Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия

Иракският външен министър: В Сирия е налице нова окупация от САЩ!
19 фев 2018 12:00,
204
Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия
Снимка: БТА

Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ да осъществят плановете си за подялба на Сирия, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров при откриването на конференция на международния дискусионен клуб "Валдай", цитиран от ТАСС.

Пред форума под наслов "Русия в Близкия изток: игра на всички полета" Лавров поясни, че тези опасения са заради действията на САЩ на обширна сирийска територия източно от река Ефрат до границите с Ирак и Турция, посочва БТА.

Още по темата

Първият дипломат на Москва призова американската страна да не си играе с огъня и внимателно да обмисля ходовете си, като изхожда не от политическата конюнктура, а от дългосрочните интереси на сирийския народ.

Лавров окачестви като опити за спекулация медийните публикации за гибелта на стотици руски наемници във войната в Сирия. Той предложи инцидентът с безпилотния самолет на сирийско-израелската граница да бъде обсъждан само чрез механизмите на ООН.

По думите на руския министър международната общност трябва да създаде условия за пряк диалог между палестинците и Израел, защото няма друг начин за уреждане на конфликта между тях. В речта си Лавров засегна още няколко близкоизточни теми - изрази убедеността на Москва, че законните интереси на иракските кюрди трябва да бъдат защитени, призова за прекратяване на боевете в Йемен между правителствените сили и шиитските бунтовници и изрази руското несъгласие както с апелите за унищожение на Израел, така и с призивите за борба с Иран.

В изказването си пред форума иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф констатира, че в Сирия е налице "нова вълна на окупация, на чуждестранна интервенция, главно от страна на САЩ".

За днес е предвидена среща между Лавров и Зариф, на която ще бъде обсъдена ядрената сделка с Иран и положението в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Б-52 'Умиротворител'Ще умра от смях.. ако успееш да ме убедиш как Б-52 ще стигме Москва.. ще ти дам 10 лева, ОБЕЩАВАМ, среща парите давам !И да вметна че Б-52 не е никакъв умиротворите а убиец на милиони във Виетнам, Лаос, Камбоджа, Близ. Изток и т.н. Но за нещастие на Б-52.. Руска ПВО, дори и от архайчен *** тип от студень война.. го обезмисля...! ( за отрзвителна справка - U-2 , F-117 )
115
25
 
17
 
! Отговори
Б-52 Умиротворител преди 6 години
...Русия с тревога наблюдава как САЩ... Ами да наблюдава и много да не шава,че да не се налага да долитам и наказвам пак...Днеска вагнеровци в Сирия-утре току виж лавровци в Масква...
114
4
 
13
 
! Отговори
Ба преди 6 години
До Истината Аве братчед ,Ти не вдяваваш ли на къде отива работата.Мирише на Трета световна война във фаза гореща точка.Тия сметки няма да важат кой на къде бягал и кой колко лъснати тротоари има на майната си путкина във локвата Венеция :)
113
8
 
17
 
! Отговори
Истината преди 6 години
На всички,изтъкващи аргумента,че всички бягат в САЩ и З.Европа,а никой-в Русия,бих казал следното:До към 2000г всеки би се съгласил с верността на това твърдение.Обаче след това положението започва да се променя.Европа,САЩ и Канада усилено се пълнят с всякаква изм*ет и качеството на живота доста бързо пада.В един момент срива ще е болезнен.Русия не се оправя,ама Запада се влошава.В светлината на тоя факт бих препоръчал емиграция в Австралия или Н.Зеландия-по-далече от тара.мбуките и радиацията.
112
1
 
13
 
! Отговори
Ба преди 6 години
До Анонимен114 Щото скоро ще забягат на Изток и към нас.Щото мойто момче идват геофизични и климатични промени.Магнитното поле е силно разредено.Само че в Рекламите на тъпата телевизия дето я гледаш и лихвения процент за кредит тия работи не ги говорят.
111
6
 
11
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Логично е след като не успяха да вземат цяла Сирия,американците да се задоволят с 30% от нея.Не е зле,все пак.Е можеше и да е над 40%,но Турция ги спъна и ще вземе своя дял.Така че окончателното разпределение ще е от рода на:50 до 60% за Асад,30 до 35% за САЩ и останалото за Турция.Не е реалистично Сирия да си върне кюрдските територии,защото Русия няма печеливш сценарий за неядрена световна война,а за ядрена Сирия просто не си струва.Тука интересното е,как Турция ще реагира на Кюрдска държава
110
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРусия нас не ни е освобождавала а заробила!Ние сме били съюзник на Германия!А правете разлика каква за нас е била Русия!Ако Русия не те е освобождавала ти нямаше сега да си тук и да прюваш срещу нея. Щеше да си някъде в диарбекира потомък на български еничерчета.
109
3
 
