф болонката изтрещели амита
13
7
 
5
 
! Отговори
пръндьо преди 13 години
американските *** освен от кучетата си и дебелите холестеролни ***,нищо друго не ги засяга....
12
9
 
16
 
! Отговори
Tedzilla преди 13 години
Поредната несправедливост и престъпление срещу човечеството от страна на безочливите, дебели, безсърдечни американци. Показват на света, че тяхните домашни любимци могат да живеят по-добре от гладуващите по целия свят хора.
11
0
 
11
 
! Отговори
JL преди 13 години
Да. 12 милиона са "малце ту мач", но съществува и другия вариант, много популярен в България. Стопанинът умира, наследниците на жилището пристигат и изхвърлят домашния любимец на покойния на улицата...
10
0
 
6
 
! Отговори
фактофил преди 13 години
или пък беше бУлонка? ... ама какво ли разбирам аз, нали не списвам новинарски карета.
9
10
 
4
 
! Отговори
Ferdo преди 13 години
Наистина идва края на света, това е заречено в Светиите книги. Щом един човек не разбере какво всъщност е той никога не може да е щастлив и да знае какво всъщност е живота. Ей го на даряват пари на животно, други вярват, че духа им може да се прероди в животно и т.н. А бе хора животното няма акъл, няма воля, няма дух, то си е създадено за човека, както и всичко друго... Нека помислим малко, защо да се принизяваме толкова...Това идва от липса на обич, любов м/у хората...
8
17
 
24
 
! Отговори
В преди 13 години
Това са комплексари хора.. стиснати и психо.. да оставиш наследството си на някое *** пес или котка или каквото и да е животно си е чисто престъпление!Вместо да дарят парите си на бедстващи хора, за лечение, развитие и т.н. Тоя космясал *** с 12 млн. $ каквп ще прави.. ще ги изяде във вид на пържоли?! просто нямам думи
7
6
 
3
 
! Отговори
брадваро преди 13 години
чудно как Сириус е домашен любимец на Земята:))вицовете у малата и Сирищник..там може и да минат такива лафове!и става дума за ловно куче, а не за ***. Хрътката е символ на жестокост и непреклонна воля при лова!
6
10
 
24
 
! Отговори
Me преди 13 години
НАПЪЛНО ОТКАЧЕНИ ХОРА, С МНОГО ПАРИ И СВОБОДНО ВРЕМЕ!!!!
5
4
 
24
 
! Отговори
Вед преди 13 години
А какво става, ако случайно кучето/или другия дом. любимец умре? Ей така внезапно няколко дена след получаване на наследството. Нали не може да пише, за да завещае вече полученото :D . Объркан свят... единственото животно може да се нарече човека. Няма по-глупаво, егоистично и нагло същество от хората
4
6
 
21
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Ето,това е пълна идиотщина!Да вземем пример от тях,те са нашата гордост!САЩ.