Македонците – най-големите фалшификатори на историята!

Любчо Георгиевски издава първата си автобиография
Обновена: 29 юни 2012 11:04 | 29 юни 2012 10:51, Елка Василева
111
Македонците – най-големите фалшификатори на историята!
Любчо Георгиевски на премиерата на поетичната си книга "Град". Снимка: архив, Булфото

Македонците са най-големите фалшификатори на балканската история и ще си прокълнат майчиното мляко, че се отказаха от Свети Климент и Свети Наум. Това пише бившият македонски премиер Любчо Георгиевски, който има двойно – българско и македонско гражданство, в автобиографията си „Това съм аз“. Книгата ще бъде представена в Скопие на 1 юли.

В нея Георгиевски разказва за неизвестни подробности за себе си и за моменти от най-новата политическа история на Македония, пише „Утрински весник“.

Бившият македонски премиер разкрива, че с тогавашния си сръбски колега Зоран Джинджич е обсъждал размяна на територии между Македония, Албания и Косово, пише „Вечерне новости“.

Любчо Георгиевски разказва още, че през 1999 г. е бил извикан в Белия дом, където тогавашният американски държавен секретар Мадлин Олбрайт е поискала от него разрешение за нападение на сухопътни сили на НАТО срещу Сърбия от територията на Македония. Георгиевски сега признава, че се е съгласил с това искане, но припомня, че този сценарий на САЩ и НАТО не е бил реализиран.

От 20-годишна дистанция Георгиевски оценява, че Македония щеше да бъде по-добро място за живот, ако вместо Киро Глигоров за президент на държавата след обявяването на независимостта й беше избран Петър Гошев - „първият комунистически лидер, който даде отпор на Югославия“. За покойния президент Борис Трайковски Георгиевски казва, че не е имал капацитет да бъде президент на Македония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
Rasov преди 11 години
Showto sega zapo4va vzemete si pukankite i se naslazdavaite na antii4kite prostotii,bravo na takiva kato Liub4o dano sa pove4e samo taka .
10
1
 
15
 
! Отговори
7 преди 11 години
ХА ХА ХА Че има ли такваз държава?
9
0
 
59
 
! Отговори
митровица преди 11 години
Македонец - звучи като диагноза,епикриза в жълта книжка, писана на български език със сръбска пишеща машина.
8
0
 
18
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Абе борбата за приза ,най-голям измамник във историята е толкова оспорвана между,Хазари,Гърци и македонци",ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ КОГО.......ХАхахАХаХАХахАХхаха
7
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-голямата тайна която разкрива този голям българин и човек е че "братска" Сърбия е искала да даде на албанците Македония а Косово да остане в Сърбия!?Но сърбите не са отчели че албанците искат и Македония и Косово, и след като България призна Македония се кротнаха за малко.В бъдеще със сигурност ще ги пердашим албанците ако посегнат на българската област Македония!
6
1
 
75
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Браво Любче, жив и здрав да си, и все така да им вадиш кирливите ризи на еничарите!
5
31
 
38
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
И да засегна другата тема от статията:Македонците били дали право на САЩ и НАТО да атакуват Сърбия през тяхната територия!? Ами ние също дадохме и дори в знак на благодарност НАТО ни пуснаха 2-3 бомби на Friendly Fire! Ние бяхме най големите подмазвачи на Американците и благодарение на това ни приеха в НАТО! Благодарение на приемането ни сега българи измират на хиляди километри от родната си земя за някой друг долар повече... Поклон пред тях и съд за тези които ни докараха до тук!
4
0
 
52
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
ето такива "македонци" и трябват на югозападна България, дано държавата малко се осъзнае и почне да ги финансира подобни хора, както правят сърбите
3
1
 
103
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един македонец, който не се страхува да нарече нещата с истинските им имена. Това, разбира се, не го прави истински българин, но все пак е началото за разобличаването на безпринципното и арогантно пренаписване на историята пред самия македонски народ, за който няма никаква историческа обосновка за съществуването му. Подмяната на историята на една общност и кражбата на национални герои от други нации е най-лошата услуга, която македонската политическа класа прави на собствената си общност.
2
6
 
86
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Македония фалшификатори!?!?! Не вярвам! македонците са с най-великата и древна история съществуваща някогаш! Египетските фараони са били македонци!Римляните са били македонци!Индианците от Сев. Америка са били македонци но са се разделили от корените си поради разделението на континентите което от само по себе си доказва че македонците са населявали земята още преди да се появят другите живи същества! Това само може да докаже че македонците са извънземни и дори цялата Вселена е тяхна!
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви са тези "македонци"? Ааааааа...фиРОМи ли имате предвид? :DDDD