Как да възстановите връзката след изневяра?

Вижте три етапа на възстановяване
27 фев 2021 02:00, Михаела Лазарова
33
Как да възстановите връзката след изневяра?
Снимка: Istock

Изневярата рано или късно бива разкрита. Болката е силна, разочарованието от предаденото доверие е неизмеримо. Всичко това, заедно с другите нерешени проблеми във взаимоотношенията се оказва пречка за възстановяването им.

Според специалиста по връзки Естер Перъл, понякога аферата може да бъде заздравяваща за връзката, но само ако двойката успее да премине през тези три стъпки. Вижте кои.

Етапът на изкупление

Този етап е показател за това дали връзката има шанс да продължи или ще се разпадне след изневярата. Това означава, че този партньор, който е измамил доверието на другия, ще трябва да направи „депозити“ чрез поведението си за изграждане на доверието, изразявайки съпричастност към болката на партньора си и споделяйки му как ще предотврати бъдеща изневяра. Разбира се, той може изобщо да не реши да полага такива усилия или пък измаменият да не му даде шанс.

Но в случай, че предаденият партньор е склонен, той ще трябва да се научи ясно да изразява своите желания и нужди. Той често ще изпитва натрапчиви мисли към другия, гняв, ще го наказва с поведение, но това наказание не може да продължава дълго. Затова може би е добра идея двойката да се обърне към специалист по връзките.

Настройка

Втората фаза от спасяването на любовната връзка след изневярата е настройката. Един труден въпрос, на който всяка двойка, преминаваща през това изпитание, трябва да си отговори е дали са готови и двамата партньори да се изправят срещу отговорностите си в каузата на тази афера. Всъщност рядко е така. В повечето случаи налице е лоша комуникация, премълчани желания и чувства, липса на усилия и от двете страни, приемане за даденост на другия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: любовизневяраинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
jiveem va demokraticen svyat vseki moje da pravi kvoto poiska nisto loso ne pravyat horata napreddd nema da gi nosim na oniya svett
20
1
 
2
 
! Отговори
монтьорчето преди 3 години
До с големи носове офТова с обичането е във фантазиите на една маникюристка с голям нос и еманация на кича и на един монтьор без образование и класа.Много близко до ума е, че както изневерява на жена си с теб, така изневерява и на теб с друга, по-млада и по-красива и най-вече по-умна.Но маникюристките и монтьорите няма как да знаят това. Само интелигентните хора го разбират.
19
2
 
9
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
нужни са двама? Мило, извинявай че си го напъхах в съседката, ама знам, че и ти искаше да го направя??? айде глупости, проблемите в отношенията не се решават с изневяра, това само ги задълбочава, като има проблеми или се решават или се разделяте, не виждам как изневярвата решава някакви проблеми, освен да създава нови и да дава илюзия на хората за намерено изгубено щастие
18
4
 
2
 
! Отговори
рецепта преди 3 години
рецептата е само една: всеки ден сутрин след ставане и вечер преди лягане верният партньор трябва даПръдне в носа на изневерилия партньор, така един месец, ако след този един месец все още са заедно ще са си верни докрай
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изневяра няма възстановяване.Има агония за потърпевшия. Съветвам всички, които току що са научили,че половинката им изневерява, моментално да слагат край. Втори шансове, ала бала, оня/оная дето са тръгнали да си го слагат с други, изобщо не им пука. Те пак ще го направят, особено щом им е простено веднъж. Нямате си идея колко са нагли хората, които изневеряват. Наглост до безобразие! Не си го причинявайте, а бягайте от такива отровни връзки!
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тая работа са нужни двама. Много е лесно да плюем само по този, на който вече му е преляло от нещо и е избило на някъде.
15
5
 
10
 
! Отговори
истината е че преди 3 години
Когато някой започне да изневерява, той няма да спре никога, на всяка нова жена ще изневерява със следващата нова.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно мушкане не е проблем. За да се стигне до там значи има много по-големи проблеми от едно чесане.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Just don't.Разделяте се без скандали и търсете друг човек, запазвайки все пак прилични отношения с бившия/ бившата, понеже и омразата изморява. Считате го за внезапно умрял, има болка, но ще има и ново начало. Животът е прекрасен, но и кратък, не си струва да поправяш и за се задоволяваш със счупени неща.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво възстановяване.Почне ли веднъж край няма да има.Само повече мъки.Бягайте далеч, това е спасението.
11
3
 
26
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
Не се възстановява никога една връзка по начина по който е била преди изневярата . Никога.
10
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно нормално. Хората да направени да правят секс с много други, не с един. С 1/0 правят секс грозните хора!
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не самия акт е страшен. Но ако някой ви кръшка просто не държи на вас или му е писнало от вас.Нищо няма да се промени, освен към по-лошо.
8
2
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Като искате парите на баровеца ще стискате зъби и ще се правите на неразбрала!
7
1
 
6
 
! Отговори
животни преди 3 години
Явно статията е за лгбт , там няма вярност, доверие , каквито и да било ангажименти и отговорности,
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само изпаднал индивид може да тръгне да кърпи стара счупена от изневяра връзка. Виталният човек продължава напред.
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изневярата е край. Няма нужда да хабите усилия за да въстановите връзката. Имате твърде много нови възможности.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анадол? преди 3 години
Брей, големи сте анадолци. Край, не става, изпращаш... Така и не разбрахте, че никой не ви е длъжен и ако се държите зле има последствия.
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не става.продължава да лъже.а ти вече никога не му вярваш и се съмняваш във всичко.дори го мразиш.бракът се разпада на 100%.спомняш си как те е лъгал за срещи с другата.как е крил пари.как се е крил с телефона си в банята..
2
2
 
15
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Нито женътъ нито мажа има километраж отдолу.