Зоран Заев се оттеглял от политиката след три години

За него премиерът трябва да остане на поста за два мандата
42
Зоран Заев се оттеглял от политиката след три години
Снимка: БГНЕС

Македонският премиер Зоран Заев разкри, че след три години ще се оттегли от политиката. Той смята, че министър-председателят трябва да остане на поста си най-много два мандата, тъй като съществува риск да стане автократ. Това премиерът сподели в интервю за сръбския „Курир“.

„Навсякъде го има този риск, но особено съществува на Балканите. Добре е, че винаги идват нови хора. Сега съм във втория мандат, който трябва да приключи до 2024 г., и вярвам, че тогава ще го завърша. След това ще се върна в нашата компания, за да се занимавам отново с комерсиална дейност“, разкри Заев.

Премиерът сподели още, че може би от всичко най-много съжалява за влизането си в политиката.

„У нас старите хора казват: „Бягай от политика и мотика“. А аз влязох в политиката с мотика. Катастрофа. Но по това време беше семейно задължение да се занимаваш с политика. И тогава се забих в нея. Политиката е като порок - трудно се влиза и трудно се излиза. Но, разбира се, за мен е голяма чест да бъда министър-председател на страната си“, каза Заев. /БГНЕС/

 


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
милият преди 1 месец
А кво ще прави? Няма ли да му е скучно?
35
0
 
1
 
! Отговори
албанец до Зайо преди 1 месец
Ааа...нема да те чекаме още три години...сваляй гащичките още сега...
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подигравките Ви само показват ,колко много има завист във вас и колко много комплекси имате да си оправите.Но според мен няма как да стане това.Ако човек има комплекси ,те си остават за цял живот.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно.Няма да става като Бойко и Путин.
32
0
 
2
 
! Отговори
социален антрополог преди 1 месец
Зайо...-Маслини взе ли? А Тебокан?
31
4
 
4
 
! Отговори
Тука има-тука нема преди 1 месец
Тежко е да си премиер на измислена от Коминтерна държавица-трябва постоянно да се преструваш,че те има и че те няма!Египетска му работа!
30
0
 
6
 
! Отговори
според Зайо Байо преди 1 месец
Од Вардарот по длибоко нема и од Шар планина по високо нема.Само племето МАКЕДОН е по старо от динозаврите.
29
0
 
3
 
! Отговори
ОдаЗаЗайоМънкидонски преди 1 месец
Зайо Байо мЪкедонски, гордоизтъпани се насред мегдано,и ду пето му пак нас рано,цъка-цъка луди коментари,много труд за малко пари.Нейде там в Скопский ДИСНИЛЕНД,антични историчари каканижат псалми жални,че албанец пак ги гази изодзади.Пискат, врякат, и реват,за Еуропска уния пищят.
28
0
 
4
 
! Отговори
Езоп го е възпял: преди 1 месец
Кацнало северно маке на трънка,па започнало на българо-сръбски да дрънка.В студио гледа го нежно сръбска мушица,с примряла коминтерновска душица.Дрън,дрън,дрън...Бръм,бръм,бръм...античен паметник той сътвори нерукотворньй.Ах,велик,велик е античния северномакедонски плазмодий....!!!!!!
27
0
 
4
 
! Отговори
оценка на Зайо преди 1 месец
Мънкидонците са брутални интересчии,така че не е задължително да има връзка между това,какво мислят,какво говорят и какво правят,а още по-малко има връзка с истината ,и с историята.Ке ми дадеш паре, ке се престорам на маймун.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зайко се опита, ама Пендалски подкрепя сърбетата :)) Иначе има хубаво "българско" име - Зоран :)))) Добре че поне фамилията му е Заев, че да не го объркаме :)
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ди ще остиска толкова
24
0
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Зайо ще настъпи политиката....ъъъъъъ, мотиката в спора с България :)))))))))))))))))
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Заев прочети Паисий3И аз мисля като Паиси, че и прабългарите са праславяни. Или е било много студено или хуните и унгарците са ги прогонили от север и са бягали първо на юг към Иран за да се прехранват и защитават от хуните и после се връщат и се заселват около Черно море и Дунава. И че не сме никакви тюрки а името ни е от прабългарската или ирано-арийската дума "бог" и България е "земя на бог".
22
3
 
10
 
! Отговори
Nqkoi преди 1 месец
Тамън горе-долу тогава Северна Македония вече няма да съществува като държава. Добре е преценил нещата
21
1
 
8
 
! Отговори
а преди 1 месец
Зоран е едно много рядко сръбско л...о и е доста далеч от истинската политика. Само отговора му по ТВ че"има пълно основание да го направи" на въпрос "дали СМ да не покаже среден пр. на Бугариja е показателен за качествата му като политик.
20
1
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 1 месец
Голям политик е Зоран - да си смениш името на държавата.... наистина май е влязъл с мотиката в политиката. Ама мотиката Зоране, ако не боравиш добре с нея, може и да те удари у челото. (това за допълнение само за сръбския вестник)
19
2
 
4
 
! Отговори
Заев чети Паисий 1 преди 1 месец
Зоран Заев трябва да ПРОЧЕТЕ История славянобългарска от 1762 година, на Пайсий Хилендарски.. Езъкът там е както в Македония в момента. Тогава всички българи и в днешна България и в Северна Македония сме били под Ислямско АЛбанско- Османско РОБСТВО.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно умно нещо да каже. В САЩ това е по закон. В БГ никой не мисли за държавата всички искат да са до безкрайност на власт. Гоним Русия и Беларус явно.
17
3
 
6
 
! Отговори
Заев прочети Паисий2 преди 1 месец
О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе.