Ердоган превзе Турция! 52,6% от хората го поискаха пак за президент

Неговата Партия на справедливостта и развитието печели и парламентарния вот
Обновена: 25 юни 2018 09:50 | 25 юни 2018 07:00,
241
Ердоган превзе Турция! 52,6% от хората го поискаха пак за президент
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) са победители на президентските и парламентарни избори в страната, след като 97% от гласовете са обработени, информира турският Hurriyet.

За преизбрания турския президент Реджеп Ердоган са гласували 52,6% от избирателите, на второ място остава кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем Индже с 30,8%, на трето място се изкачва Селахатин Демирташ от Демократическата партия на народите с 8,2%, а четвърта остава Мерал Акшенер от "Добрата партия" със 7,4% от гласовете, съобщи "Фокус".

Още по темата

Сред партиите на парламентарните избори победител е Партията на справедливостта и развитието с 42,4%, на второ място остава Републиканската народна партия с 22,7%, а Демократическата партия на народите се изкачва до третото място събирайки 11,4% от гласовете. На четвърто място остава Партията на националното действие с 11,2% от гласовете, а на пето е "Добрата партия" с 10,1%.

Избирателната активност на изборите е била 87,4%.

"Турция даде уроци по демокрация на света със своята близо 90 процентова избирателна активност", заяви Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Anadolu Agency.

Снощи той обяви победата си в президентските и парламентарни избори.

"Нашата нация ми даде отговорностите на президентството и изпълнителната власт", заяви Ердоган пред журналисти в Истанбул, цитирайки неофициалните резултати, които ще го направят първия турски лидер в новата президентска система на управление.

Той призова всички да оставят на заден план предизборните аргументи, напрежения и обиди, за да се фокусират върху бъдещето на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
4
 
! Отговори
ОсманлЪ преди 5 години
До 73Като те слушам явно Турция е враг за бг. А не обратното. Което ви оправдава да искате под.лога за президент на Турция... Коти :)
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2023 Вие идвате към Анадола,където ви е мястото,стига замърсявахте Бг с присъствието си
51
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво, сделката за бежанците остава, но остава и нео-османската и ислямистка политика на Турция спрямо Балканите. За бъдещето на България щеше да бъде по-добре да дойде кемалист на власт, а не да разчитаме на настроението на диктаторчето. Нали утре ще му щукне че България е враг или репресира турците. Ако ЕС се разпадне или САЩ фалират с България е свършено. Факт!
50
19
 
15
 
! Отговори
2023 преди 5 години
До Ердоган е страхливецПукнете се от яд. Ние идваме!Скоро Кърджали и Хасково ще са наши
49
14
 
24
 
! Отговори
Ердоган е страхливец преди 5 години
Буреносни облаци се сгъстяват над турция. Лирата губи стойност с всеки изминал ден. Сега вече я няма Ислямска държава от която да купувате контрабанден петрол. И ще си платите сурово за интервенцийките които си позволихте да правите на сирийска територия. С кръв и терор!!!!
48
6
 
9
 
! Отговори
до 53 преди 5 години
ще ти обясня....Инвеститорите в света се интересуват не само от конкретната държава, но и от съседите и. т.е. ако в Турция всичко е наред, това ще е добре и за БГ. Ако в Турция започне : глад, война, репресии и преврати, това няма да е добре за целия регион. И сега на въпросът: Какво ще стане в Турция.....В момента кредитния и рейтинг е ***, но това може да се промени за дни, ако САЩ продължават да подкрепят Ердоган. т.е. пак всичко зависи от Тръмп....не от Путин....
47
6
 
7
 
! Отговори
читател преди 5 години
Заформя се нова тройна ос - Тръмп, Путин, Ердоган.Сходни по убеждения и начин на управление.Ако се сближат - последствията може да са фатални за световната цивилизация.
46
13
 
14
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 5 години
БРАВО ЕРДОГАНЕ!
45
8
 
19
 
! Отговори
Ердоган е страхливец преди 5 години
Тези 52% нямаше да са толкова ако страхливеца не беше изтеглил изборите с година напред. Турция е заобградена от врагове, всички съседни държави я ненавиждат. Има и вътрешен проблем. Кюрдите, както и ердоган който я води към ислямизация и радикализация. Арестува невинни хора. Учители, журналисти, политици. Унищожи елита на страната. В държавата останаха предимно послушни роби. Сега троловете като яребицата османлиийска могат да си отдъхнат Ердоган ще продължи да им плаща в шекерчета и баклави :)
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега е време Ердоган да затвори всички "гюленисти", които са гласували против него. Врага не спи! Нужна е нова порция чистки срещу заговорниците и враговете ердоГаньови.
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОНСТАНТИНОВСлагаш фес и мечтата ти се сбъдва
42
1
 
7
 
! Отговори
Брюксел, майка, преди 5 години
център на ... ... ... .ГРАНТАДЖИИТЕ В РБ ПАК СА СЕ ВЪЗБУДИЛИ. ХОРА, ПАЗЕТЕ СИ ДЕЦАТА!!!
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със Ердоган амуджите са още в каменната ера
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Републиканската народна партия", "Демократическата партия на народите", "Добрата партия" Толкова не могат да измислят нещо по-оригинално."Републиканската партия каза ако ни изберете ще спрем проектите на Ердоган... АЕЦити, Ще свалим аполетите на военните, които застанаха зад Ердоган!Демократическата партия на народите обеща да издигнат паметник на Абдуллах Йоджалан и всички терористи от пкк на свобода!Добрата Партия обеща да продади държавна телевизия и самолетите...И какво очаквате!!!?
39
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес в Люксембург се полагат основите на нов военен съюз между 9 европейски държави, между които Германия, Франция и Великобритания, който ще носи името: Европейска инициатива за интервенция!Първата такава "интервенция" би трябвало да е нов преврат срещу Ердоган, подкрепен с нахлуване на войски от "инициативата", защото диктатора не само че не може да падне с избори, но и става все по-опасен за Европа
38
1
 
9
 
! Отговори
Пст преди 5 години
До Рада ДълбокатаПрав си, там наистина няма обратни, защото да си го слагат в задния двор си е национален спорт по принцип. Питай изселниците ни как ги уважаваха още на границата.
37
3
 
15
 
! Отговори
Парата избира преди 5 години
Народите по Света вече не избират .- парата прави борбата навсякъде- англичаните още се чудят как стана тоя брекзит ?- Тръмчо като как ви изглежда?- Германците негодуват,ама баба пак избрана- Тавариш *** и той вечен Демокрацията се превърна в Диктатура на парата !
36
8
 
15
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Ние българите сме най големите *** няма по големи гьотверени от нашето пропаднало племе П. Р. Славейков
35
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До ШопТака е,дори при резултат от 45+% Ердоган щеше да спечели балотажа.Доказано е статистически,че при разлики от над 15% между първия и втория,изненади на балотажа няма.Това е възможно само на местни избори и то в малки градове,където играят други фактори.
34
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като толкова ви харесва турция и ердоган си стойте там и пишете в турски форуми. И без това цяла Европа е пропищяла от вас. Хем идвате н ЕС, хем не се се интегрирате, капсулирате се, гласувате за Ердоган, мразите християните и наричате жените ни к..., какво дирите тука, ей я къде е Саудитска Арабия, богата страна, изповядваща вашите ценности.