Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ

Пентагонът не потвърждава да е замесен в атаката над Тайфур
9 апр 2018 08:00,
302
Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ
Снимка: БTA

Няколко ракети са поразили тази сутрин сирийското военно летище Тайфур в централната част на страната. Агенция САНА подозира, че става дума за атака от страна на САЩ, съобщи БТА.

Американски официални лица отрекоха съобщенията за ракетен удар на САЩ по сирийско правителствено военно летище, предаде Ройтерс.

Още по темата

Пентагонът знае за тези съобщения, но не потвърждава своя причастност към атаката, заяви говорителят на Пентагона Кристофър Шерууд пред кореспондент на ТАСС. Малко след това и представител на пресслужбата на Белия дом казал същото пред ТАСС.

Американското опровержение идва след съобщение на сирийската държавна телевизия, че рано тази сутрин са били чути мощни експлозии на голямото военно летище Т-4 край сирийския град Хомс.

Агенция САНА веднага изказа подозрение, че се касае за ракетен удар, нанесен от САЩ. Вчера президентът Доналд Тръмп предупреди Дамаск, че "ще плати висока цена" за атаката с отровен газ срещу държания от бунтовниците град Дума недалеч от сирийската столица.

САНА съобщи още, че сирийската противовъздушна отбрана е реагирала на атаката срещу военното летище край Хомс и е свалила осем ракети и че има жертви сред сирийския военен персонал на летището. Агенцията твърди за "няколко убити и ранени".

Ливанския телевизионен канал "Ал Маядин", който принадлежи на шиитската групировка "Хизбула" съобщи, че насочвайки се към Сирия, ракетите са пресекли въздушното пространство на Ливан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До anonymЕХХ ЕКСПЕРТИИС-300 и С-400 по споразумение с Турция и Израел защитава само зона с радиус 60км около базите Таурус и Лактакия. Цялата останала територия на Сирия се защитава от ПВО на АСАД(до колкото я има и до колкото е изправна)
99
2
 
5
 
! Отговори
А+ преди 6 години
8 ракетите са пуснати от два израелски изстребители F-15 -до целта са стигнали 3 ракети -останалите 5 са били унищожени от сирийските ПВО .Има загинали 14 човека и от тях има и ирански съветници. Това е !
98
17
 
6
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Велика подигравка с Путин. То е ясно, че освен американците няма кой да ги изстреля тези ракети. Просто им показаха, че прословутите С-400 освен за пропаганда за нищо друго не стават. Доказаха им , че даже и не могат да засекат от къде са изстреляни ракетите с иронично-наглото "съобщение" от Пентагона:)
97
9
 
7
 
! Отговори
anonym преди 6 години
До Анонимен 153С-400 са вече продадени за скрап
96
6
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
А джихадистите, по споразумение с правителството и Турция ги превозват с автобуси към турската граница. Това е края на "Ислямска държава". И да си хабят ракетите американците нищо няма да се промени. Мирът го носят съвместните действия на Русия и Турция. Ако Ердоган не приемаше джихадистите, къде щяха да отидат автобусите? Щяха да се бият до последно за радост на западните си съюзници.А прогоненото от ИД население вече се връща, за да възстановява разрушенията. Получават хуманитарни помощи.
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гербаните тпунгри обвиняват русия такото и майката на комунизма са евреите каито финансират октомврийската революция и ленинн ама това не го пише в опорните им точки дето са им раздали
94
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе какво стана с ония бoклyци С400 ли какви бяха? Рашняците да не са си ги прибрали обратно защото никаква работа не вършат?
93
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кравачетата са по-долни и от джихадиститевсички нормолни хора знаят кой е виновен за касапницата в сирия само "нашето" правителство от велики национални предатели не знае
92
7
 
20
 
! Отговори
Менчо преди 6 години
А сега ЕС ,не призова ли за международен отговор и то незабавно към атаката на САЩ!Двойни стандарти от ЕС се шираят вече половин век(западните страни) и шараните у нас им вярват .
91
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 154По отношение за ЗРК и ПВО от началото на тяхната история.
90
2
 
7
 
! Отговори
На тяхно място преди 6 години
На тяхно място американски топлоцентрали и трети пол.In God we trust.
89
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямото нещастие на света е раждането на комунизма. Това са го казали много хора. Русия ще плати огромна цена , ако не спре с тази насока . Чисто морална и съдбовна. На всякъде, където е посят днес има проблеми - бедност , войни или друго. Русия да се обърне към православието и да спомни от куде е.
88
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Православие и русофилия в България все повече се покриват, а това е ясен знак че православието в България отива на залез заедно с русофилията."Паси ти ли си? Пак ли получи поредната милостиня от фондациите?
87
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 142"За твое сведение няма нито една страна в света която има ПВО покриваща цялата площ на страната"ИМАМ ТОЧНО ТОВА В ПРЕДВИД КОЕТО СЪМ НАПИСАЛВ най-добрите години на соца когато пари се хвърляха за военните без ограничения в България е имало линия ЗРК комплекси защитаващи Южната ни граница и около София, Варна и Бургас - толкова(тогава нямаше Козлодуй) Останалата част от България се защитаваше от АВИАЦИЯТА НА ПВО
86
6
 
24
 
! Отговори
чукча преди 6 години
Ракетите са изстреляни от израелски кораб или подводница.По интересно е че веднага след това е започнало сухопътно придвижване на бойци от ИД към базата-още едно доказателство че сащ израел и ислямистите са си коалиция в Сирия.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сметай колко говедари са дали фира в Гута. Load 200.
84
7
 
4
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Дамаск се охранява от руснаците. Руската ПВО е уж Непробиваема. Руснаците пак са измислили Интрига......
83
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 134Какво не виждаме като гледаме на на тези Купчини камъни и бетондупки в стените между сградите - няма нужда да се местят терористите по улиците минават напрякоч през сградитеФортифициране на отделни сгради - превръщането им БУНКЕРИ.
82
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби до оня ден обясняваше, как врабче нямало да мине около великите ти руски оръжия...Сега почна да мениш теоремата :))) Това е само 0.1% от силата, която може да навлезее в сирия. То е нормално за рускии иванушкаа.
81
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад освобождава Сирия от народа и.