"Хамас" е изстрелял ракети срещу израелската столица Тел Авив

Това било в отговор на израелските въздушни удари
12 окт 2023 10:32, Елка Василева
114
"Хамас" е изстрелял ракети срещу израелската столица Тел Авив
Снимка: архив, БГНЕС

Радикалното палестинско движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло ракети по посока на израелската столица Тел Авив от Ивицата Газа, предаде Франс прес.

Още по темата
"Бригадите "Изедин ал Касем" (въоръженото крило на "Хамас") са изстреляли ракети по Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари, взимащи под прицел цивилни в палестинските лагери "Ал Шати" и "Ал Джабалия", се казва в изявление на "Хамас".

По-рано днес кореспонденти на Франс прес съобщиха, че са станали свидетели на десетки израелски въздушни удари тази сутрин по посока на лагера "Ал Шати" и в северната част на Ивицата Газа.

Същевременно израелски военен говорител съобщи, че най-малко 220 израелски военнослужещи са сред над 1200-те израелски жертви на нападението на "Хамас" срещу Израел, извършено през уикенда, предаде Ройтерс.

В отговор на тази атака Израел предприе въздушни удари по Ивицата Газа. При един от тези удари бе ликвидиран пореден високопоставен член на "Хамас", съобщава пресслужбата на израелските сили. Ликвидираният е Мохамад Абу Шамала, отговарял за военноморските сили на терористите от "Хамас". Жилището му в Ивицата Газа е било превърнато в склад за съхранение на боеприпаси, които после са били използвани за терористични актове срещу Израел.

Израелските военни се подготвят за евентуална сухопътна операция в Ивицата Газа, но политическото ръководство на страната все още не е решило дали да я предприеме, предаде Асошиейетед прес, като се позова на подполковник Ричард Хеч, говорител на израелските военни. (БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скоро Газа може да е паркинг но и Израел не се знае какво ще е! Едва ли мюсюлманските държави наоколо ще седят и само ще гледат! Жестокостта на евреите е 10 пъти по- голяма. Какво ги защитавате. Утре като ви ги настанят у вас ще разберете какви хубави съседи са! Сега защо трепат мирни жители? Защо не гонят Хамас?
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Държавата Палестина е частично призната държава в Близкия изток. Тя претендира за територията на Западен бряг на река Йордан и ивицата Газа с източен Йерусалим, които са под фактическия контрол на Израел. Независимостта на държавата е обявена на 15 ноември 1988 г. от Ясер Арафат в Алжир....кой ли 8зтреля 5000 ракети срещу Израел.....сега джихадистите да гризват дръвцето....
17
3
 
9
 
! Отговори
Един преди 7 месеца
Днеска Зеления човек го няма!Сигурно рони два реда сълзи и третия с0п0ли че камерите вече са насочени към Израел и световното еврейство с него ще се занимава а той остава в мизансцената!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Бригадите "Изедин ал Касем" са изстреляли ракети по Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари срещу цивилни в палестинските лагери "Ал Шати" и "Ал Джабалия".
15
14
 
7
 
! Отговори
Ельоменат преди 7 месеца
Заравнявайте е тази Газа и я минирайте после, а на руските тролейбуси подкрепящи шалварите са ясни. Бабите им също са ги подкрепяли на времето с дупенца
14
2
 
11
 
! Отговори
Лагрестин преди 7 месеца
Столицата на Израел е вече Йерусалим,независимо дали *** го признават или не.
13
7
 
5
 
! Отговори
скоро.. преди 7 месеца
Скоро ивицата Газа ще се превърне в един голям паркинг.
12
1
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 7 месеца
Тикво, има тактически с малък радиус. Примерно 30км. Ама като не си бил в казрма и пистолет на живо не си виждал, не се прави на умен. Аман от експерти.
11
12
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 7 месеца
Като Хамас вземе ядрени глави, Железният купол ще ги унищожи. Нещо повече- вече към 6000 руски ракети полетяха към Израел. Всичко се унищожи. Диваците руски и арабски са около 120 години назад технологично от Израел.
10
5
 
8
 
! Отговори
Хейтър преди 7 месеца
Столицата на Израел е Йерусалим, а не Тел Авив !!!
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От два дни се чудя що за сатанист трябва да е човек, за да застане на страната на народ, причинил толкова нещастия на европейците, откакто свят светува и продължаващ да ни смазва чрез купени медии, финанси, извратена култура и пр.?
8
4
 
7
 
! Отговори
Бен Гурион преди 7 месеца
Херц- Ха-Леви, шеф на генералния щаб на въоръжените сили на Израел: Извършените кланета срещу Израел ще доведат до безмилостно унищожение на терористите и всеки, който им помага. Няма да има прекъсване на военните операции, докато Хамас не бъде напълно унищожена в Газа
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бой по тарамбуките!
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За да съществува Израел всички съседни държави трябва да са разорени потънали в мизерия и войниНо това едва ли ще е вечно
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какулаторке, поправи си полит-георгафските грешки... или ти списваш от столицата ни Търновград? Ама от невежи.
4
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма ли кой да даде на Хамас ядрени глави? Като шъ е гарга- да е рошава!
3
5
 
13
 
! Отговори
История преди 7 месеца
Ако се предприеме сухопътна операция ще коства живота на десетки хиляди израелци....знае се и за това се изчаква.По същата причина бяха пуснати бомбите над Хирошима и Нагазаки...за да се избегнат милиони жертви от американска страна...Но сега времето е друго...но Израел ще ги смаже...това масово клане няма да остане без отговор...
2
4
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Това СВО ли е или война?
1
3
 
12
 
! Отговори
Бен Гурион преди 7 месеца
"Мирни" а?