Ердоган превзе Турция! 52,6% от хората го поискаха пак за президент

Неговата Партия на справедливостта и развитието печели и парламентарния вот
Обновена: 25 юни 2018 09:50 | 25 юни 2018 07:00,
241
Ердоган превзе Турция! 52,6% от хората го поискаха пак за президент
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) са победители на президентските и парламентарни избори в страната, след като 97% от гласовете са обработени, информира турският Hurriyet.

За преизбрания турския президент Реджеп Ердоган са гласували 52,6% от избирателите, на второ място остава кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем Индже с 30,8%, на трето място се изкачва Селахатин Демирташ от Демократическата партия на народите с 8,2%, а четвърта остава Мерал Акшенер от "Добрата партия" със 7,4% от гласовете, съобщи "Фокус".

Още по темата

Сред партиите на парламентарните избори победител е Партията на справедливостта и развитието с 42,4%, на второ място остава Републиканската народна партия с 22,7%, а Демократическата партия на народите се изкачва до третото място събирайки 11,4% от гласовете. На четвърто място остава Партията на националното действие с 11,2% от гласовете, а на пето е "Добрата партия" с 10,1%.

Избирателната активност на изборите е била 87,4%.

"Турция даде уроци по демокрация на света със своята близо 90 процентова избирателна активност", заяви Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Anadolu Agency.

Снощи той обяви победата си в президентските и парламентарни избори.

"Нашата нация ми даде отговорностите на президентството и изпълнителната власт", заяви Ердоган пред журналисти в Истанбул, цитирайки неофициалните резултати, които ще го направят първия турски лидер в новата президентска система на управление.

Той призова всички да оставят на заден план предизборните аргументи, напрежения и обиди, за да се фокусират върху бъдещето на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
7
 
! Отговори
мнение преди 5 години
на турчин-"Тоя изобщо не го харесвам,ама изобщо,но е доказан водач,който милее за страната си!И за това гласувам за него!Него не можеш да го купиш!А за другите направо не ми се говори!"
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДНЕС БГ, ТУК ШЕТА ВЕЛИКОТУРСКИ АГЕНТ! ЩЕ ВЗЕМА ДА ПРАТЯ ПОСТА ДО МЕЙЛА НА ЕК, ТО ИНАЧЕ В БГ РЕАКЦИЯ НЯМА ДА ИМА, ПРОБВАЛ СЪМ, ТА МОЖЕ ДА ВИ СТАНЕ НАНАГОРНО... АЙДЕ ТРИЙТЕ ГО!
71
1
 
7
 
! Отговори
В чест на победата преди 5 години
Открит урок в класа на Иванчо. Гост - майор Мишев, виден БГ-разузнавач. Децата пишат съчинение в чест на госта, съдържащо само думи с буквата М. Иванчо пръв вдига ръка, ама г-жата се прави на ударена и вдига първо други дечица. Марийка: Манхатън,мафия,майор Мишев мачка мафиозите; Петканчо: Москва, месец май, манифестация, м-р Мишев марширува. Свършили се желаещите и учителката със свито сърце му дала демата. Иванчо чете:Мала Азия,минарета,мазен миндер,***.ф морно мърмори:машалла м-р Мишев,машалла
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЙДЕ КОРОНЯСВАЙТЕ ГО ТОЯ, ДА МИРНЕ НАКРАЯ! БИТЕР НАШ БОКО И ПУТИН, ВЗЕТИ ЗАЕДНО! ТЕ ВСЪЩНОСТ ТУРЦИТЕ КОРОНЯСВАТ ЛИ СЕ, МАЙ НЯМАТ СУЛТАНИТЕ КОРОНИ, НЕ СЪМ ВЕЩ В ТЕМАТА...
69
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо гради могъща и велика държава базирана на морал. Мюсюлманките не са леки и са примерни, вярни и преданни съпруги. 6 от 10-те мега проекти в света се строят в Турция. Турция строи свой самолетоносач, свой самолет, своя марка кола, язовири, мосгове, магистрали, танкове, летища, купува свръх самолета ф-35, всичко... как няма да гласуват за Ердоган? Велик е....
68
5
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
днес са стреляли по мустафа чаушев вчера бьлг дете загина на воднатапьрзалка преди това бьлгарин е изчезнал от хотела си започва се а виеси пишете простотиите
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4estito erdogan boiko e ok s erdogan sega po4vat djamiite da se strojat v bg sa germsnski turisti
66
6
 
9
 
! Отговори
Айше преди 5 години
Ердоган ни каза да гласуваме и го сторихме!! Показахме, че сме зад нашия Лидер!!!
65
9
 
8
 
! Отговори
Айше преди 5 години
Цял ден не мога да си намеря място от щастие! ИншАллах! Испания, Южна Италия, Балканите... били са и ще бъдат... на Исляма!!!
64
1
 
4
 
! Отговори
89 преди 5 години
БАН ГИ ЗАДМИНА И СЕ ОТКАЗАХА. СЛЕД ТОВА РАЗБРАХА, ЧЕ БАН Е ПРИБАВИЛ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ГЕН ЗА СКОДОУМИЕ.
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам унгарци, които ненавиждат Орбан, но продължават да го преизбират. В Русия е същата история. И така до края на света. Политиката не е истинския живот. Политиците не са елита на света. Това са хора избрани на случаен принцип. Между тях има много нисши същества.
62
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Велики Славяни Да Одрин ,Люлебургаз Бабаески , ще бъдат Български
61
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно ли е че в туркиа още се правят опити мъж да забременее
60
4
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
До Ердоган е страхливец 71 Сега вече Ислямска държава я няма....Вярно ли ?
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Велики Славяни Квадратните глави се правят на велики, не им обръщай внимание те са ти така по рождение
58
4
 
11
 
! Отговори
Ердоган е страхливец преди 5 години
До 72. Ти тъпо некадърно ***. ЕС и Русия са гаранти за суверенитета на България. Но дори и без тях целия балкански полуостров ще скочи против турция, Египет, Сирия , Ирак, Армения няма да пропуснат възможност да вземат дял турция. Която ще бъде разкъсана и всички държави колективно ще и се изредят докато не остане и парче от задниците ви. Бухахаха. Мечтател
57
5
 
10
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Извода е, че навсякъде хората много изпростяха. В Германия не искат мигранти, но преизбират бабата, ние не искаме ГЕРБ но избрахме ББ за 3 ти път, турците виждат че вървят назад и пак гласуват за Ердоган. Или просто се правят големи шашми на изборите навсякъде, и това ми се струва по-вероятно. То накрая ще избие някъде, ама.......
56
2
 
2
 
! Отговори
ОсманлЪ преди 5 години
До аз къдего видя това "велико отечеството"???
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75.Службите са заети с КИбабчета Kırcaali biz geliyoruz
54
11
 
9
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 5 години
ЕРДОГАН Е ВЕЛИК!