Турският премиер очаква реформи в Сирия до 15 дни

Танковете и войниците напускат обсадения досега град Хама
10 авг 2011 17:56, Елка Василева
184
Турският премиер очаква реформи в Сирия до 15 дни
Град Хама, Сирия. Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган изрази надежда днес, че Сирия ще предприеме стъпки към реформи до 10-15 дни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Анкара предаде ясно послание на Дамаск да прекрати жестоките репресии срещу продемократични демонстранти, даде да се разбере Ердоган.

Турският премиер съобщи още, че посланикът на страната му в Сирия е посетил днес обсадения от силите на режима град Хама в централната част на страната и е видял, че танковете и войниците напускат града. Ердоган направи връзка между започналото изтегляне и вчерашното посещение в Дамаск на турския министър на външните работи Ахмет Давутоглу.

Журналист от АФП видял как десетки военни автомобили напускат тази сутрин Хама.

Сирийската армия навлезе в бунтовния град на 31 юли. В операцията за потушаване на размириците в града загинаха близо сто души.

Още по темата

Турският външен министър разговаря вчера повече от шест часа със сирийския президент Башар Асад.

Неразрешени посещения на френския и американския посланик в Хама миналия месец бяха разкритикувани яростно от сирийския режим. Те дадоха повод за демонстрации срещу посолствата на САЩ и Франция в Дамаск, които бяха белязани от насилие, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
4
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 112 - Е и? Какво от това? Хората се множат, в Турция има демокрация, ако мнозинството иска официалният език да е кюрдски, кюрдски да е! Теб какво те стяга това?
87
3
 
4
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
турците ще имат кюрдски имена и кюрдски език
86
3
 
4
 
! Отговори
до 108 питам преди 12 години
ама защо никъде не пише за Турция ?
85
2
 
7
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Най-добрия начин да си отмъстиш на злобаря е да живееш по-добе от тях и да си по-добър от тях. Злобата на мангалобълга е безкрайна до жалност. Най-добре е да ви оставим сами да се давите в нея. Вярвайте си, че сте велики, европейци, цивилизовани, центърът на света и оставете нас, *** и Манафистан да се оправим сами. Ей ти, родино моя, жал ми е за теб! Жал ми е, че само *** остана да ти гази земята и пие водата!
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Групата на осемте, съкратено Г-8, (на френски: Groupe des huit; английски: Group of Eight) е група от осем икономически най-големи държави - Великобритания, Германия (до 1991 - Западна Германия), Италия, Канада, Русия, САЩ, Франция, Япония, които заедно представляват около 65% от БВП в света.Групата Г-8 е създадена от Франция през 1975 година като Г-6, в която участват правителствата на шест държави: Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания и Съединените Американски Щати. През 1976 година, Канада се присъединява, и името се променя на Г-7. Чак през 1997 групата приема сегашния си вид, с присъединяването на Русия. Също така, Европейският съюз има представител, но няма правото да бъде председател или домакин. Г-8 се използва както за обръщение към страните членки, така и за наименование на ежегодната среща на лидерите им. Предишният термин, Г-6, сега се използва за шестте страни в Европа с най-голямо население: Германия, Франция, Великобритания, Италия, Испания и Полша. Срещите на Г-8 не са само между лидерите, а и между министрите, като например, финансовите министри на държавите се срещат по четири пъти на година.Всяка календарна година, отговорността да бъде домакин на срещата, се променя в определен ред: първо е Франция, след това Великобритания, Русия, Германия, Япония, Италия и Канада. Домакинът е и президент на форума, предлага дневния ред и определя къде и кога ще има срещи на министрите на държавите членки. Напоследък Франция и Великобритания изявяват желание за разширяване на групата, като към тях да се присъединят пет развиващи се страни: Бразилия, Китайска Народна Република, Индия, Мексико и ЮАР. Всички те са присъствали като гости на предишни срещи, които понякога са наричани Г8+5.
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те Гърците строят вече бетонна стена с границата с турция защото там живота е прекрасен нали ! тези нелегалните не спират , България и те опъват мрежите от бесния им *** .
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
турчина га го трепеш се е касно
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе кърджалииски *** , да ви питам аз вас нещо , щем като за вас турция е велика държава за що не е в Г 8 ?! наистина интересен въпрос за ва анадолските *** .
80
3
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
еми приутете и индииците които са 1 200 000 000 или ше ви изядат хляба хахаха
79
8
 
5
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН преди 12 години
До етническия комшия:Ние в България си трием гъзовете с тоалетна хартия, а само когато отидем в Турция - понеже няма такава - си ги изтриваме с вестник "Hurriyet". Няма да е лошо да се поевропейчите и да се снабдите с тоалетна хартия. Нали в Европейския Съюз искате да влизате. Ох, завалиите...
78
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каква световна сила бе *** , купуват оръжие от Италия , Германия , Сащ световна сила ха ха ха ха , смотани фесове кюрдите преди седмица две пак бяха опукали турски войници , казах ви Израел ви постави на мястото ... там където трябва да сте !
77
5
 
3
 
! Отговори
ДО 97 преди 12 години
световната сцена арбския полуостров ли е ве глопак
76
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
питаи руснаците какво мислят за цар борис за цар симеон които са им дали писменост и религия
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
града се казва пасков сега и наи хубавите руски царкви ги правят там
74
7
 
2
 
! Отговори
до турчина преди 12 години
хубаво е да видиш киевската царица 9 век как как налага христиенството при руснаците и защо прави в русия булгарски град наречен плиска която е парвата *** столица 681 година
73
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кадиров президента на чечения говори на цурковен булгарски славянобългарски нали е мюсюлманин сичките мюсюлмански даржави около русия говорет на славянобългарски
72
7
 
2
 
! Отговори
до 89 преди 12 години
бедна тие душата бедна ти ако мислиш че на туркините ше им се размине жестоко се лажеш обаче неможеш да отречеш че от балканският полуостров до тихия океан се говори на цурковен булгарски славянобългарски език татарите в кавказ говорят на църковен български а са мюсюлмани просто ми е смешно да ги гледам хахахах които има началото от цар борис 1 михаил 8- 9век турци тогава са били роби на китаи
71
8
 
3
 
! Отговори
до турчина преди 12 години
прав си питаи руснаците как говорят на църкожен български славяно булгарски глопак как булгария е имала самостоятелна цурква от византия та вии дори не сте били независими от арабите балук
70
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички *** по магистралите са от ***(турски)произход-ФАКТ
69
1
 
10
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Сега ще ви оставя малко да се налаете, че имам работа да свърша! Пожелавам приятен ден или приятна нощ на всички форумци. Останете със здраве!