Турция задържа племенника на Фетхуллах Гюлен

Мохамед Саит Гюлен ще бъде отведен в столицата Анкара
23 юли 2016 20:18,
72
Турция задържа племенника на Фетхуллах Гюлен
Снимка: архив, Reuters

Турция е задържала племенника на живеещия в САЩ мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен, след опита за преврат от миналата седмица, съобщиха държавни медии, предава AFP, цитирана от "Фокус".

Това е първия път, когато някой от неговите роднини е задържан във връзка със скорошните събития.

Мохамед Саит Гюлен е арестуван в Ерзурум, Източна Турция, и ще бъде отведен в столицата Анкара, твърдят медиите. Чичо му в Пенсилвания е обвинен, че е "планирал" проваления пуч посредством своето влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
6
 
! Отговори
Влади преди 7 години
Друг път тук ври от руски ***, сега от турски. Ей, аркадашлар, аннасънна сиктимини! Ако не ви харесва в България, юрюн в Тюркие-то. Ама там ще ви се реве за Майка България, не за anna Turkie!
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реджеб не е враг. Реджеб е турски патриот. Реджеб е националист. Затова турската "атака" МХП която има 20 % на избори а Реджеб 52 % го защитава. След преврата дори турското "дпс" - кюрдите го подкрепиха.
13
8
 
6
 
! Отговори
Джон Картър преди 7 години
Реджеп е враг на България. До 100 дни от днешна дата турция ще нападне България и трябва да се изпречим като Един за да спрем нашествениците. Помощ няма да получим от никой, така, че Бог да ни е на помощ. Смъртта е за предпочитане пред ИСЛЯМИЗМА.
12
3
 
9
 
! Отговори
от Турция преди 7 години
Да вярно както е казал но 12; сутринта го застрелват; тук по новините го показват как стреля по хората отгоре на моста; показват и как танковете смазват хората; интересно защо в бг новините не ги излъчват; явно не им върши работа
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тюрксел праща 35 милиона СМС-а но Водафон Туркия - не.Виждате ли колко е важно далекосъобщения, медии, гсм оператори да не се прадават в ръце на чужденци?Това е от значение на нац.сигурност на всяка държава.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излъгали си войниците,че кюрдите превзели Истанбул. Това е.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наборните войничета нямат вина. Днес гледах видео (камера пред магазин е заснела войник) - момчето си купува вода и се заглежда в телевизора в магазинчето. Сочи с пръст към колегите си "един момент" и гледа телевизора и пие вода. Започва да плаче. Събират се други войници около него и след това решават да се скрият от командира си. Крият се зад танка. Тюрксел - най големия моб.оператор праща 35 милиона СМС-а, СЕОТО е турчин - по негова заповед на всички граждани, че има преврат.
8
14
 
10
 
! Отговори
добри съседи преди 7 години
Ако някои метежници избягат в България, ние българите трябва да ги задържим и незабавно да ги предадем на Ердоган. Сега сме в добри отношения с комшиите, а Реджеб както се видя ще управлява Турция още поне 10-15 години В цяла Турция няма човек, който би могъл да му излезе насреща и да застраши неговата власт. Турците са с него, всичките.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гьокче е прав когато предупреди по бг медиите, че Гюлен има училища в България. Те трябва моментално да се закрият.
6
7
 
7
 
! Отговори
бг преди 7 години
Генералите трябва да бъдат оковани в тежки вериги и пратени в някой тъмен турски зандан. Трябва да ги разпитат здраво за да се разплете чорапа, кой е организирал метежа. Трябва да се използват и мъчения за да издадат кой е тартора на преврата. Тогава всичко ще си кажат.
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото беше виновно войничето, дето му рязаха главата, толкова и племенникът е виновен. Падишаха се забрави.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталин и Хитлер пасти да ядат.
3
9
 
13
 
! Отговори
до Гошо преди 7 години
Просвети се и научи кой е Гюлен......Осама Бин Ладин е пионка спрямо него.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега вече няма да е Гюлен, а ще в Аалан.
1
8
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Ейй,голям *** е този Ерсдухан,опря до един човечец живеещ в някакво село в Анадола,защото бил...пплеменик на дядо Гюлен от...умразните Щати.Сега ще го...въртят,докато си...признае за всичко;то е ясно какво,че е...мозъка на заговора.Докато се разкрие истината и го пуснат,ако го намерят в някой диарбекирски...зандан,ще минат десетина години.Все пак, сценаристите на босффорски сапунки да не чакат;да готвят сценария на поредния...хитов сериал,от сега.