Лазарево – сръбското село, в което боготворят Ратко Младич

Местните наричат селото си Младичево в чест на генерала
Обновена: 23 ное 2017 13:44 | 23 ное 2017 13:30, Красимир Ангелов
94

Снимка: БТА

"Жителите на село Лазарево, община Зренянин, селото в което на 26 май 2011 г. беше арестуван генерал Ратко Младич, побесняха след обявяването на доживотната му присъда и го обявиха за национален герой", пише сръбското електронно издание "Srbija Danas".

Още по темата

В репортаж от Лазарево изданието твърди, че местните жители направо боготворят Младич и имат намерение да нарекат една от улиците в селото на името на сръбския генерал.

"Харадинай го пуснаха, докато Младич го осъдиха на доживотен затвор. Това не е никаква справедливост, след като остави кръволоците на свобода!", смятат селяните от Лазарево, тъгувайки за генерал Младич, цитирани от агенция "Фокус".

А за уважението на местните към бившия лидер на босненската сръбска армия доказателство е и написаното на няколко места име на селото "Младичево", в чест на Ратко Младич. Както и залепените плакати на табелите на селото с надписи "Ратко е герой".

Както Dnes.bg съобщи, бившият командир на босненските сърби Ратко Младич бе осъден на доживотен затвор от Международния наказателен трибунал в Хага, който го призна за виновен по 10 от общо 11 обвинения, сред които геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

"Заради извършването на тези престъпления съдът осъжда Ратко Младич на доживотен затвор", обяви председателят на съдебния съвет Алфонс Ори.

Ратко Младич е смятан за отговорен за военните престъпления по време на войната в Босна, за обсадата на Сараево, при която загинаха повече от 10 000 души и за избиването на мюсюлманите в Сребреница.

Младич бе издирван дълги години за престъпленията си и бе арестуван на 26 май 2011 г. в село Лазарево. След това бе предаден на Трибунала в Хага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
До Един българинМало умник, пътят от София до Калотина е ОБРАЗЦОВ.А на границата сръбския *** джвакаше дъвка и праеше балончета, докато правеше паспортна проверка. Србия в момента е много зле.Само руския тролетариат джвака некви други пропагандни дъфки.
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Национален герой на Сърбия. Свалям ти шапка, Генерале. Ако Нато не те бяха посочили за виновен, трябваше още утре да се разформироват. Затова те осъдиха. Но Бог всичко вижда.
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този трибунал да погледне поне с едното око какво се случва и колко хора загинаха в една европейска страна и от тях много деца избити и осакатени . Този ужас , който продължава и за който много хора се правят че не съществува и не искат да знаят . Това става в рамките на една държава , но там има много виновни и ужасът трябва да спре и виновните съдени . Иначе се поощрява съживяването на фашизма и унищожаването на хора .
78
6
 
7
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Бог да те поживи ,Генерале, че още хиляди терористи не отидоха в Ислямска държава.Българите нямат, и няма да имат такива мъже.Те имат генерал Борисов. и предатея генерал Владимир Голдсмит Заимов, полковникът Цвятко Радойнов..... и много такива.
77
2
 
0
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Профанацията е пълна.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотни журналисти сте, щом се позовавате на "Srbija Danas". Пожелавам бъдещи успехи!
75
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви генерали са тези дет ще трепят цивилни граждани , както и турците през 1913 г в Одринска тракия клаха невъоръжени българи .Каква доживотна присъда - треба да бъде одран жив !
74
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 79да и най голямата разлика е като минеш границата с Хърватия ... все едно от Луната кацаш на площада във Ватикана, баце ... Сърбия заради тарикатлъка си се превърна в мизерна държава, ама то не може да лежиш и да командваш а другите народи да бачкат за теб и да чакаш на готово само.
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин бях преди 2 месеца... има супер много дупки даже по магистралата, по селските пътища са без коментар... та незнам кой си тръгнал да лъжеш !
72
5
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 74И аз бях в Сърбия и тази година, и миналата година.Всичко е така както казваш. Нещо повече! Най-големият куриоз беше, че по техните пътища не видях ни една дупка. Докато стигна КПП-то на сръбската граница обаче, се почувствах все едно Нийл Армстронг кара лунния ровър на Луната!Дупка до дупка, ако вдигнеш повече от 30km/h рискуваш да си потрошиш нещо по колата!Докато на нас ни искат винетки, в Сърбия такива няма! Асфалтът обаче изглежда е още от времето на Тито.
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ова какво общо има с Ратко Младич на първо място?А иначе и аз бях в Сърбия и тази година, и миналата година.Всичко е така както казваш. Нещо повече! Най-големият куриоз беше, че по техните пътища не видях ни една дупка. Докато стигна сръбската граница обаче, се почувствах все едно Нийл Армстронг кара лунния ровър на Луната!Дупка до дупка, ако вдигнеш повече от 30km/h ще си потрошиш колата!Докато на нас ни искат винетки, в Сърбия такива няма! Асфалтът обаче изглежда е от времето на Тито!
70
1
 
