Един загинал, много ранени при сблъсъци в Кайро

Мохамед ел Барадей под домашен арест
Обновена: 31 яну 2011 16:57 | 28 яну 2011 16:33, Елка Василева
2
Един загинал, много ранени при сблъсъци в Кайро
Мохамед ел Барадей отива към джамията за петъчната молитва. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-малко един човек е загинал и няколко десетки са били ранени при сблъсъци на протестиращи и полицията в района на площад Абдел Монем Рияд в центъра на Кайро, съобщи телевизия „Ал Джазира“.
 
В петък след традиционната проповед десетки хиляди души излязоха по улиците на Кайро и другите големи градове в Египет, за да участват в протестите, наречени „петък на гнева“.

В района на площад Абдел Монем Рияд демонстриращите са подпалили полицейска кола и са хвърляли камъни срещу служителите на реда. В отговор полицията е използвала сълзотворен газ, водни оръдия и може би гумени куршуми.

Демонстрации в Кайро се провеждат и в района на Президентския дворец, университета Ал Азхар, по улиците около площад Тахрир.

Многохилядни са протестните акции и в Суец и Ел Мансур в северната част на Египет, пише РИА Новости.

Според идващата от тази страна информация силите за сигурност блокират движението на опозиционните лидери, които се готвеха да участват в акциите.

Най-влиятелният египетски опозиционер, бившият генерален директор на Международната агенция за атомна енергия Мохамед ел Барадей е поставен под домашен арест, съобщи АП, като се позова на египетските правоохранителни органи.

Полицията е забранила на Ел Барадей да напуска дома си в Кайро, след като в петък той участва в антиправителствена демонстрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: КайроEгипет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
n.e.s.t.i.n.a.r преди 13 години
Прав си, Кольо. Защото изглежда в днешно време човек сам трябва да търси начини да се информира за нещата, които го интересуват. Каквото не са блокирали из разните социални мрежи, youtube, познати... И от двете статии тук не научаваш нищо, освен че е имало танкове и безредици, ранени. Но защо, кой ги провокира... аз и за атентата в Москва не чувам нищо повече - чета само за еортика, стрийптизцьорки, жълти клюки.
1
0
 
4
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Защо не обесните на хората в България,защо се бунтуват,какви са причините на тези бунтове в Кайро ?Българското пресръпно Бойково правителство се страхува от подобни бунтове и в България.