Турският премиер очаква реформи в Сирия до 15 дни

Танковете и войниците напускат обсадения досега град Хама
10 авг 2011 17:56, Елка Василева
184
Турският премиер очаква реформи в Сирия до 15 дни
Град Хама, Сирия. Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган изрази надежда днес, че Сирия ще предприеме стъпки към реформи до 10-15 дни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Анкара предаде ясно послание на Дамаск да прекрати жестоките репресии срещу продемократични демонстранти, даде да се разбере Ердоган.

Турският премиер съобщи още, че посланикът на страната му в Сирия е посетил днес обсадения от силите на режима град Хама в централната част на страната и е видял, че танковете и войниците напускат града. Ердоган направи връзка между започналото изтегляне и вчерашното посещение в Дамаск на турския министър на външните работи Ахмет Давутоглу.

Журналист от АФП видял как десетки военни автомобили напускат тази сутрин Хама.

Сирийската армия навлезе в бунтовния град на 31 юли. В операцията за потушаване на размириците в града загинаха близо сто души.

Още по темата

Турският външен министър разговаря вчера повече от шест часа със сирийския президент Башар Асад.

Неразрешени посещения на френския и американския посланик в Хама миналия месец бяха разкритикувани яростно от сирийския режим. Те дадоха повод за демонстрации срещу посолствата на САЩ и Франция в Дамаск, които бяха белязани от насилие, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
4
 
! Отговори
по нова статия преди 12 години
Джип с турски граждани се преобърна на Околовръстното шосе в София в посока Калотина. За щастие, инцидентът се размина без жертви, но има пострадали пътници.BMW X5 с две турски семейства, двама мъже и две жени, се преобърна в канавката.Сериозно е пострадала една жена. Тя е със съмнения за счупване в кръста.Вероятните причини за катастрофата са несъобразена скорост в условията на дъжд.Пътните полицаи, дошли на мястото на инцидента, коментираха, че имат проблеми с транзитно преминаващите гастарбайтери.Те шофирали с превишена скорост и особено вечер не спирали на подаден сигнал със стоп-палка.Докато полицаите помагали на пострадалите и правели оглед, кола с холандска регистрация се приближила с висока скорост и също не успяла да вземе завоя
67
7
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
ти гледаи русия да не ти прати атомна бомба в истнбул че тогава ше я в тасате
66
1
 
10
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 76 - Колко ти е густо, нали? Като хлапак, дето той нищо не може да направи на големия батко, но много мечтае някой друг да му направи нещо? Хей ти интелигентност, понятие неясно за мътни мозъци...
65
2
 
2
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
хоооо хооо как искам ердоган да си мисли че талибаните са разказали играта на америка и да се отрабне как ше го отрежат американците нее истина като афганистан ше станете
64
1
 
4
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 71 - Това нещо мангобълче ли го казва, знайна рожба на велика и независима Мангобългия?
63
1
 
5
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 70 - Ако въпросът ти е към мен - аз на никого нищо не съм направил! Имам си много семейни приятели и арменци, и гърци, и българи. И съвместно си живуркаме много добре! Трябваше ли да им направя нещо?
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е нали пак на запада ше реве утре като го напанат кюрдите нали на америка и израел ердоган а са 20 000 000
61
1
 
5
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 66 - Предполагайки, че си турчин - ще рече мой сънародник - те съветвам да не се унижиш на нивото на ***, дето правят същите изказвания и за турците, или които и да е било други етноси. Всички сме хора, никой не заслужава да бъде убит заради националността си. Въздържай се да не правиш такива изказвания!
60
3
 
4
 
! Отговори
Петре преди 12 години
Турците се учат явно от американците - избиват кюрдите вкъщи, ама дават акъл навън.
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган, много си агресивен. *** в Турция да ти викат ***.
58
4
 
3
 
! Отговори
ди 60 преди 12 години
ти си ясен преживял си голямата ексурзия на тодор живков и сега си голяма работа бегаи в лево
57
0
 
7
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Грешиш зарзават не изнасяме,внасяме от анадола.Това сме ние,имаме хубава земя,ама кухи глави.Доколкото знам една игла не произвеждаме,камо ли нещо да изнасяме.Ние имаме само едни плоски гърди,по които само се бием.Ние сме много велики,ама на пейката пред блока.Там на тази пейка оправяме всички,и всичко.От нашите политици,до вашите,от комшийката,до мъжа и алкохолик.Даже сега повечето от нас се включват от прословутата пейка,един репортаж по ТВ не минава без пейка,старо-младо там сме
56
2
 
7
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 59 - ха-ха-ха Че откъде знаеш, че не съм хванал пътя на Анадола? ха ха ха ха Между другото, за какво се смеехме с толкоа много ха ха ха ха, че забравих?
55
3
 
8
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 54 - Е и? Мангалобългия като е европейска държава, какво изнася? Три неща - ***, простотия, зарзават! Голям виц, ха!?
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тенденцията е сев повече кюрди да ухажват турски кадъни аз незнам кво те залагва ердоган ама сметките са мо криви русия чака турция да и доиде на гюме ердоган се прави на ербап на америка и израел и получава силна пкк
53
0
 
9
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 54 - Вестел била холландска фирма! Ей, личи ти колко много си знаел тия работи! Тцъ, тцъ, тцъ....
52
0
 
8
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 52 - За да ги чукаме! Заповядай и ти!
51
8
 
3
 
! Отговори
за 39 преди 12 години
абе смешен , Vestel е холандска фрма набии си го в кухата анадолска тиква , произвежда половината от телевизорите в Европа ха ха ха , ама че виц ! и друго ,не с те в Европа и никога няма да бъдете !!! Etox, Otosan и Oyak-Renault и тоя ваш *** не се изнася никъде тъй като сте азиатска страна !
50
1
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 50 - ХА-ХА-ХА-ХА! Нещо ли искаше да кажеш? ХА-ХА-ХА-ХА-ХА
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
турците са единствената държавица в света която от стотици години внася МЪЖЕ-защо ли