Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия

Трябвало обаче да се провери наистина ли са руски граждани
15 фев 2018 18:30,
187
Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия
Снимка: архив Reuters

Петима руски граждани може да са били убити в Сирия при стълкновения с коалиционните сили, водени от САЩ, но те не са били руски военнослужещи. Това заяви говорителката на министерството на външните работи в Москва Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

"По предварителни данни в резултат на въоръжено стълкновение, причините за което в момента се изясняват, говорим може би за гибелта на петима души", заяви Захарова на брифинг, съобщи БТА.

"Изхождаме от презумпцията, че става дума за руски граждани. Но, разбира се, всичко това трябва да се провери - гражданството им, били ли са наистина граждани на Русия или са били граждани на други страни", каза тя.

По думите й не става дума за руски военнослужещи. Захарова говореше за жертвите от боевете на 7 февруари в района на сирийския град Дейр ал Заир (главен град на едноименната провинция).

Сътрудници на руски частни военни компании, воюващи на страната на правителствените сили в Сирия, заявиха, че в редиците на наемниците е имало голям брой жертви след стълкновение на 7 февруари в провинция Дейр ал Заир между коалиционните сили под предводителството на САЩ и проправителствените сили.

Захарова окачестви като "дезинформация" медийните съобщения за десетки и дори стотици загинали руски граждани при боевете. Тя добави, че американските действия в Сирия вероятно имат за цел да подкопаят нейната териториална цялост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
10
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Идат избори. 500 руски главореза трябваше да превземат позицията на опозицията барабар с американските съветници. Беше им обещана тлъста "плячка" -да продават петрола от рафинерийката . В случай на успех "ефекта" щеше да е потресающ!! Няколко убити и няколко пленени американеца които щяха да показват по всички телевизии. Путиновата пропаганда щеше да е на върха на вълната. Щеше да има как "американците са молели за милост" Асад и проче глупости. Нещастни т ъ п и руснаци. Путин ги направи курбан.
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До да ама не 86,Какви доказателства искаш бе? Не и ли вярваш на официалната лъжкиня на руското външно?
86
6
 
7
 
! Отговори
Имаше някога за преди 6 години
Лавров определение" майстор на усукване и измъкване"( на англ.) Тази- същата.Като зъена, че "се изказва"- гледам каква лъжа ще метне.
85
3
 
2
 
! Отговори
6по преди 6 години
Вас какво засяга колко убити гл тук какво става
84
11
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 6 години
***, дайте доказателства за убитите Руснаци .....
83
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Украйна бяха отпускари. В Сирия са туристи. Коя туристическа агенция ги е пратила и колко взема на турист? Туристическа застраховка има ли? Сега кой ще плаща на семействата им!
82
4
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
СЕГА СЕ СЕЩАМ ЗА ЕДИН ДРУГ ПРИМЕР ! ВСИЧКИ ВИЕ СИ СПОМНЯТЕ КАК РУСКИ САМОЛЕТИ ПРЕЛИТАХА БЛИЗО ДО САМОЛЕТИ И КОРАБИ НА НАТО ДО ГРАНИЦИТЕ С ФИНЛАНДИЯ ! И ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО ПРЕЛИТАХА ,ЗАЩОТО ЗНАЕХА ,ЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ СВАЛЕНИ ! СЕГА ЗАЩО РУСКИТЕ САМОЛЕТИ В СИРИЯ НЕ ПРЕЛИТАТ НАД АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙНИЦИ ?!
81
5
 
2
 
! Отговори
пак ли преди 6 години
До Анонимен 81Лъжец ...
80
10
 
5
 
! Отговори
защо ли преди 6 години
Няма доказателства само голи приказки на лъжци за ***,и глупаците се хванаха и сега не си признават че са ***.
79
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 78 то си има как два камиона изнасят вагнерска и сирийска лещ ама по звезда и ру весна няма да ти ги пуснат колхозник
78
2
 
11
 
! Отговори
До 78 преди 6 години
Е как да има снимки? Те твоите *** ги направиха на стъкло. Останалото Груз 200 - строгосекретно.
77
7
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До мухахахАМИ РУСНАЦИТЕ НЕ СИ ВДИГНАХА САМАЛЬОТИТЕ ЗА ДА НЕ ОСТАНАТ И БЕЗ ТЯХ !СРЕЩУ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ ДОРИ РУСКАТА МЕЧКА ХОРО НЕ ИГРАЕ !
76
15
 
7
 
! Отговори
мислете преди 6 години
Ей *** помислете ако имаше толкова много убити Руснаци там нямаше да има снимки,видео материали с труповете?а то вече седмица няма нищо само лъжи и глупости.
75
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На времето имаше един виц Коя е най скапаната армия в света арабски войници с руско командване и индйска техника а по калпаво е само всичко това да е от ссср
74
6
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До мухахахЗащото ако пратят Су-30 става стветовна война а така чрез тези нещастници пробваха реакцията на Америка и видяха че нямат шанс!А за убитите не им пука както беше казал техният "голям" командир Жуков жените ша нарадят повеча!Живота там няма значение!
73
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 56И САЩ загубиха 20 хиляди наемници и още 200 хиляди осакатени в Афганистан.
72
5
 
16
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Къде е Каракачанов и Президента на който дори му платиха да се воиз на разкошният РАФАЛ а тия още за модернизация на Миг-29 говорят.И смята да връща армията въоръжени с АК-47 и да носят знамена марширувайки и крещейки!Това не е съвременна армия!Съвременната армия е високотехнологична размахване на калашници и стреляне във въздуха всички вече разбрахме как завършва,завършва с Груз 200!
71
20
 
9
 
! Отговори
о не преди 6 години
Ужасявам се като чета как разни трето полови лъжат,мажат,бълнуват за убити Руснаци в Сирия а не виждат най важното че САЩ защитават терора и терористите в Сирия.
70
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би руските лъжи свършиха и започнаха смешки от сорта "Петима руснаци МОЖЕ БИ са убити в Сирия".Може би Русия залезе като държава. Може би Русия няма олимпийски отбор. Маже би Путин сложи кръста на руското величие.
69
7
 
18
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Само не ми е ясно защо безаналоговите Су-35 от които даже и Ф-22 се "страхуват" не се появиха да дадат отпор на американците??? Ххахахаха! А що се отнася до убитите руснаци -тях не ги съжалявам. Съжалявам децата и жените им. След като си отишъл да убиваш за пари никой няма да те посрещне с цветя и рози.