"Газпром": "Турски поток" ще минава и през България!

Край Провадия ще бъде построена компресорна станция
22 ное 2018 08:50,
242
"Газпром": "Турски поток" ще минава и през България!
Снимка: Reuters

"Газпром" е взел решение за маршрута на втората тръба от "Турски поток" и той ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия, пише в днешния си брой руското издание "Комерсант".

Алтернативата беше втората тръба да минава през Гърция към Италия. В понеделник в Истанбул Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган присъстваха на церемония за края на изграждането на морската част от "Турски поток". Тогава обаче не беше ясно накъде ще продължи втората тръба.

Още по темата

"Газпром" възнамерява да започне доставките през "Турски поток" за България и Сърбия в началото на 2020 г., а в Унгария през 2022 г.

За доставките на тези обеми от Турция през България ще бъде използвана част от съществуващата инфраструктура – около компресорната станция "Провадия" в североизточна България ще бъде построена станция "Нова Провадия" и от нея ще бъде изграден нов газопровод с дължина 474 км и налягане 7,5 Мпа, което ще се поддържа от още една компресорна станция "Расово" край границата със Сърбия.

Газопроводът ще пресича границата в района на град Зайчар. Цената на разширяването на системата ще бъде 1,63 милиарда долара, пише "Комерсант".

Км момента новината не е потвърдена официално от правителствени източнице на Кремъл и Анкара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
6
 
6
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
Явно пак евреите начело на Газпром си играят разни игрички! Ей не се напукаха, не се наядоха тези!
98
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще минава ама ако от ЕС решат че отговаря на изискванията.Ако не Турция е последна спирка и оттам наникъде а не е ясно че и до там ще стигне.Щото то бяха едни потоци във всички посоки и накрая НИЩО !
97
4
 
17
 
! Отговори
Сминдух преди 5 години
Аз не вярвам докато не стане! Ще долетят сенаторите от САЩ и Борисов ще клекне. Реално България е васална държава на САЩ и ЕС!
96
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринаСлушай какво бе, руснако - Българгаз нищо не губи, защото транзитни такси щяхме да получим когато Южния паток стигне 100% капацитет, само където има руски газопроводи, които не са стигнали 100% и за 20 години.А й да не забравяме, че брат ти Путин искаше да теглим заем от него в размер на 4,5 милиарда за да построим трасето на наша територия ама то да е негово.Базите - те са съвместни!СЪВМЕСТНИ не американски.
95
5
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Според ес тръба от ислямска турция може от православна Русия не може, това чудесно обяснява цялата политика на ес и какви планове трябва да си правим ние, същите като на англия
94
8
 
19
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Заради сащ годишно Булгаргаз ще губи 400 млн лева годишно, заради тях двата теца изнасят ежегодно по 500 млн, заради техния фонд златото и др метали които се изнасят е за поне 500 млн лв годишно, нищо не плащат за базите тук което е поне 50 млн годишно заради тях белене не произвежда и не изнасяме евтин ток, още 500 млн годишно. ДРУЖБАТА НА ЦЦ И ББ СЪС САЩ НИ СТРУВА 2 млрд лв годишно!!'! За награда едни визи не могат да паднат или 5 кирливи самолета да дадат. Това са юдеите, само взема до край
93
4
 
7
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 5 години
До Тръба на унижението// Пак добре ,че не са четири като в първоначалния вариант,че тогава щяхме непрекъснато да се унижаваме
92
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак си ланкате наизуст. Путин опря да България. Сега да се извини, че обиди българският народ!!! Газ ще идва от няколко места, като евентуално България ще има 25% от терминала в Александропулис. Отделно от Румъния и т.н. Най- накрая ще има диверсификация и ще спре рекета на Газпром. Бг има договор до 2030 г за тразнзит по стария тръбопровод, като и да не минава газ ще получава 90% от таксите. Това е реалното. Другото е дрънканици. Путин пак се изложи!!!
91
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като долетят пак 3ма сенатори никаква тръба няма да има. Ще ни карат с танкерите от чичо Сам на двойни цени, Бойко мислителя нали обясни снощи. Важно е ГЕРБ да са добре, ние ще се справим някак.
90
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 111Бойко каза вчера - имаме шистов газ... Ама ще внасяме.Големите началници в Москва така са решили.Точка!
89
3
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Борисов:""Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?", заключи Борисов."
88
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SSЦитат:Борисов:"Спрял съм три големи руски енергийни проекта""След това следват конгратюлейшъниИ много правилно!Едно свястно нещо и той да свърши.
87
7
 
6
 
! Отговори
Тръба на унижението преди 5 години
Вкараха ни я през задния вход, преносно и буквално, поредния видим и болезнен резултат.
86
3
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Цитат:Борисов:"Спрял съм три големи руски енергийни проекта""След това следват конгратюлейшъни
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко каза вчера - имаме шистов газ... Ама ще внасяме.
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любовта към Русия върви с бонус - Ердоган!
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая новина кърти .Сърбия и Унгария ще си купуват руска газ от Русия , а ние щото сме тарикати , ще им пуснем тръба през България , но ще си купуваме руската газ от Турция .То това , като виц бре .Гениалното оооо , Тиквата е велик стратег Хахахахаха
82
0
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Нищо от изписаното не казва за хъбчето ,което трябваше да хъбарира газ ,най-вече руска на всички страни ,както слънцето праща лъчи.Дано сервилното посещение на Борисов през юни ,когато клечеше на килимчето пред кабинета на Путин ,като някой чичо от село,който е донесъл домати на началството,да има резултат
81
8
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Аз, пък викам русофилче тата да почнат да се обрязват.В знак на. Солидарност с Ердо и Путин.Виде се вече, че ветъра ше духа от към Босфора!!!!!!!
80
12
 
8
 
! Отговори
niki преди 5 години
А някакви хора се опитваха да ни обяснят, че тръбата ще ни заобиколи, защото българите не обичат Путев. Ами ей го на, пак не го обичаме, ама ще мине тръбвата и то ще е по нашите правила, не по правилата на Русия. Точка.