Пендаровски за спора ни със Скопие: България използва маркетингови трикове

Президентът на РСМ съветва Заев да чака редовно правителство в България
27 юни 2021 10:30, Красимир Ангелов
272
Пендаровски за спора ни със Скопие: България използва маркетингови трикове
Снимка: БГНЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски прeпоръча на правителството в Скопие на премиера Зоран Заев да не прави усилия за разрешаване на спора с България, докато в страната не бъдат сформирани правителство и парламент.

В интервю за телевизия "Сител" Пендаровски коментира, че България използва маркетингови трикове.

Той определи писмото на българското министерство на външните работи от 25 юни като обикновен маркетингов трик. "Става въпрос за маркетингов трик, защото това е отговор на нашето предложение за браншово сътрудничество и план за действие. Писмото пристигна в Скопие два дни след заседанието на Европейския съвет. Тези пет точки, ако бяха само те, ние щяхме да започнем преговори /за членство в ЕС, бел.ред./още миналата година. Това е опит за изопачаване на реалната ситуация. Става въпрос за грешна и лъжлива информация с определени политически цели. Предполагам, че това се прави, защото българите са в предизборна кампания", каза Пендаровски.

Още по темата
Той на няколко пъти повтори, че по време на преговорите на македонската делегация в София на 17 юни, които са продължили до полунощ, българската страна "непрекъснато повтаряла тезата си за македонската нация и език от 1944 г."

"Нашата делегация е отказвала категорично да преговоря по тези две точки. Българите са казали, че ако няма съгласие по този въпрос няма да има зелена светлина за ЕС", заяви още Пендаровски. Според него, "ако е бил намерен компромис по тези два въпроса, за езика и нацията, отново нямало да има зелена светлина, защото в България нямало функциониращи институции".

"Нямат парламент. Единственото нещо, което функционира е президентът", каза Пендаровски.

Според него македонският премиер "не е разпродавал държавната идентичност в София". "Мога да кажа това, което научих лично от министър-председателя. Няма такова нещо нито писмено, нито вербално", каза още президентът на Северна Македония.

Той призова правителството в Скопие да не прави никакви усилия за разрешаване на спора с България в близко време. "Моята препоръка към правителството е в близко време да работи само за браншовото партньорство. Въобще да не се опитва да направи пробив по тези въпроси, както сега така и в следващия период, ако те не направят кабинет. Докато България не направи политически кабинет и няма сформиран 4-годишен парламент, ние няма какво да търсим от София", подчерта Пендаровски и добави:

"Ние каквото и да кажем, и аз, и Зоран Заев, с това се злоупотребява в България по време на тяхната предизборна кампания с цел печелене на дивиденти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
не спазват подписан от тях Договор бре...в 21 век...си плюеш на лицето и не държиш на думата си...само защото путин те държи и ти плаща...***. в 21 век в РСМ...
241
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
по три пъти на ден да идват...ефекта е нулев...те го знаят...играят за да лъжат народа си заради изборите и да лъжат ес продажните политици...РБ е Парламентарна ...без Парламент... нема бойка нема ***...цирк прави...и е недостойно,срамно и позорно,първи ги признахме за Независима...те все зависимости от сърби и руснаци...халал да им е...вето до дупка
240
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До 3Мнищо не искаме от тях,помагахме им а те обслужват сърбомано-руски интереси бре...кьорав ли си,насаждат омраза...пред ЕС политиците...ама ние ходихме...предлагахме...нищо,прочетете учебниците им на какво учат децата си,вижте тв-те им как облъчват хората там...това е геноцид и престъпление...насаждат омраза и разпри...ограбват Историята ни...учат децата си да мразят и убиват нашите...защото така им наредил путин...бият хора с българско самосъзнание...преследва ги държавата..Кон на путин
239
3
 
