Северна Македония наблюдава ставащото у нас

Буяр Османи очаква решение
15 юни 2022 15:04, Росен Стойчев
76
Северна Македония наблюдава ставащото у нас
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството в Северна Македония следи с внимание събитията в България.

Още по темата
Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, съобщи Нова Македония.

Западните Балкани очакват да разберат от София, дали ще продължат действията по разширяването на ЕС. Днес в парламента се проведоха дебати, относно действията на българското правителство в преговорите за старта на македонските преговори с ЕС.

"Въпросът не е дали ние ще започнем преговори. Говорим за това, дали Западните Балкани ще имат европейска перспектива", заяви Османи.

Македонски медии публикуваха и думите на българския премиер Кирил Петков. Той обяви, че темите за Северна Македония ще се решават от парламента.

Днес пред заседателната зала се яви и българския външен министър Теодора Генчовска. Тя твърди, че премиерът е водел паралелни преговори по въпроса.

Настоява, че е имало споразумение за допускането на македонската държава до европейски преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм чул ЕС да протестира срещу запалването на българския културен център в Битоля! Още ли мислят, че РСМ е добросъседска страна на ЕС?По-скоро България ще излезе, отколкото РСМ да влезе с лъжите и българофобията си в ЕС!
47
0
 
11
 
! Отговори
Сам паднах преди 1 година
Не, Западните Балкани нямат европейска перспектива при наглото и недемократчно държане на лъжливите вардарски юго-зомбита! Не можем да им позволим да овонят Европа с антибългарските си тези! Да продължат да си ни псуват, ама иззад оградата!
46
1
 
13
 
! Отговори
АЗ КАЗАХ преди 1 година
Б. Османи да ПРИЗНАЕ ЧЕ 1. ЦАР САМУИЛ Е БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ .2.ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ БЪЛГАРСКИ РЕВОЛЮЦИОНЕР.3 КИРИЛ И МЕТОДИ СА ДАЛИ ПИСМЕНОСТ НА БЪЛГАРИЯ.4.ДА ПРИЗНАЯТ ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КОИТО БКП СЛЕД 1945 ВКАРАХА СЪРБИЗМИ И ТАКА НАРЕКОХА ТОЗИ ЕЗИК МАКЕДОНСКИ.
45
0
 
30
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 година
Какво наблюдават като препарирани! Трябва да си изпълнят ангажиментите, не да наблюдават кога ще изгрее месеца....
44
0
 
23
 
! Отговори
Куберъ преди 1 година
Османи чака решение ли? България чака европейско и демократично поведение от РСМ! България иска две неща от РСМ: 1. В преамбюла на конституцията си да извадят българите от графата други, тоест да ги запишат с името им. 2. Общата ни история в учебниците им да се основава на достоверни исторически извори и документи.
43
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задачата от Москва към България - ДА СЕ СПРЕ ПРИЕМАНЕТО НА МАКЕДОНИЯ В ЕС НА ВСЯКА ЦЕНА.
42
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 Това че някой е строшил някакъв паметник или е запалил някое знаме нищо не значи. Всеки народ си има . Факт. македонците казаха на преброяването, че не са българи.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39 И аз съм се разхождал в Охрид. Няма такива нещо. Лъжеш.
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
57 ела ме накажи. Аз не те обиждам с особено интелектуални изрази. Няма Русия, няма САЩ. Факт е, че македонците се гаврят с нас. Шегички, кой бил премиер на източна България, палене на културни центрове, трошене на паметници на български, палене на знамето ни, тормоз над българи, заплахи, долни лъжи по наш адрес в ЕС, кой го прави това? Ние "гОвнарчетата" ли? Или светците македонски, на които палиш свещи? Да уважават държавата ни, народа ни, историята ни! Много ли искам?!
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буяр Османи очаква решение - да не чака решение. Да си натиска северняците да си признаят българския произход. С чакане - няма да стане!
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
52 не е така. Днес ти крадат историята, утре обявяват че езика, който говориш е техен, вдругиден ще ти искат наем, че си на тяхна територия. Тия подадеш ли им пръст, ще ти изядат ръката. А само като си помисля, че ние бяхме първите, които ги признаха за независима държава, ЕС тогава не искаше и да ги погледне. Гърция ги заплаши и ние им дадохме танкове и оръжие, че да се защитят. Не че можеха, но това беше знак, че ще се бием за да ги защитим и Гърция клекна. Ние сме единствените им приятели!
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като съм бил по Охрид и съм се разхождал нагоре по търговската улица имам няколко спирания от местни (като чуят, че сме от България), да ме питат познавам ли еди кой си, бил му роднина и живеел на "Раковска" или на друга улица в София.... Ставаше ми мило и смешно едновременно, но хората бяха искрени и се радваха да си поговорят с нас. За политиците им и историците им - не знам, но сякаш не искат да имат нищо общо с нас. Просто им трябва една проста бележка - да влязат там и онам...
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50 ти от къде ги знаеш тия, а? Я си дай паспорта да видим къде си роден? Защото нали знаеш, че когато взимаш българско гражданство се задължава да не работиш против държавата България. Иначе ще ти се отнеме гражданството, а може и за шпионин да бъдеш обявен. Та, къде си роден умнико!?
35
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е драмата, в ЕС няма значение кой какъв е, всички са смесени, българите са практически заместени отдавна със наполовина гърци и наполовина турци. Такова нещо чист българин и отдавна няма. Има на север от Стара планина, и те са неразличими генетично от румънските си съседи. Тъй че всичко са измислици.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам защо требва да им се отделя такова внимание на макетата, при положение че ни плюят и крадът от историята ни, щото немат собствена :))) За този камънак и чакъл там, едва ли си струват нервите и усилията :)) Опитахме се да сме добри към тех, ама те не искат, да си ходят при сърбетата :))
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
46 толкова? Кой си ти бе? Ако те пребият и ти кажат, че ще си загубиш работата и ти и цялото ти семейство ако се пишеш българин, това "толкова" ли е? Дай да ви преброиме и ние всички вас предателчета и като установим че сте "толкова" да ви наритаме едно здраво с обяснението че сте "толкова" и точка. Това са български граждани извън пределите на страната и задължение на държавата е да ги защити, а не да ги изоставя да бъдат тормозени.
32
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ми дреме за руснаците, тука въпроса е кой се опита да продаде националния ни интерес! Македония е болка на 600 години. Там от както се помним има преобладаващо българско население. Ако бяха признали историята като обща и ако бяха признали истината за език и минало, ако бяха признали за българите там и бяха изпълнили договорите, ние щяхме да молим ЕС да ги приеме и първи щяхме да гласуваме с да. Но някой ги подкукуроса срещу нас и това този път не е Русия.
31
3
 
18
 
! Отговори
РСМ преди 1 година
Трябва да стои извън ЕС. Или признават истината, че са македонци от 1945г или ще станат албанци.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Те са мнозинството поляци украинците, Полша навремето ги е владеела :)) Нема нищо общо с варягите и Киевска Рус :))
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
37 ахаха, значи ако се откажем от цар Самуил ще е европейско, така ли. Но ако твърдим, че Самуил, който сам се е наричал цар на българите, е българин, значи изпълняваме руска поръчка. Ти да видиш. А Асен и Петър по чия поръчка са български царе? И още нещо, по чия поръчка оня *** запали българския културен център? Щом ние работим по руска поръчка, интересно той по чия е работил?