16
 
! Отговори
До 114 преди 6 години
А не ти ли идва наум че в Русия е много студено.Защо никой не бяга в Гренландия,Исландия,Канада-провинция Северна Територия,северна Финландия и Норвегия?Нали си умен,отговори защо!
108
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия нас не ни е освобождавала а заробила!Ние сме били съюзник на Германия!А правете разлика каква за нас е била Русия!
107
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санчоооо,кажи ми защо всички към Германия (ЕС),Северна Америка и Канада бягат а не в РФ?!?!?!?!Нали си много умен!
106
6
 
24
 
! Отговори
Законът, анониСанчо преди 6 години
не е вaжно колко процента са мюсюлманите в Москва, а колко им дава сопата да скачат. Да си чул за масови нападения над жени на Червения площад от арабисти? Няма и да чуеш, защото там милицията бие и поддържа реда. Меките немски китки сами ще си *** своите, само и само за пред света всичко да е розово. Такива либерастки народи бъдеще нямат.
105
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До их Чкай бе,Русия се разположила на 1/8 от земното кълбоАко Русия беше Америка сега щеше да владее света, но руснаците никога не са имали такива цели. Малко история, когато победиха Наполеон мислиш ли че не можеха да завладеят цяла Европа ако са го искали? Като спечелиха ВСВ защо дадоха на половин Европа да си върне независимостта, за да може и такива като тебе да лаят сега срещу тях. Ако Русия наистина са империята на злото САЩ нямаше да ги има сега. Руснаците са губили само от компромисите
104
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, вземете я Сирия вие бе, рашки?!!Нали ходихте да я спасявате и да защитавате Асад.Ама, след като унищожихте държавата с бомбите си, започнахте да ревете Запада да инвестирал в Сирия.Започвайте вие да инвестирате и да изграждате държавата на ново.Или май ви бива само в рушенето.Сирийците и на Асад...ще съжаляват 100 пъти, че са ви пуснали там с *** си армия.
103
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо статията е за Лавров какво е казал? САЩ са незаконно в Сирия, те нямат и не са имали законно място там. Пишите че Лавров бил притеснен, а ми вие господа *** не сте ли притеснени че една държава може да си развява байряка по света, да разрушава държави с бомби и цветни революцийки, да разделя народи, да създава милиони бежанци и въобще да бъде един безнаказан бандит. Това не ви ли притеснява?
102
15
 
22
 
! Отговори
Ба преди 6 години
До мухахах Ти общувал ли си с руснаци.Не там от бившите републики говорещи на развален руски.НАТО превъзхожда в десетки пъти РФ във всички родове войски.Руснакът няма страх и може да воюва.Директно ще заиграят свръхзвуковите ракети,спътници,сателити,електромагнитни,плазмени оръжия ,ядрени и т.н.САЩ са най технологични :) но руснаците също имат своите разработки.И за ралика от ония со ги направиха сами и чрез разузнаване.На Сащ им ги дадоха.Само че руснакът мисли по ефективно и по директно
101
2
 
14
 
! Отговори
ГерманИншала преди 6 години
така ги е завръщала, че по улиците са само забрадки. Един ще върне, 10 ще останат. Туските квартали връщане нямат. Обичайният проблем с робите - виж *** в Америка. Върнаха ли ги или си направиха гета. И Париж ли ще изчистят от черния ***? Варваш ли си
100
25
 
10
 
! Отговори
их преди 6 години
Чкай бе,Русия се разположила на 1/8 от земното кълбо и пак не и стига.В Близкия Изток замесена,в Европа замесена,в иемен замесена,в СК замесена,къде не замесена Русия,която не се бъркала в работите на другите държави.Няма по мързеливи,нагли и мафитски хора от руснаците.Империята на Злото,това е Русия.На времето българи русофили трепеха българи в лагерите,и сега настройват българи срещу българи,и срещу всички християнски държави.Превръщат българите в поклонници на ислямски Иран и Сирия.Червени га
99
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 97Ще ми кажеш ли колко процента от населението на Москва са мюсюлмани? ??Германия трябва да приеме още 15 млн мюсюлмани за да стигне броя им в Русия!Стига опори не си мислете че всички хора са прости.*** и виж как живеят хората в провинцията на Русия в дървени къщи и изкривени външни тоалетни в пълна мизерия и ако има как ще напуснат Русия веднага! А Германия се усети и ще върне постепенно арабите там от където са дошли.
98
3
 
16
 
! Отговори
Hollywood basement преди 6 години
пичуе, това не ви е Халиуд Рамбо Първа кръв дето добрият герой трепе наред лошите по 2-3 наведнъж. Америка ако е могла, щеше да е приключила войната отдавна, нямаше да се влачи повече от 5 години вече има сигурно. Щяха вече да си цоцат от кладенците, а сирийците да бягат към Европа от благодат. Но не е така. Запитайте се защо и по-полека с филмите. В живота умират хора, скоро може и при вас да дойдат янките
97
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Международната коалиция на САЩ в Сирия е ОЧЕВАДЕН пример за КОЛЕКТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ! Понеже САЩ и другите протежета се намират там без каквато и да било резолюция на ООН те се явяват нашественици , терористи и окупатори. За разлика от тях Русия е по покана на легитимното правителство в СИРИЯ!