Тройката иска "български заплати" за гърците

Решението е ултимативно, пише днес пресата в Атина
Обновена: 2 апр 2012 14:55 | 2 апр 2012 10:35, Елка Василева
177
Тройката иска "български заплати" за гърците
"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ. Снимка: архив, Reuters

"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, Европейската централна банка и МВФ, коментира в заглавие гръцкият в. "Етнос".

Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни, пише изданието.

Тройката иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, бившата югорепублика Македония, Хърватия и Албания.

Още по темата

Решението на тройката е ултимативно. Такива заплати иска тя и за нас и това ни се повтаря при всеки случай от представителите на кредиторите... Ново орязване на заплатите поискаха публично представителите на тройката.

Това те обявиха недвусмислено миналия вторник, посочва вестникът, изтъквайки, че комисарят по икономическите и валутни въпроси на ЕС Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят.

В. "Етнос" твърди, че миналата сряда двете партии, подкрепящи коалиционното правителство на премиера Лукас Пападимос, са представили в парламента за одобрение специална сметка, която ЕС поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.

Припомня се, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Права е тройката,защото ако не изливаха еврофондовете милиарди в Гърция,сами нямаше да можете да си изкарате и балканските мизерни заплати от които се плашите,но скоро сиртакито ще спре
137
3
 
11
 
! Отговори
Честит Великден! преди 12 години
Незнам какво иска някаква "тройка", но за Великден в Гърция получиха: пенсионерите - допълнителна великденска пенсия, работниците както в държавната, така и в частната сфера - допълнителна великденска заплата, дори всеки безработен - допълнителна великденска помощ от по над 300 евро...
136
2
 
9
 
! Отговори
Ами сега преди 12 години
Ако това стане, къде ще отидат да работят българските бели робини, които гледат гръцките старци за половината им пенсия.
135
2
 
2
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Забележете , че "въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания",тоест не се разрешава използването за създаване на конкурентни предприятия.
134
0
 
17
 
! Отговори
проф.д-р Бай Ганьо Ц преди 12 години
проф.д-р Бай *** Ценов============================================================= МУ-ХА-ХАА-ХААА!Само когато гъркините почнат да проституират и да си продават децата в България и гърците да плячкосват българските банкомати и да се срамуват от произхода си, ще повярвам че сме по напред от тях.
133
2
 
7
 
! Отговори
Николов преди 12 години
НЕ РАЗЧИТАШ ПРАВИЛНО ПОСЛАНИЕТО НА ТРОЙКАТА!!!ТО Е : ГЪРЦИ,БЪЛГАРИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ БАЛКАНЦИ СПРЕТЕ С ТАРИКАТЛЪЦИТЕ И ДА ИЗБИРАТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ТЕЗИ,КОИТО ВИ ОБЕЩАВАТ ДАЛАВЕРА /800 дни,"СОЦИАЛНИ","патриотични" ит.н./.В КРАЙНА СМЕТКА ТАЗИ ДАЛАВЕРА Е ЗА ТЯХ,А ЗА ВАС СА ТРОХИТЕ.Хващайте се за работа, смятайте какво сте изработили и тогава искайте да ви се плати.Не става :ДАЙ ЗАПЛАТАТА ПЪК КАКВО СВЪРША НЕ Е ВАЖНО.Гърците затова стигнаха до тук,а ние не можем да отлепим вече 65 години от дъното...
132
0
 
13
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 12 години
PO DOBRE DA BQHA POISKALI...GRACKI ZAPLATI ZA BQALGARITE....
131
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
HEI BURGANI RAZBERETE CESTE MANGALA NA EVROPA
130
1
 
21
 
! Отговори
срам преди 12 години
Съфорумци, защо никой не разбира основният проблем?!? За останалата част от Европа ние българите сме ДЪНОТО, НИЩОТО...Разберете най-накрая, че ни сочат с пръст, че ни се подиграват и сравняват с Измислената държавица Македония и с Сърбия в която имаше война и икономиката й беше срината от американските бомби.
129
0
 