0
 
! Отговори
до 76 преди 6 години
предполагай каквото си искаш
69
7
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 73Предполагам, щом пишеш по този презрителен начин за съда в Хага, подобно мнение имаш и за съда в Нюрнберг осъдил нацистите от хитлеристка Германия в края на Втората Световна Война?Не знам дали руснаците мразят българи, но много руснаци изпитват същия комплекс както например някои българи които смятат, че евреите в Израел по някакъв начин са им длъжни че са ги били "спасили" през войната. Ми не, не са ни длъжни, така както и ние не сме длъжни на руснаците - това е вид робство.
68
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз бях в Сърбия преди година. За разлика от България, там в селата кипи от живот. Може и да не живеят богато, но селата са живи. В българската част селата са обезлюдени и сиганизирани. Донякъде са щастливи българите в Сърбия. Няма ГМО, къщите измазани, живеят си и не им пука. Демографите казаха 2030-2035 българите ще бъдат екзотично малцинство в собствената си държава, която пък ще дължи милиарди на частните банки. Земята я разпродадоха, армията я унищожиха. Абе по-голяма дупка от България
67
6
 
13
 
! Отговори
рускиня до 57 преди 6 години
Предполагам ,че си от 80%. Къде си видял ,че мразя българи? Къде си видял че пиша против тях. Написах само и единствено за купен с парцали трибунал в Хаага. А ти освен че 80% и май имаш проблеми с асимилирането на прочетеното.
66
3
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Тук като гледам какви безумни и безсмислени спорове се водят, чак свят ми се завива!Например, как сърбите можели набързо да ни "претопят", след като турците за 500 години не успели.Ами нещата са много по-простички отколкото изглеждат: Колкото по-близки са две нации, толкова по-лесно е на едната да претопи другата.Един пример: В Босна и Херцеговина, мнозинството от населението се самоопределят като "бошняци". Де факто говорят щокавски диалект на сръбски. Нещо като нашите македонци.
65
1
 
2
 
! Отговори
Румен до 58 преди 6 години
Ти пиян ли си?! Кви са тия д..ивотии дето си ги писал?! Ква сръбска църква и кви супата ти се привеждат?!
64
8
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
Четири войни на Сърбия от края на 20 век са загуби- Със Словения , Хърватия, Босна и Херцеговина и Косово.Може би е ред на 5/пета / война. Да ни връщат западните покрайнини за да няма пета война.Бихме ги през 1885г.ще ги бием и сега.
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след около 100 години може тези комплекси да им минат ... но до тогава няма да се оправят и мръднат крачка на пред, т.ъп.и сърбежи ... върна ви се за ножа в гърба дето ни го забихте преди 130 години!
62
5
 
4
 
! Отговори
Българофил преди 6 години
Война в Косово- 28.02-1998г- 11юни 1999г. Губят Косово. Косово- 2 милиона -1.6 албанци ,400 000 сърби плюс 8 мил- сърби в Сърбия.Сили- 105 000 сърби - АОК/армия за освобождение на Косово-10 000-20 000 души плюс 1031 самолета на НАТО .ЗАГУБА ЗА СЪРБИЯ.