2
 
! Отговори
преди 2 години
Смешковците от бюрм да започват да учат " Аз съм Българче " за да се подготвят за влизане в ЕС, като се присъединят към Родината!
238
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 247 Така е. Омразата на македонците към България трябва да спре. Дядовците им се обръщат в гробовете. А България не трябва да отвръща на омразата им, а трябва систематично и безкомпромисно да им покаже истината за техния произход. Както е казал македонският българин Андрей Ляпчев: "си кротце, си благо и до налице кьотек"...
237
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пендаровски има интелигентен външен вид.Тази външност не може да я възприемем за политик,ние сме свикнали със съвсем различна външност.Трябва да прилича на мутра побойник и да не може да говори нормално ,а да срича и да не звучи глупаво и да не бъде искрен.
236
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие затрихте България,сега е ред на останалия свят.Започвайте с Македония и до където стигнете.Но като гледам не остана много време.Сега сме 7 милиона(4,5) жители,след 20 години 5(2,5) милиона.
235
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 246Много бъркаш, били сме едно. Сегашното поколение там е израстнало с омраза към България, и това е невъзможно да се промени. Живея в Западните Балкани, където има много мигранти македонци. Всички до един не понасят България, макар да са взели наши паспорти за работа в ЕС. Та земята е наша, но хората там никога няма да станат българи, макар и предшествениците им да са били.
234
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много антибългарски *** тук насаждат омраза към Македония. Българи и македонци са едно. Нужно е време и търпение за зарастване на тази историческа рана. Кръвта вода не става.
233
6
 
6
 
! Отговори
Ало макетата преди 2 години
РЕПУБЛИКА СЕВЕРОЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ.....ПРЕКРЪСТЕТЕ СЕ С ТОВА ИМЕ И ЩЕ ВИ ПУСНЕМ ЗА ПРЕГОВОРИ ... ПОСЛЕ ЩЕ ВИ НАЛОЖИМ ВЕТО.
232
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един морков за ФИРОМ,за Пендара-2,а за Заю цялата тава!
231
2
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
по-"албански"опитвате да рекетирате Свободна България...с вменени вини,лицемерно заблуждавате ЕС политици през лобисти като им плащате да лъжат във ваша полза...е България е лоялен и предвидим партньор...милеем за Справедлив,Солидарен,Силен и Проспериращ Съюз...и си закъснял с...призивите...бяхте в София без Парламент...целувахте ръце в политически централи...като обидихте Народа ни...с неуважението към Правителството ни...към институциите ни!!!поне 30 години...вето,вие продължете като мафия
230
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мали...колко си прозорлив...ама схемата със заека ли я сътворихте?да преговаряш със Парламентарна Република...която е в избори...без Парламент,да плащате със заекъ на лобисти...забравени и алчни...България е пълноправен член на ЕС...няма да позволим въздействия и компромиси...вие не спазвате подписаният Договор...вие палите Националният ни флаг...вие крадете Историята ни...франкенщайн...не е българин...поне едни 30 г. ще чакате...докато се превърнете в предвидим и заслужаващ доверие партньо
229
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
свобода за макетата.глупавите ромо-татари да си гледат корупцията.е то бог е рекъл - не кради,но де вярващи в тая прокажена земя.
228
3
 
7
 
! Отговори
Орце Пашкуловски преди 2 години
И тоа Пендаровскиа гледа сакаш е гръмен заек , Зайо Баев го е зомбирал и него сигурно @?
227
5
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ще се решат нещата, когато се откажете от средновековната история, после и от Гоце Делчев , после от териториалните претенции.И няма такива подляри, като сърбите на Балканите. И който им се води по акъла все ще пари.
226
1
 
12
 
! Отговори
Джузепе Галибарди преди 2 години
Байо Заев е непредвидим , не се знае , може да избере и гръчки език само и само да оцелее .....
225
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не искам да тормозя руснаците, напротив, благодаря за Освободителната руско-турска война, но какъв е произходът на името Волга имайки предвид Волжска България и името Болгар? Що не си прекръстят реката, че да не им бъркаме в нервите?
224
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
230 С уточнението, че Вардарска Македония е била първо българска, за повече години, от колкото сръбска. Също така, Косово е било първо българско за 300 години, след това сръбско, също за 300. И то, в подарена им от великите сили, Велика Сърбия, маскирана, като Югославия. България е държава на Балканите от 7 век, докато Сърбия основава държава, с българска помощ и то едва в 13 век.
223
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Зайо Баев да слага наколенките и да избира българския или албанскиот :))))))))))))))))))))