Убили момичето от Скопие, за да изнудват майката за пари от имот

Бащата наел хора, за да я отвлекат
4 дек 2023 16:30, Стела Стоянова
49
Убили момичето от Скопие, за да изнудват майката за пари от имот
Снимка БГНЕС, архив

14-годишната Ваня Гьорчевска, която беше намерена мъртва в околностите на Скопие, е отвлечена на излизане от входа на блока си.

Това става ясно от пресконференция на министерството на вътрешните работи на Северна Македония. Според прокурора Горан Бубовски бащата на Ваня искал да вземе парите от апартамент, който майка й продала наскоро. За тази цел той наел петима души, които да отвлекат дъщеря им и да изнудват майката за парите, пише "Вечер".

Бащата на отвлеченото и убито 14-годишно момиче споделил на петимата заподозрени информация кога и как Ваня ще напусне дома си, за да може да я отвлекат, съобщи министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски.

Поради неразчистени сметки с един от заподозрените за похищението е използван автомобилът на 74-годишния Панче Жежовски. Той е имал дълг към Люпчо Палевски – Палчо в размер на 500 евро. Затова бил отвлечен и му била взета колата. Тя е била намерена опожарена по-късно.

Още по темата

Според установените доказателства именно Палчо е и организаторът на отвличането на Ваня, и човекът, който я е застрелял. Той е избягал първо към Белград, а след това в България и в момента се издирва.

„Основният организатор и изпълнител, който убил с пистолет тийнейджърката на 27 ноември, според установените до момента доказателства, избягал някъде около 10 часа, уплашен от уликите, които полицията може да намери при започналото вече разследване след първия сигнал за извършеното престъпление. Мога да обещая, че аз и институцията ще направим всичко, за да подведем този човек или този изверг под отговорност веднага щом стъпи на наша земя", каза Спасовски, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: скопиеубито момиче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво ни интересува това нас нормалните хора???
10
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-добре да отричат, че са българи. Нека да са сърби, гърци, великомакедонци, но да не се наричат българи по-добре. Да поръчаш отвличане на собствената си дъщеря???
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е тоя Люпчо до скоро правеше протести пред посолството ни в Скопие да защитял македонския език, па сега бил хукнал към България, сигурно има и български паспорт завалията. Абе той е приятел на Мицко, по скоро го търсете в Унгария политически изгнаник.
8
2
 
18
 
! Отговори
М преди 5 месеца
Нещо смърди.Не е за 500 евра нито за имот..Работата изглежда е съвсем друга.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Престъпната група на "българина" Пендиков ли е свършила тая работа ?
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Палчо е лидер на партия ДЕСНА - антиевропейска, прокремълска дребна креслива тамошна ОПГ...ТОВА МЕДИИТЕ ЩЕ ВИ ГО СПЕСТЯТ, СЪС СИГУРНОСТ!!!!
5
5
 
25
 
! Отговори
до бам бам преди 5 месеца
"Антимафиот прегазил дете с условна присъда." "Бизнес дама поръчала да залеят гадателка с кисилина." И това са само заглавията от последния час в рубриката Крими! Е, как макетата да не са българи , а!?
4
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Европейски цености . Тия са напълно готови за ЕС
3
9
 
22
 
! Отговори
бам бам преди 5 месеца
"велика македония" - хахаха трепете се за по 500 евро...
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И после като им кажеш, че са българи не вярват...!
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Имотите и парите, както ни правят радостни, така й ще ни затрият, бавно, но сигурно.