45
 
! Отговори
дядо преди 12 години
преди 20 години същите тези обещаваха европейски заплати на българите ако изгонят товаако приватизират оноваако спрат производството на трето и т.н.а сега *** дано ви светне но силно се съмнявам само като гледам как са ви награбили с промивката на малкото останал мозъкпо всички медиинулев шансще ви смакнат и последната кожа
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това вече е опасна игра! Нали се сещате, че политиката "разделяй и владей" м-у съседи е опасна! Ако преведем заглавието на *** език, то звучи така:"и гърците и българите няма да имат висок стандарт"!ГАРАНТИРАНО ОТ ТРОЙКАТА, ТЕ ОТ ТЕЗИ КОИТО СА МЕЖДУ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА РАЗДАВАНЕТО НА КРЕДИТИ В ТАКИВА РАЗМЕРИ НА ГЪРЦИЯ!
127
2
 
12
 
! Отговори
ЯСОО преди 12 години
Работя в КИПЪР и искам да ви кажа че последните 4-5 месеца ГЪРЦИТЕ прииждат като мравки и са готови да работят на по ниски заплати от БЪЛГАРИТЕ и са страшни натегачи и ***
126
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А голям Български К*Р не ще ли тая коалиция в клоаката?
125
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
след 5-6 години българите ще намалеем чувствително, редно е да си корогираг термините, може вместо "бългаски заплати" - "ромски социални" - би било по-подходящо
124
2
 
43
 
! Отговори
Горките Гърци преди 12 години
След 5-6 години българите ще са по-богати от гърците, заяви българският вицепремиер Симеон Дянков пред БНТ. С тази мисъл финансовият министър надмина глупостите, които Бойко Борисов постоянно сипе за гърците - колко били зле, как ние сме по-добре от тях и т. н. В Гърция пенсиите се движат основно между 800 и 2000 евро. За 5-6 години трябва да паднат наполовина, а българските от сегашните 100 евро да се вдигнат 5-10 пъти, за да станем по-добре от гърците. Същото е и със заплатите. Сегашните 300 евро средна българска заплата трябва да се увеличат 4-5 пъти, а гръцките да се намалят 2 пъти, за да ги надминем. Това идва да покаже, че България има финансов министър, който не може да смята. Защото, възможно е гръцките пенсии и заплати да се намалят още наполовина. Но не е възможно за 5-6 години българските да се увеличат 4-5 пъти. Трябва да си голям лъжец или просто *** да твърдиш такова нещо. Най-малкото един финансист трябва да знае, че петкратно увеличение на доходите за 5 години е невъзможно, освен ако няма опустошителна, галопираща инфлация. Което пък не може да стане при валутен борд. Може би Дянков завоалирано иска да каже, че ще падне бордът? Преди седмица пак Симеон Дянков в интервю за германският вестник Ди Велт каза, че кризата, която разтърсва Гърция, е от полза за България, а българите до известна степен са щастливи от нещастието на гърците. Докога българският премиер и вицепремиер ще се гаврят с проблемите на съседните гърци и ще ни плашат с тях? Няма ли кой да възрази на Борисов, че ако в България няма финансова криза, това не е благодарение на неговото правителство. Никога в България в последните години не е имало финансова криза. И при предишното, и при сегашното правителство. България беше засегната от икономическа криза, предизвикана от кризата в Европа. На този фон сегашното правителство не направи нищо да поощри производството и потреблението, а напротив - само рестрикции, които закопаха държавата още повече. И на това отгоре да казваш постоянно колко са зле гърците и колко ние сме добре е гавра и с двата народа. Защото българите направо мизерстват в сравнение с гърците, дори при сегашния финансов колапс на съседите.
123
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До кога ще търпим мутренската банда на Боко токвоча? Целия свят ни се подиграва. Държава, "управлявана" от мутри.
122
17
 
10
 
! Отговори
Luboto преди 12 години
Тройката искала Гърция да обеднее.. Ами че те да не би да са богати в момента?
121
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво искаш да ти кажем за кадърния, образован, начетен българин, има много такива, но ти не си ги виждал, защото си забит в някое турско село в анадола, а и те избягват да контактуват с ЧАМови глави като теб.
120
0
 
0
 
! Отговори
Хектор до 146 преди 12 години
Така е.И все пак не е лоша мечта :)
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bulgarski zaplati drug pat. Minimalnata im 6te bude 400 evro, a tuk e 120. Qvno nikoi ne osaznava, 4e nie sme nai golemite mizernici v ES. Te sig si mislqt 4e tuk vsi4ki vzimat po 400 evro.