ВМРО-ДПМНЕ: Над 80 на сто от хората са против промени под български диктат

Те реагираха на интервю на Стево Пендаровски
18 авг 2023 23:40, Стела Стоянова
37
ВМРО-ДПМНЕ: Над 80 на сто от хората са против промени под български диктат
Снимка БГНЕС, архив

От ВМРО-ДПМНЕ реагираха на интервюто на президента на Северна Македония Стево Пендаровски.

В него той заяви, че с днешното си гласуване „против” за дневния ред на заседанието на парламента, което имаше една единствена точка-необходимостта от конституционни промени в страната, опозицията е показала, че европейската концепция в Северна Македония се е провалила, а ВМРО-ДПМНЕ няма посочена алтернатива.

„Вместо да се тресе от нерви и да лъже в интервюта, Пендаровски трябва да приеме с факта, че над 80% от хората са против конституционни промени под български диктат. Народът не му плаща да се държи арогантно, а да защитава националните и държавни интереси”, се казва в съобщението на опозиционната партия.

Според ВМРО-ДПМНЕ Пендаровски се опитва да "измами" СДСМ и ДСИ, за да го номинират отново за президент, затова използва този вид реторика.

Още по темата

„Ако беше способен, нямаше да допусне (Северна) Македония да влезе в капана на България, в който или ще се преговаряме до безкрай, или ще бъдем асимилирани”, заявяват от ВМРО-ДПМНЕ.

Днешното парламентарно заседание не завърши с гласуване, а от парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ се изказа единствено депутатът и бивш опонент на Пендаровски на предишните президентски изори Гордана Силяновска-Давкова, която не е член на опозиционната партия, предаде БТА.

Редовните президентски избори в Северна Македония трябва да се проведат през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: ВМРО-ДПМНЕРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
11, 'стойте си в мизерията ,такива смръдлеци място нямат вЕвропа' -- себе си ли визираш, г анчо, дето имате дюнери на всеки ъгъл и чалга се чува от всяка кола?
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тях албанците, а нас чалгата , ДПС,Турция, ромите.След време историците ще се чудят на двете държави, години преди да паднат под ислямско как са се дърлили за глупости!14 сек е било същото малко преди края, всяка балканска държава е мразела другата.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това с асимилацията от страна на България е пълна глупост, защото в момента албанците ги превземат , а и има заявки за Велика Албания
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубаво е , че нашите терористи от ВМРО са само с 1% влияние в обществото.Погледнете, когато ВМРО се бори за властта в РСМ.Ужас.
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
и този другар на снимката е на заплата в рубли, също като нашия Копейкин !
5
2
 
11
 
! Отговори
Ами хайде преди 8 месеца
Пак ще се срещнем.......... след десет години.. !
4
6
 
4
 
! Отговори
Илия преди 8 месеца
До MorskiПука им че им дреме! - всичко е по-ефтино там за 30% средно
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Maкедонците не пасат трева!!
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В ЕС никой не се интересува от подобни проучвания. Нали там искат? Това вече трябваше да са го разбрали. В Брюксел решават какво ще става, а не някакви избиратели в някакви държави. Другото, което трябваше да са разбрали е да уважават международните договори. Тази измислена държава-менте, която открадна история и идентичност от съседите си никога няма да бъде оставена на мира докато и последната лъжа не бъде развенчана.
1
6
 
15
 
! Отговори
Morski преди 8 месеца
Договорите трябва да се спазват! С България подписах те, но се ослушвате! С ЕС подписах те и пак се ослушвате! Русия ще умре, Сърбия ще се спихне, Албания ще влезе в ЕС и тогава ще си строши те главите!