МВнР: Предприемаме действия пред Белград за българина с конфискуваните книги

Дадени са указания на посолството ни там
11 авг 2023 15:30, Стела Стоянова
31
МВнР: Предприемаме действия пред Белград за българина с конфискуваните книги
Снимка БГНЕС, архив

София ще предприеме действия пред Белград във връзка със задържането на Александър Димитров на българо-сръбската граница. Това заявиха за БГНЕС от МВнР.

На 9 август повече от пет часа председателят на Сдружения "ГЛАС" Александър Димитров е бил държан на граничния пункт "Рибарица-Олтоманци". Причината е била пренасянето на 3 книги "Елегия за краището" на бившия генерален консул в Ниш Едвин Сугарев.

МВнР е информирано за възникналия проблем на граничния пункт и задържането от сръбските власти на книгите на български език, които Александър Димитров е пренасял.

Още по темата
"Генералното консулство на България в Ниш е в контакт с г-н Димитров от момента на задържането му и впоследствие – допускането му на територията на Сърбия, включително за разпоредената от сръбските митнически власти конфискация на книгите", заявяват от външнополитическото ни ведомство.

"Във връзка със случая бяха дадени указания на българското посолство в Белград за предприемане на действия пред Министерството на външните работи на Република Сърбия, за резултатите от които ще информираме в допълнителен порядък", заявяват от МВнР в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като всеки българин - и този е предаден от свой приятел пред сръбските власти. Иначе пука им на тях за книги. Имало е предварителна информация.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нито западни покрайнини, нито македонски покрайнини не могат да бъдат върнати -- и причината е много проста -- начело на държавата стадото избира предатели, чиято цел е да крадат с външни покровители. В същото време спират строежа на наполовина построена аец. И това се повтаря във всичко, което касае икономиката на страната. Крадците не могат да построят нищо. Колко по-лесно е да раздават оръжие на украйна, и да ги галят по главата чужди политици.
22
4
 
0
 
! Отговори
А преди 8 месеца
Кой чете тия боклучави книги? Немота да разбера, защо са тръгнали да внасят този ***? За за се появи в новините този Алексондърчо или сутарев е решил да се чуе за него, щото никой за нищо отдавна не го бръсне? Сигурен съм, александърчо нарочно е сложил книгите така, а и някой негов авер е подшушнал, че тия *** книжлета са пропаганда- иначе кой ще знае в Сърбия сугарев, то тука никой вече не го знае, а за четене - пич.
21
2
 
4
 
! Отговори
Малко им е на сърбит преди 8 месеца
До Анонимен15Без държава останаха тези - калъчка имат - акъл не! Скоро и без Войводина и ще са колкото Област Пловдив.... Сръбски мекерета...
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Куцо и сакато ни се правят на големите отворковци. А през нас минават тръбите за газ,за ток ни ае молят всяка зима. Кога ще ги резнем да видят като са толкова отворени какво ще правят. Ние без тях можем. Ама те без нас да ги видим
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да го бутат и без документ!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има я пдф в нета така че всеки може да я свали и сърбете са капо.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 15...даже и сме закъснели защото.....тези антибългарски настроения в РСМ идват точно от Белград...
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 15...сус бе... безродник....
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каквото и да правят србете..Западните Покрайнини са наши....сега са на територията на Сърбия но са си български...така че по този начин няма да променят нищо...србете.....върбете...
14
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много взехте да се дуете и се изпокарахте с всички!!! Освен Македония,сега и Сърбия ли е на ред? На гол тумбак чифте " пищови" а?
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо крадецът бойко не е вече в затвора ?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Национални предатели, които систематично разрушават икономиката на държавата и самата държавност по инструкции отвън никога няма да могат да върнат някакви земи -- това са само приказки за залъгване на стадото, което ги избира.
11
3
 
15
 
! Отговори
Ниш е български преди 8 месеца
Време е да си върнем българските земи от разпадащата се Юго/Сърбия! Земи, дадени им от Империята на злото /Московия/....
10
4
 
9
 
! Отговори
Ген. Иван Колев преди 8 месеца
БахуРс, сръбските правителства понеже много мислят за сърбите, за това загубиха половината си земя! Скоро и Войводина ще се отцепи със столица Нови Сад! Продължавай да лееш сълзи с песните на Лепа Брена и Миле Китич и остави българските дела на тези, които милеят за България! Разбра ли, сърбо/руско мек.ре?
9
3
 
5
 
! Отговори
Толкова си можем преди 8 месеца
Е, нашите татаро-печенеги благодарение на подлярската политика,която водят от Освобождението ни от турско робство, та до сега ...са изпокарани с всички съседи !
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
днес.бг/лъжи -- къде сте скрили разбойника от банкя ? И ни занимавате с историята на една неизядена пица в контейнер за смет.
7
2
 
4
 
! Отговори
ген Иван Колев преди 8 месеца
Радомирец, че си *** - ясно е! Въпросът е само дали е в резултат от кръвосмешение, или поради особеностите на района ..... И да знаеш - в Сърбия има българско малцинство, а в България сръбско - тц! Заради такива като теб българските земи са в Сърбия, и пак заради българомразци като теб все и.е не сме си ги върнали!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доколкото знам действието на договра е отминало, така че е редно вече да си поискаме от Сърбия по официален път възстановяване на териториите, позовавайки се на международното право.
5
12
 
5
 
! Отговори
Бахус преди 8 месеца
Сърбия, за разлика от България, има независимо правителство, което мисли за държавата си и не го е страх да си отстоява интересите. Може да хванете Вучич за гръцмyля с вашите "предприети" действия. Времената, когато можехме да им нахoкaме кaнчeтo отдавна са отминали.