Стрелба в Тунис, президентът избяга

Премиерът Мохамед Гануши пое властта в страната
Обновена: 31 яну 2011 17:27 | 15 яну 2011 00:56,
53
Стрелба в Тунис, президентът избяга
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Стрелба с автоматично оръжие се чува тази нощ в центъра на град Тунис, предаде Франс прес. В Тунис бе въведено извънредно положение и полицейски час. 

Тази вечер премиерът Мохамед Гануши обяви по телевизията, че президентът е напуснал страната и той поема властта. 

Гануши призова жителите на Тунис да запазят стабилността, обеща да управлява в съответствие с конституцията и законите. 

Но дори и след обръщението му, излъчено на живо по държавната телевизия, полицията е продължила да стреля по тези, които не спазват  полицейския час. 

ДПА съобщава за 13 убити при два отделни инцидента в различни квартали на столицата. 

Не е ясно дали президентът Бен Али, управлявал от 23 години, е напуснал страната по свое желание или е бил принуден да замине. 

Франция не иска избягалият президент на Тунис Зин ал Абидин бен Али да стъпва на френска територия.

Френският президент Никола Саркози е отказал да разреши на Бен Али да влезе на френска територия, съобщава Ройтерс.

Още по темата

Самолетът с избягалия от Тунис тунизийски президент Зин ал Абидин бен Али се е насочил към някоя от държавите от региона на Персийския залив, най-вероятно към Катар или Дубай,  съобщава телевизия Ал Джазира.

В Дубай от обяд се намират зетят на тунизийския президент, влиятелният тунизийски бизнесмен Сахер ал Матери, както и съпругата на президента Лейла бен Али.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: ТунисСаркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОВЦИ са българите е това е проблем. Януари 1997 - най-тъмния месец в съвременната българска история. Българския народ влезе в парламента с оръжие в ръка (защото онези войничета тогава бяха от народа, но никой не посмя да избие народните изедници.
10
2
 
6
 
! Отговори
требе що си требе преди 13 години
удри !
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОГА И НАШИЯ
8
2
 
14
 
! Отговори
Raytchev преди 13 години
Браво на тунисчани !Какъв пример за смелост и решителност ни дават! А при тях положението в никакъв случай не е по-зле от нашето - бил съм там.Само че ние от 20 години търпим да се гаврят с нас и сме много добри само в къщи пред ракийката и по форумите !
7
0
 
22
 
! Отговори
надя преди 13 години
За съжаление , снимките и репортажите от Тунис са наистина потресаващи...и въпреки десетките жертви , те показаха какво означава гражданска позиция,отговорност и солидарност , думи далечни на българската народопсихология !!!
6
0
 
10
 
! Отговори
ага преди 13 години
Работата е там, че трябва всички от 89та насам да подгоним.Аз съм за!ПС: Проблемът е че сме малка държава и НЕУДОБНИТЕ/любимите ни герои от филмите и историята/ се отстраняват лесно.Сами се сещате от кои... Ако трябва ще ни утепат всичките само и само да сме под НЕЧИЕ влияние.А мафията винаги ще съществува.Май сме прецакани а?
5
0
 
18
 
! Отговори
zealot преди 13 години
Убитите не са 13, а са десетки! В един сайт гледах клип снимах в болница в Тунис.. вътре е като кланница! Тия.. riot police, които са им, са стреляли на месо! Тия медии..пълната пародия са вече! Нищо вярно не казват :) ПП - сайта е documentingreality(точка)ком
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скоро ще ги подгоним и наще! :)
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За Гоцето не знам, ама Боцето може и да го направи. Всичко ще е готов да направи за да се отклони вниманието от скандала с Мишо Бирата!
2
1
 
20
 
! Отговори
Да заповяда тук ! преди 13 години
Абе така и така сме вече в батака с тези подслушвания, защо да не приютим и избягалия президент на Тунис. Ако не друго поне още малко сеир за народа ще има. Гоце да иде да го посрещне на аерогара София. И цял свят ще научи де е България. :)
1
0
 
22
 
! Отговори
така требе преди 13 години
Наще кога ще ги подгоним