Трибуналът се произнесе: Доживот за Ратко Младич!

По време на заседанието той обвини съдиите в лъжа
22 ное 2017 15:07,
90
Трибуналът се произнесе: Доживот за Ратко Младич!
Снимка: Reuters

Бившият командир на босненските сърби Ратко Младич бе осъден на доживотен затвор от Международния наказателен трибунал в Хага, който го призна за виновен по 10 от общо 11 обвинения, сред които геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството, предава AFP.

"Заради извършването на тези престъпления съдът осъжда Ратко Младич на доживотен затвор", обяви председателят на съдебния съвет Алфонс Ори.

Бившият командир на босненските сърби Ратко Младич бе изведен от заседателната зала на Международния трибунал в Хага, след като обвини съдиите в лъжа.

Още по темата

Председателят на съдебния съвет Алфонс Ори нареди Младич да бъде изведен от залата, малко след като отхвърли искането на защитата за почивка поради високото кръвно налягане на подсъдимия.

"Те лъжат, лъжат. Не се чувствам добре", извика Младич, преди да бъде изхвърлен от съдебната зала от двама охранители на ООН.

Ратко Младич, генерал на босненските сърби e една от ключовите фигури в клането в Сребреница от 1995 г.

Според обвинителния акт, Младич е виновен за едни от най-кръвопролитните събития във войната в Босна и Херцеговина – обсадата на Сараево, етническото прочистване в района на Приедор и клането в Сребреница.

Точно преди 11 месеца, прокурорът Алън Тайгър произнесе заключителните думи на процеса срещу Младич със следното изречение: "Етническото прочистване в Босна и Херцеговина не е следствие от войната, то е военна цел. Крайната цел на Младич бе създаването на сръбска държава. Преследвайки я, Младич и (Радован) Караджич отведоха Босна и Херцеговина в ада".

Оттогава насам съдиите анализираха аргументите на обвинението и защитата, за да вземат решението, което в сряда ще бъде обявено от председателя на съдебния съвет, нидерландецът Алфонс Ори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
двойни игри и тн. знаем го еврогеиииския съюз.
75
8
 
1
 
! Отговори
Абе стига с този съд преди 6 години
Младич е прав, него го съдят а други нте.Ако някои трябва да отиде в този съд това е Путин !!! Той еу много по-голям престъпник от Младич
74
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Изхвърлен, защото не е съгласен и не се чувства добре!? Изхвърлен, защото се страхуват какво ще ка е. Скоро, ако не го убият, като Милошевич, Младич ще се превърне в обвинител.
73
5
 
4
 
! Отговори
Сливница преди 6 години
сърбомани и русофили са български предатели и налазили форума като чума...Няма да има южнославянска федеряция... Македонската държава е създадоха точно такива предатели.
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слона-Бомбето.сръбския ти е ужас БЕ хахаха,по-скоро го "докарваш"на хърватски А ТЕ СЪРБИТЕ ИЗБИВАХА И ХЪРВАТИ защото били "покатоличени сърби"СЪРБИ ,РУСНАЦИ И ГЪРЦИ СРАМ ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО!
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЛКО ТИ Е СРЪБСКИ ......МНОГО МАЛКО,ЩЕРКА ТИ ЖЕРТВА ОТИДЕ ДА ПЛАЩА ТВОИ ГРЕХОВЕ!!!"Православни"сърболюбци МЛЪКНЕТЕ И СЕ ЗАСРАМЕТЕ поне заради БЪЛГАРИТЕ 100 ГОДИНИ ПОЧТИ подложени на терор и асимилация от СЪЩИТЕ ТИЯ ВАШИ БРАТЯ!МАЛумна патриотарска ПСЕВДОправославна....!Вие не знаете да се прекръстите БЕ,седнали да ми бранят КАСАПИН каквито за съжаление са поне 1/3 от сръбското племе!
70
3
 
2
 
! Отговори
СЛОНА–БУМБЕТО преди 6 години
....ТИ ЕУРОПСКА КОНСТИТУЦИЯ И СУНЦЕ ГДЕ НА ЗВЕЗДЕ СИЯА!!!С ЕУРОПА НЕЧЕ БИ ТИ ПРОКОПСИЯ,КАО Е БИЛА СА СЛАВЯНСКА РУСИЯ!!!
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А другарите от БК(С)П кога и те доживот?
68
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Абе защо никой не съди американците които унищожиха с бомбите си северозападна България и североизточна СЪРБИЯ столетия ще минат докато природата изчисти този обеднен уран
67
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 6 години
не е далеко деня в който ще се освобождаваме от мюсулманска европа, и пак ние ще плащаме с такива политици дупелизци като сегашната ни пеперудка от цвят на цвят друго не ни очаква
66
2
 
18
 
! Отговори
Европа Християнска преди 6 години
Да ви видим вас, ако утре мюсламните започнат пак да ни колят, ритат главите и изнасилват жените кво ще мислите.Истината е, че тази религия просто е трябвало да се забрани докато е време поне в Европа, когато тия са били малцинство.Нищо добро не ни чака, сега мюсолманите пак набират сили с демографията и когато удари часа ще атакуват, а вие си мислете, че тоя човек е лошия.
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как да няма?!?!?Даже сегашното тик.воний, по време на "възродителния процес" е бил на стража на нивата и ни е спасявал още тогава от "ислямската напаст".Пфууу смрад!
64
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ред е и на Путин
63
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма такива достойни мъже - патриоти и родолюбци.Има само едни сребролюбци, неизвестно защо нарекли се Патриотичен фронт,които са патерица на Тиквата в ограбването на България.Жалко.
62
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези като не можаха да осъдят Милошевич, го УБИХА.
61
4
 
30
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Всеки знае какво е основното занимание на косовските престъпници,пардон,политици-търговията с хероин.По едно "съвпадение" там се намира голяма американска база,а военните самолети пристигащи и от Афганистан не се контролират от никой.Кой е най-популярния афгански продукт също знаем.А това,че ЦРУ е стар играч на нарко-пазара е азбучна истина.Та като съберем две и две....Иначе търговията с органи не им е основно занимание-ИД ги измести,щото е по-близо до потребителя-Израел.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"БАЛГАРИЯ"???Това динковците, имате нужда от поне 3-ти клас, за да ви пуска тук, кутев да пишете бе!
59
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А любовникът на Мадлин Олбрайт няма ли да го съдят.О не! Тя наскоро го направи президент.
58
2
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: 50Говориш нещо което си сънувал сигурно. В условията на демокрация всеки има право на собствено мнение. Както аз имам право, същото право имаш и ти.Дишай си спокойно, никой не може да ти пречи, най-малкото аз.Но само не си мисли, че щом като си казал нещо то непременно си прав.Както и аз не съм убеден че непременно съм прав, но просто това е моето мнение.
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още през 1992 ра четох прогноза на ЦРУ, че след падането на източния блок, голямото противопоставяне ще е между мюсюлманския и християнския свят и че Югославия ще се разпадне и ще има война на балканите. ЦРУ са като Касандра - нейните прогнози винаги са се сбъдвали, защото е била дъщеря на царя.