Турция няма намерение да води война с никого!

Арънч: Ще действа само съгласно международното право
Обновена: 25 юни 2012 21:24 | 25 юни 2012 21:22, Елка Василева
337
Турция няма намерение да води война с никого!
Бюлент Арънч. Снимка: архив, Reuters

Турция няма намерение да започва война с никого и ще действа само в съответствие с международното право, след като неин самолет беше свален от Сирия миналата седмица, заяви вицепремиерът Бюлент Арънч на пресконференция след заседание на правителството.

Каквото е необходимо да бъде направено, определено ще бъде направено в рамките на международното право. Нямаме намерение да започваме война с когото и да било. Нямаме такова намерение, подчерта Арънч, цитиран от Ройтерс.

Белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс обаче е говорил днес за възможност за "европейска" и "международна" намеса в Сирия, без санкцията на ООН, съобщи медийната група Ер Те Ел. Рейндерс е направил тези коментари след завършилото днес в Люксембург заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

По неговите думи ЕС следва да втвърди тона срещу Дамаск. Той не изключва международна намеса в Сирия и отбелязва, че тази възможност вероятно ще бъде обсъдена на срещата на групата Приятели на народа на Сирия в Париж на 6 юли.

На днешния съвет министърът на външните работи на Германия Гидо Вестервеле е заявил необходимостта от незабавно намаляване на напрежението, а колегата му от Холандия Ури Розентал е посочил, че не се обсъжда предприемането на военна намеса.

Същевременно Рейндерс е заявил, че ако няма промяна в следващите дни, ще бъде необходимо Приятелите на народа на Сирия да предприемат стъпка. В случай, че блокадата в Съвета за сигурност на ООН продължи, ще трябва да се видят възможностите за намеса извън тази рамка, е посочил той, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
14
 
! Отговори
гурбетчия до 47 преди 11 години
"Индийците живеят по-зле от нас българите" ! За индийците не знам ,не съм одил там ,но в Европа и на Балканите най-зле са българите !
33
7
 
10
 
! Отговори
От 39 преди 11 години
За мен Турция води много агресивна външна политика. Би трябвало да има широка политическа коалиция, която да препятства опитите на Турция за намеса във вътрешните работи на която и да е суверенна държава в света. Ако турските дипломатически представителства изведнъж , едновременно, бъдат засипани с дипломатически ноти от държавите, в чиито вътрешни работи се намесват, нещата нямаше да ескалират в тази степен.
32
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т УРЦИЯ Е ЗА ПРИМЕР ПРЕД СВЕТА
31
6
 
5
 
! Отговори
Г-20 до 38 преди 11 години
Хади джанъм ,не изпадай в отчаяние ! И вие ще се оправите все някога и вие ще стигнете дори и ще надминете Турция ! Бели хора сте все пак ,умнички сте !
30
7
 
8
 
! Отговори
SS преди 11 години
До 38В такъв подем , че Европа не я иска ! Защо ли ?Защото не иска *** !!!То и Индия има икономически подем от 7 % .До 38 Ако , в един светъл ден , семейство *** почукат на твоята врата и кажат ,, тук ни харесва и искаме да живеем тук ,, .Ти ще ги пуснеш ли ?
29
11
 
10
 
! Отговори
Нашенец преди 11 години
Турция в момента е в ролята на цигатнин, който е влезнал някъде да краде, хванали са го, били са го и сега се оплаква в полицията, че "само си е минавал от там, пък те го набили"...
28
6
 
11
 
! Отговори
От коментар 35 преди 11 години
под всяко съобщение за станалият инцидент напълно умишлено се позоваваше на чл.5 от Северноатлантическият договор?! Какво става - свален е разузнавателен турски самолет над сирийското въздушно пространство, останките му на сирийска територия, а Турция, не стига, че ГРУБО погазва И НАРУШАВА нормите на международното право, но и иска да въвлече и НАТО/ въпреки нежеланието му и категоричният му отказ/ във война със Сирия, като твърди, че нейният самолет е едва ли не "нападнат" без никаква причина
27
7
 
16
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Турция знае как да действа и кога дадено действие е в нейна полза или вреда ! Не случайно Турция е в Г 20 , Турция има нюх и усет и винаги прави онова ,което е изгодно за страната ! Евалла ! Никой не може да въвлече Турция в излишна война и харчене на много пари !
26
1
 
7
 
! Отговори
Хъмм... преди 11 години
Турция и Израел искат да имат обща граница.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...Арънч: Ще действа само съгласно международното право.." ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ! Кога Турция е действала по нормите на международното право- когато се намеси във Франция при приемането на криминализирането на отричането на арменският геноцид; когато съществява чрез ДПС намеса във вътрешните работи на Р. България; когато нейното министерство на образованеито разпространи безплатни учебни материали с политическа карта, на която територията на половин България беше в Турция; когато
24
8
 
7
 
! Отговори
Поет преди 11 години
От кръвожадната пуйка падна перо, Нададе се вой до небето.Дръж се президенте потомствен, Русия ще прати ракети.
23
8
 
4
 
! Отговори
Rебе преди 11 години
Ей *** какви *** азиатци са тия турци, ужасни са.
22
7
 
11
 
! Отговори
SS преди 11 години
Арънч , защо изведнъж омекна , като .... .... ?Амуджите знаят , че няма да е толкова лесно ,като Кипър 1975 !
21
11
 
15
 
! Отговори
До 24 преди 11 години
Аз не ща пролет в Турция, аз искам там да има ядрена зима. Ония с пролетите е друг. А за това, че неоотоманистите не са ислямисти, просто питам... не знаех, че образованите и обутите в костюми джихададжии колят по-толерантно от полу-голите маймуни в Сомалия или брадатите дрипльовци от Афганистан...
20
8
 
17
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Браво на Турция ,че няма да предприеме война ,само това липсва!Някои могат да кажат ,но защо бомбардира северен Ирак ,а не иска да бомбардира Сирия? Два коренно различни момента!В първият Турция защитава териториалната си цялост и се бори срещу терористите в пределите на страната и извън нея ! Във вторият случай ,един свален изтребител не означава ,че Сирия води някаква кампания срещу Турция ,а случаят естествено ще се реши с диалог! При този икономически възход на Турция не й трябва война !!!!
19
6
 
14
 
! Отговори
Поет преди 11 години
Пуйката тропа с оръжие.Кога ли идва Коледа?
18
3
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Русия започва военни учения със Сирия,Иран,Китай!Не ми се мре зареди накакво ***!Излизане от нато и позорно изгонване на американските окупатори това ни е единстения изход за оцеляване!
17
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано избухне Третата световна,че ми писна от гадните ислямисти населяващи почти цяла Азия,дано ги избият и не оцелее нито един поклонник на исляма!След да се прочистват Китай,Индия,Индонезия,Африка,Южна Америка,Мексико и САЩ,както и Европа!На Земята трябва да останат 800 милиона души!
16
2
 
16
 
! Отговори
Без пешки с/у Сирия преди 11 години
"Белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс обаче е говорил днес за възможност за "европейска" и "международна" намеса в Сирия, без санкцията на ООН". Щом като белгийският министър е толкова войнствен, да вдига във въздуха белгийската авиация и да отиде на гости на Башар Асад. но да кара страните членки на ЕС да споделят неговото желание е най-малкото некоректно. Мисля, че Италия и Англия сес съгласиха да бъдат параван на САЩ във войната с/у суверенна Либия. Какво постигнаха?!
15
4
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 11 години
че те неоотоманистите не са ли ислямисти и фашисти бе пич?