За BG туристите: Не носете салам и филе в Гърция, забраниха свинското

Съседите въвеждат засилени мерки заради африканската чума
26 юли 2019 15:50, Анисия Иванова
103
За BG туристите: Не носете салам и филе в Гърция, забраниха свинското
Снимка: архив Reuters

Гърция въведе високо ниво на бдителност и контрол по границите с България, за да се предпази от разпространение на африканската чума по свинете, съобщи БНР.

Под силен контрол са районите в близост до границата с България. Абсолютно е забранено внасянето на свинско месо, проверките по граничните пунктове са постоянни.

Още по темата
Аграрното министерство, както и всички служби по контрол на храните, с повишено внимание следят разпространението на африканската чума по свинете в България и Румъния.

Оттам допълват, че българските власти съвместно с екипа за спешни действие на Европейската комисия прилагат всички мерки за локализиране на огнищата от чумата.

Министърът на земеделието в Атина е провел извънредна среща с фермерите за мерките по предпазване от разпространение на болестта и в Гърция.

Премиерът Кириакос Мицотакис посети днес министерството на аграрното развитие, за да се запознае със стратегията по предпазване от африканската чума по свинете.

А хотелиерите в Северна Гърция са доволни от българския туристически поток.

Както всеки петък, и днес е засилен трафикът на български автомобили по посока към туристическите райони в  Гърция.

За туристите, които ще пътуват с фериботи, властите информират да са на пристанищата поне два часа преди отплаване поради натоварения трафик.

"Българските туристи отново превзеха плажовете в Северна Гърция", съобщават хотелиерите.

В някои райони на Средиземноморското крайбрежие се появиха медузи. Властите предупреждават туристите с информация на няколко езика. Според специалистите медузите не са токсични, но могат да предизвикат алергия.

Министерството на здравеопазването съобщи, че в последната седмица са регистрирани нови пет случая на заразени от западнонилска треска в различни райони. Лекарите препоръчват задължително използване на препарати срещу комари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
сава преди 4 години
До ами..и сърбите
82
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 4 години
А гърците изтрепаха ли си свинете? Съсипаха ли си животновъдството??
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без салам на почивка не може, крийте ги в подкалниците и при резервната гума, може да набутате 1-2 под таблото, оставете няколко на видно място, да ви ги конфискуват и да не търсят повече, но без салам не тръгвайте.
80
1
 
4
 
! Отговори
За кромид лук преди 4 години
Нищо не са на казали, така че аз си го нося
79
8
 
2
 
! Отговори
Заглавие преди 4 години
И филе от елен ли не може, и салам от теле?Рупай камъни по Гърцките плажове, като не харесваш наШто море/прасе.Има обосновка, хубава почивка
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало събудете се, това да не 1985г. със салами на море. Елате в Тасос да видете - заведенията се пукат по шевовете, българи колкото искаш а аз един салам не виждам.*** статия, пропаганда или и двете.
77
2
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ама кой миСерник ще тръгне на почивка в чужбина и ще повлече един багажник манджа.Та там хората да не гладуват?
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20 eyro v tzoba ,palen bagaznik s lykanka i se praviat na tyristi...ganioftsi
75
2
 
9
 
! Отговори
ЛИЗА МИШПЕКА преди 4 години
Жалко, няма да ходя в Гърция.
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Салам се носи зз друго веее, шпееек.
73
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп трябва да се саморазпусне. най-добре на Бузлуджа.
72
1
 
20
 
! Отговори
Ташунко Сапа преди 4 години
Толкова много се ус.ра тази държава като държавност, като институции, като управлиние, че даже свинарник изглежда по-добреот герберската територия.
71
2
 
14
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Че те на почвка в Гърция с храна ли си ходят
70
7
 
19
 
! Отговори
ЕлКа Миньова преди 4 години
Че защо трябва да мъкнем хран.продукти от тук - та в Гърция много от продуктите са по-евтини , а за качеството да не говорим - доста по-добро е !Ама не се учудвам - Гaньо си е Гaньо .Е , в ресторантите и особено в таверните ,ти режат главата от кръста , ама всяко удоволствие се заплаща !
69
6
 
11
 
! Отговори
Профан преди 4 години
Айдее, затварям дискусията. Извод- софийските шмекери да си ходят на Кавала, на слънчака пияните ингилизи, а останалото за нас нормалните, все пак 350 км плажна ивица си имаме. И ще си ходим и със салами и със кашкавали. Точка. Айде отивайте да си мийте кракъта о нито гък.
68
0
 
4
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
До Анонимен 71Когато човек не разполага с логични аргументи, прибягва до такъв изказ, какъвто е вашият, уважаеми Сър. Благодаря за оценката Ви. И аз много Ви обичам и ще пазя спомена от вашия префинен "коментар" в сърцето си до сетния си ден. Благодаря Ви, че Ви има, Сър!
67
5
 
22
 
! Отговори
ами преди 4 години
Как пък гърците нищо не ги хвана,ама никаква чума,ни по овци ни по ***.............ами те,гърците да не са прости като нас.......
66
14
 
14
 
! Отговори
Невъзвращенец преди 4 години
Тези които обиждат на *** явно не са си подавали клюна навън, инак щяха да знаят, че т.нар градска култура се състои от почти нищо не можещи бачкатори, маргинали, хора пикаещи и ч.укащи се по улиците, каращи с мотопеди в насрещното, дрогери, хора скъсали връзката с природата, интересуващи се само от селфита и плюскане. За тези индивиди са създадени инклузивите и бараките в Кавала.
65
14
 
19
 
! Отговори
иван преди 4 години
Ужас... какво ще ядат сега баровците на почивка в Гърция ? Ще трябва да си поръчват ? малиии, май вече няма да е толкова евтина Гърция...дано да не забранят и пиене да се носи че ще стане страшно :D :D
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пян_Гъ 66Класата в Бг е ЕДНА !!Всички сте *** ***.