Днес става ясно как ще пътуват туристите до Гърция през лятото

Влизането в страната може да се извършва с PCR тест
15 май 2020 12:11, Нели Христова
26
Днес става ясно как ще пътуват туристите до Гърция през лятото
Снимка: БГНЕС

Днес ще стане ясно при какви мерки туристите ще влизат в Гърция. Това, което Атина иска, е PCR-тест 72 часа преди пристигане в страната. Също така, туристите не трябва да бъдат подлагани на карантина, когато се върнат у дома, съобщават от NOVA.

Гърция ще се опита да постигне междуправителствени споразумения с държавите, в които овладяна ефективно. Сега Атина води преговори с Русия, Германия, Австрия, Кипър, Дания, Норвегия, Чехия и Австралия. Договореност с Израел вече е постигната.

Залага и на споразумения с балкански страни, като България, Румъния и Северна Македония, тъй като туристите предпочитат Халкидики за почивка всяка година и могат да стигнат до туристическите курорти в Северна Гърция по шосе.

Целта е да се постигнат споразумения със страни, които се считат за „тежки портфейли“ в туризма. Затова споразумения се обсъждат и с Германия и Австрия. Германските туристи оставиха почти 3 милиарда евро през миналия сезон в Гърция.

В следващите дни правителството ще обяви, че на 8 или 15 юни ще се отворят обектите за сезонно настаняване, както и данъчни стимули, които да направят страната конкурентоспособна. Сред тях е намалението на ДДС за фериботни и самолетни билети от 24% на 13%, Освен това се обмисля премахването на таксата за настаняване на хотели.

Гръцкият туризъм обаче ще бъде засегнат и в круизния сектор. Само през миналата година 510 круизни кораба заминаха за Корфу.

Днес окончателно ще стане ясно при какви условия как туристите ще влизат в Гърция.

Припомняме, че организираните плажове ще бъдат отворени през уикенда, а от 25 май ще бъде разрешено свободно движение до всички острови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
PCR тест от утре не ви е нужен. Палвте колите и към Никити!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Бетономорието е само за алкохолизирани англичани и секс-туристи. Тая гнус - бетон и всякакви законно построени беззакония по плажовете вече са пълен отврат.Да не говорим за 3-4 пъти замразяваните и размразявани "манджи", които се поднасят. И как котките в Бургас те гледат с отвращение, като им хвърлиш нещо от ресторанта.Май бях до тук с нашето Черноморие - заради леворезбовите мераклии да забогатеят за една седмица.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само на БГ-морето ходех ДО СЕГА. Но след като някакви селски моми и колибари се опитват да ме задължат да им играя по свирката - много им здраве! Ще си платя PCR-теста, после ще си излежа карантината и НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да стъпя в наш хотел!И това ще е заради колибарите . Няма да им тъпя ******щините!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До затворения вкъщиМоля, кажете си адреса. Ако сте в България и не сте заразен с коронавируса, мога да ви издействам да разпоят и разковат решетките на вратата ви отвън, както и да премахнат въоръжената охрана пред жилището ви, за да излезете поне за едно кисело мляко до магазина.
20
1
 
1
 
! Отговори
Кой може да пътува? преди 3 години
Кои българи могат да пътуват в България че даже и в чужбина- пак ли уж само по работа само за богатите връзкаи с коли? И то коато повечето бъгари са принудително затворени в къщите си без работа без средства за оцеляване защита лечение и още по-малко за пътува и ако нямат коли хотел вила или остров на море или в чужбина няма как да пътуват т.е повечето българи са дискриминарирани репесирани онеправда за разлика от управляващите и свързанисте с тях лица.А най-много страдат болните възрастните ром
19
0
 
2
 
! Отговори
Защо НЕ в България? преди 3 години
А защо никоя медия не писа как да се пътува из България, особено хората които нямат коли но имат възрастни родители в провинцията които не можахме да видим дори на Великденските празници заради измамата на лидери че ще пускат по семейни причини а после не,и пуснаха само връзкарите до хотелите си по море, но народа не при роднини,а може за някои от тях да нямаме вече такава възможност!!!Това е нечовешка жестскост към възрастните, които са изолирани сами и пед пага на смъртта с мизерни за заплати
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама престанете с тия *** статии в аванс!!!Как щяло нам кво си да стане ясно вдругиден.Като стане ясно пишете и толкова.А сега едни догатки, едно умуване да ти се догади от безмислени стаии.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Морето ще го гледате на ютюб.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Признавам, че ходим на море в забутанато село Керамоти. Бетон си имаме предостатъчно в България, че да търся такъв и в Гърция.ВАЖНО!!! Там плажът е с дължина 14 км без прекъсване с широчина до 100 м. За сравнение Албена + Златните пясъци са ОБЩО 7 км.
15
1
 
3
 
! Отговори
Е, как... преди 3 години
С чувал в багажника за всеки пътник, как.За всеки случай.
14
3
 
2
 
! Отговори
Men преди 3 години
До ЕсовецАтлиман някога е бил хубав. Сега е гнусен.А гърция има пясъчни плажове няколко десетки пъти повече от бг.
13
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Кво му е кофтито. Ако толкова е зор нещо под наем за месец покрай границата и готово.
12
1
 
2
 
! Отговори
Кофти преди 3 години
Всеки уикенд на гръцко ,но първо ще се спира в Сандански за пср тест.За едно семейство е страшно скъпо ние сме от Благоевград и си ходехме редовно в Гърция,но май ще пропуснем тази година.
11
0
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Ми май да. След като влизаш в чужда държава, както решат, така и ще те третират. Същото трябва да е валидно и за техни граждани, ама като се сетя на колко недомислици се нагледахме...
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако имаш собственост пак ли се водиш турист и трябва да правиш PCR тест?
9
13
 
9
 
! Отговори
Есовец преди 3 години
Редовият българин сам по себе си е *** чиляк...Много е престижно да ядеш гироси по каменистите плажове на Гърция, но на страхотно красиви места в България като Атлиман, Перла или Корал му е селско и просташко да иде...*** чиляк е българина, ***...
8
3
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Смятате ли, колко хора наистина ще си платят да се тестват три дни преди пристигане? Ами я си представете, че сте носител на вируса без симптоми и излезе + теста? Тогава задължителна карантина и никакво ходене никъде. Кой ще си причини това? Отделно парите. Ами ако се заразиш през тези три дни и проявиш симптоми там? Много неизвестни... Ще се чака по към есента за Гърция. А тоя програмистчето с вилата за един месец отдавна му четем глупостите под такива статии. Не му вярвайте :)
7
16
 
11
 
! Отговори
Естет преди 3 години
Българите се скъсват да хвалят колко е евтино в Гърция, ама пропускат да споменат, че там е евтино, когато си пазаруват храната от Лидъл и спят в първобитни стаи в някакво затънтено гръцко село, в което престарели гърци по цял ден цъкат табла и се наливат с ципуро...На Миконос няма как да режеш домати и краставици на плажа и да пиеш бира от по 1 евро кенчето, затова и там български *** като цяло няма...
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич не ми дреме на швепса-един тест ми е шезлонг,чадър и паркинг за един ден в мутроландия.Плащам и си почивам.Точка!
5
1
 
24
 
! Отговори
до Бай Бойко преди 3 години
Бате Бойко, това, че Гърция ще излезе по-скъпо не значи, че Българското Черноморие ще стане по-привлекателно. Но все пак, всекиму според възможностите и вкуса.