Трима пребиха секретаря на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид

Той е в болница със счупена челюст
221
Трима пребиха секретаря на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид
Снимка: БГНЕС

Секретарят на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид е бил пребит снощи, съобщи  евродепутатът Андрей Ковачев.

"Насилието, омразата и дискриминацията трябва да спре!  Очаквам моментална реакция от властите и в двете страни! Това положение е нетърпимо. Политическата класа, медиите и академичните среди са създали атмосфера на омраза и преследване на българите. Европейските институции, разбира се, ще бъдат информирани! Момчето е в болница! Полицията е информирана!", написа Ковачев в социалната мрежа.

Още по темата

По-късно Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. Самият той се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

"Да се наричаш българин в Македония означава да бъдеш варварски нападнат и пребит. Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе (Алабаковски) и атаките ще продължат още по-яростно! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината!", написаха в профила си във "Фейсбук" от Културния клуб "Иван Михайлов" в  Битоля.

Клуб "Цар Борис Трети" в Охрид бе открит през октомври миналата година и до този момент срещу него има няколко посегателства, като най-напред нападнаха помещението със земеделско сечиво, през ноември счупиха с камъни светещата табела с името на клуба, а няколко дни по-късно по помещението беше стреляно с огнестрелно оръжие.

Културният клуб "Иван Михайлов" в  Битоля също бeше обект на посегателство. За опита за палеж на сградата условно бе осъден певецът Ламбе Алабаковски. /Кор. на БТА Маринела Величкова/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: охридклубсекретар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт, ти за нормален ли се имаш, един обикновен ФОБ.
164
4
 
9
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Космонавт: Какво ощо има Русия тук? Като станеш сутрин гледаш ли под кревата си дали не се е скрил някой космонавт от Кремъл. Стига г'лупости. Нашенско-македонска работа си е. Ако я карат така, ще видят членство в ЕС когато си видят врата без огледало.
163
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
От едната страна "промяната" (деца на номенклатурни комунисти) се съгласиха Югославския протекторат Македония да кандидатства за ЕС. От другата комсомолския секретар Слави Трифонов и руския пудел Копейки.н повтарят като папагали, че Македония била българска. Е, била е... Сега някой да се е погрижил за сигурността и правата на българите там? Няма как да очакваме комунисти да направят такова нещо. Те винаги са били предатели!
162
10
 
17
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Нека нормалните хора не забравят, че това е Политика на Русия, за всичко са виновни руснаците, те са причината а сърбите са следствието, македонците са жертвата а българите трябва да поемем някаква въображаема вина. Единствената грешка на Мордорци е, че забравиха кой ги създаде и започнаха да ритат срещу господаря си (българите), затова ще ги унищожим. Не е задължително да стане с военна мощ, за тази цел си има тайни общества и негласни съюзи.
161
1
 
5
 
! Отговори
Позитивен преди 1 година
Толерантност, майна!
160
12
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 161. Каква история си присвоява бюрм? Евроатлангическа българия се отказва от историята си сама. И е нормално НИКОЙ да не иска да бъде свързван с такова недоразумение.
159
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 172 Вие добре ли сте? Нямам намерение след укропитеците да издържам и албанци.
158
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже Русия няма цар преди нас щот първие цар в света е цар Симеон Велики но видите ли БЮРМ има. :)
157
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистите в РСМ се задействаха, същите като сръбските комунисти и Руските фашисти. Едно и също котило !
156
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бюрм гостуват да е на стдион Металург(трябва да го прекръстят ЕССР закри металургията къв металърг? в Перник.
155
5
 
28
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 1 година
Скопие не може да бъде суверенна държава. Няма продоволствен, енергиен, финансов, военен и всякакъв друг суверенитет. Когато дойде коронавируса се молеха на всичките си съседи да им подаряват ваксини. Когато почнаха летните пожари отново се молеха да дойдат пожарникари с техника, защото те нямат. Когато стана енергийната криза въпреки тоновете помuя срещу нас дойдоха да ни молят за евтин ток. В същото време похарчиха милиони за паметници от стиропор Това недоносче от държава няма никакво бъдеще!
154
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До фФ Много плюсове си наблъска за 0 секуни боте.
153
0
 
2
 
! Отговори
До Истината е, преди 1 година
не знаех че на ВСИЧКИ исторически източници от 5-6 век до сега им се вика ТЕЗА....ти имаш ли и един ден в училище??!?! през впн само сайтовете дето трябва да генерираш трафик за да ти платят ли се отварят ***....
152
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До фФ Я си сърбин, я бюрмец у ляво.
151
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това всичко е Българска каша, нищо друго не е .Македонците нямат нищо общо.
150
7
 
20
 
! Отговори
фФ преди 1 година
Хибридната война на Рашистан срешу България продължава с пълна сила! След като се доказа, че руснаците са предприели сумати хакерски атаки срешу Майка България, питам КЪДЕ са нашите прословути хакери? Защо не отвръщат на удара, защо мълчат, защо не защитават? Нали са много силни и мощни, можеха гугъл да спрат ако искат, та КЪДЕ СТЕ БЕ?! Само Киро ли има топки в тая държава питам, Б Е З Р О Д Н И Ц И !!!
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако отидеш в Сокопие гостоприемството им е катов Перник, после не били българи моля ви се.
148
12
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Слава на Северна Македония и Слава на Украйна! Държави, които говорят езика на съседни на тях държави, и то точно съседи от изток. Гледай Украйна, разбирай македонците. Гледай Македония разбирай украинците. Македонците са готови да избият до крак българите ако имат възможност. Украинците са готови да избият до крак руснаците, стига да могат. Въпреки, че говорят техния език!!! Уникално!
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов Това в момента не България , а колония, но това не дава право на бюрм да си присвоява история, да не говорим, че там я има няколко хиляди българи я невсички избягаха.
146
1
 
7
 
! Отговори
Mdaaa преди 1 година
Най комплексираната нация в света! Ще дойдете на мач в София албанци такива!