Кметът на Скопие с български паспорт оглави партия

На 28 януари етнически албанец става премиер на РСМ
18 яну 2024 08:55, Елка Василева
29
Кметът на Скопие с български паспорт оглави партия
Снимка: архив, БГНЕС

Кметът на Скопие Данела Арсовска застана начело на партията "Нова алтернатива". В кампанията на Арсовска за кмет тя стана обект на нападки, че притежава български паспорт. Тя спечели изборите за кмет на Скопие с подкрепата на ВМРО-ДПМНЕ, но последва разрив и опозицията оттегли подкрепата си, припомня БНТ.

След представянето си като председател на политическата сила Арсовска заяви, че „всички възможности за участието на партията в предстоящите парламентарни избори са отворени” и ще влезе в коалиция, само ако бъдат приети идеите на "Нова алтернатива".

Кметът на Скопие се обяви и против Преспанския договор, с който бяха уредени отношенията с Гърция.

Вписването на българите в македонската Конституция нарече „сериозен и тъжен въпрос, а договорът с България е асиметричен”.

На 28 януари за първи път в историята на Република Северна Македония поста премиер ще заеме етнически албанец - председателят на парламента Талат Джафери ще оглави временно правителство, а през април и през май ще се проведат парламентарни и президентски избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
22
 
! Отговори
До 3 преди 3 месеца
Чакай още е рано за външно министерство. Те в 9 отиват на работа и се почва едно обикаляне по кабинетите с чаши кафе и така до обяд. После обедна почивка и да си свършим работа в центъра. В 15 ч обратно в кабинета но намръщени защото трябва да работят до 17.30
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Алоо външно тази защо е още с бг паспорт като си позволява да ни критикува на държавни ниво. Нали оня с ниското чело ходи до Скопие и вече отношенията ни са приятелски и променени от силите на доброто
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе докато ЕС не оправи сръбските им стопани тия няма да могат да вземат никакви решения за бъдещето на държавицата си!
1
4
 
11
 
! Отговори
Макето е лайно преди 3 месеца
Пасоша е цар!