"Газпром": "Турски поток" ще минава и през България!

Край Провадия ще бъде построена компресорна станция
22 ное 2018 08:50,
242
"Газпром": "Турски поток" ще минава и през България!
Снимка: Reuters

"Газпром" е взел решение за маршрута на втората тръба от "Турски поток" и той ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия, пише в днешния си брой руското издание "Комерсант".

Алтернативата беше втората тръба да минава през Гърция към Италия. В понеделник в Истанбул Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган присъстваха на церемония за края на изграждането на морската част от "Турски поток". Тогава обаче не беше ясно накъде ще продължи втората тръба.

Още по темата

"Газпром" възнамерява да започне доставките през "Турски поток" за България и Сърбия в началото на 2020 г., а в Унгария през 2022 г.

За доставките на тези обеми от Турция през България ще бъде използвана част от съществуващата инфраструктура – около компресорната станция "Провадия" в североизточна България ще бъде построена станция "Нова Провадия" и от нея ще бъде изграден нов газопровод с дължина 474 км и налягане 7,5 Мпа, което ще се поддържа от още една компресорна станция "Расово" край границата със Сърбия.

Газопроводът ще пресича границата в района на град Зайчар. Цената на разширяването на системата ще бъде 1,63 милиарда долара, пише "Комерсант".

Км момента новината не е потвърдена официално от правителствени източнице на Кремъл и Анкара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 133До АнонименA ти що не заминаваш за САЩ, а? Ама за САЩ трябват визи, а американците си влизат в България свободно като че ли им е бащиния. САЩ нали имад договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи, те защо не го спазват, защо се подиграват и xpaчат в лицето на българите.
118
3
 
12
 
! Отговори
Алоо преди 5 години
Интересно не знам да има български съвместими бази в САЩ! Заради продажници като тебе сме на тоя хал! Аз окупационни войски на САЩ в България не искам! Ти като пари имаш плащай за американски изстребители!
117
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и демократитчните сили искаха дружба с Русия и Южен поток, но комунистите мразят Русия и БСП спря южен поток.
116
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Южен поток беше спрян от България след като трима американски сенатори дойдоха и след разгоровора с тях българският премиер министър излезе като попикан и обяви, че България сприа Южен поток.
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не Турция е последна спирка и оттам наникъде а не е ясно че и до там ще стигне..Ама той стигна ако не си разбрал...
114
7
 
6
 
! Отговори
до 133 преди 5 години
До рускиня до 130Отивай си в Сибир да си пиеш боярщика .Нямаш работа тук!
113
4
 
10
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До Анонимен 135Да ви пикая на анкетата! Защо в нея няма Аменхотеп IV, Ашуранипал, Навуходоносор, Луи XIV? Подвеждаща и подла провокацийка. Достоверно се знае, че на такъв въпрос, ама коректно поставен, много американци биха предпочели Путин.
112
7
 
9
 
! Отговори
Комунистите лъжат преди 5 години
БСП - НАЧЕЛО С ТЕХНИЯ ПРЕМИЕР ОРЕШАРСКИ СПРЯХА ЮЖЕН ПОТОК ПРЕДИ 5 ГОДИНИ И СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА МНОГО ЗАГРИЖЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯ. ГОЛЯМ ФАЛШ И ЛИЦЕМЕРИЕ ЛЪХА ОТ БСП...
111
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Крим всички военни бази на САЩ в България могат да бъдат унищожени буквално за минути ако НАТО и България проявят военна агресия срещу Русия. А Крим е руски.
110
6
 
11
 
! Отговори
До Зозо преди 5 години
Отдавна те наблюдавам. Досега не си написал нищо смислено, само оригвания и повръщания срещу Русия и "***". Напъни с да съчиниш нещо! Например за истеричната мистрис Клинтон, за виетнамския възпитаник Джон Макейн и други българолюбци и тяхната роля. Досега ЮП щеше да работи вече за нашата икономика и бюджет. Ще дойде ден, когато тукашните виновници за щетите ще бъдат сурово наказани! Jedem das Seine!
109
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рускиня до 130Имаше една анкета в някаква фейсбук група:Кой бихте избрали да управлява България?а:Владимир Путинб:Симеон ВеликиЕстествено безродните руски *** избраха Путин.Хората, които избраха цар Симеон такива като теб наричат русофоби.
108
5
 
8
 
! Отговори
до Българина преди 5 години
Абе руснако, нали ти обясних, че базите са съвместни.Колко пъти да ти го напиша?Не е вярно, че нищо не плащат.Екипировка, обучения, консумативи, поддръжка на базата се поема от американците.И стига с това даване!Стига бе!Срамно е да чакаш като просяк, някой да ти даде нещо!Самолетите ще си ги купим сами.Имаме пари, ами дано не клекнат на Румен Решетников за Грипен.
107
5
 
8
 
! Отговори
рускиня до 130 преди 5 години
Русофоби са интересни индивиди - за каквото и да пише в статията - все на Путин ще извъртят. :)
106
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руските ***, турците ***, германците ***. украинците също ***, борятся за газовата тръба. едни умни българи - слушаха САЩ и бабу Меркел. с какво са останали българи?
105
0
 
9
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
Дано, пак е нещо ???
104
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това русофилите са интересни индивиди ! - не признават никой и нищо пред Путин.Няма България няма съграждани няма баща ни майка ! - Путин та Путин.Като че ли е императора на Вселената !
103
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Националните предатели лишиха България от целия транзит за Турция. Син поток и Южен поток щяха да минават през България.Сега да търчат, да целуват ръка и да се кланят по много пъти да докарат тръбата, за да не фалира българската фирма за транзит. Трябва да помолят за още две тръби по старото трасе на Южен поток.
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама може и да мине през Гърция и Италия, а. "Км момента новината не е потвърдена официално от правителствени източнице на Кремъл и Анкара."
101
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвместими бази с постоянен американски ботуш сиреч контингент! Влизат 0 долара в българската хазна! За разлика в Гърция и Румъния си плащат! А на нас даже един изстребител даром не дават! А навремето имахме ескадрили ЕХ тежкото е да си васал на САЩ!
100
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път когато чуя за поток и започвам да псувам и борисовци, и костовци, и ЕС, и де що има продажни мекерета в България! Заради *** като тази сега родителите ни умират с некачествени лекарства и лекарска помощ, децата ни затъпяват с мизерното образование, а ние живеем в непрекъснат стрес, който предизвиква заболявания и страдания из цяла Бългаиря! Тези всичките трябва да им бъде конфискувано имуществото, а семействата им да работят пожизнено на кариерите срещу едната храна...