"Хамас" е изстрелял ракети срещу израелската столица Тел Авив

Това било в отговор на израелските въздушни удари
12 окт 2023 10:32, Елка Василева
114
"Хамас" е изстрелял ракети срещу израелската столица Тел Авив
Снимка: архив, БГНЕС

Радикалното палестинско движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло ракети по посока на израелската столица Тел Авив от Ивицата Газа, предаде Франс прес.

Още по темата
"Бригадите "Изедин ал Касем" (въоръженото крило на "Хамас") са изстреляли ракети по Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари, взимащи под прицел цивилни в палестинските лагери "Ал Шати" и "Ал Джабалия", се казва в изявление на "Хамас".

По-рано днес кореспонденти на Франс прес съобщиха, че са станали свидетели на десетки израелски въздушни удари тази сутрин по посока на лагера "Ал Шати" и в северната част на Ивицата Газа.

Същевременно израелски военен говорител съобщи, че най-малко 220 израелски военнослужещи са сред над 1200-те израелски жертви на нападението на "Хамас" срещу Израел, извършено през уикенда, предаде Ройтерс.

В отговор на тази атака Израел предприе въздушни удари по Ивицата Газа. При един от тези удари бе ликвидиран пореден високопоставен член на "Хамас", съобщава пресслужбата на израелските сили. Ликвидираният е Мохамад Абу Шамала, отговарял за военноморските сили на терористите от "Хамас". Жилището му в Ивицата Газа е било превърнато в склад за съхранение на боеприпаси, които после са били използвани за терористични актове срещу Израел.

Израелските военни се подготвят за евентуална сухопътна операция в Ивицата Газа, но политическото ръководство на страната все още не е решило дали да я предприеме, предаде Асошиейетед прес, като се позова на подполковник Ричард Хеч, говорител на израелските военни. (БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
3
 
! Отговори
дрън-дрън ярини преди 7 месеца
До До Бен Бидон - служил си трънци
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ислямския свят по принцип е разединен, но срещу Израел се вижда че ще бъдат единни. А това е много лош знак за Европа, защото прелива от мусюлмани, при това въоръжени много добре.Голяма част от Оръжието, което Европа така щедро пращаше на Украйна, се завърна от корумпирания точно в ръцете на мусюлманите. Сега ще се нагледаме на погроми и терористични актове. Франсетата ще поведат хорото.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ДО 19Коя е "Мугучия"? Че укрите вече са в оперативно обкръжение в Авдеевка. И скоро ще са във фактическо.
36
5
 
11
 
! Отговори
Хари Петър преди 7 месеца
В листата на Възраждане - Сливен има двама роми. Възраждане - най-толерантната партия! ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
35
5
 
3
 
! Отговори
До Бен Бидон преди 7 месеца
Служил съм в Ракетно поделение миличък. Мерач на ракетна установка! Обхват 60км и радиус на поразяване 30км. Може да работи с ядрени бойни глави! Няма да казвам поделение, нито ракетните установки!
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До 28 Да руска е. Аз това казах.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Православен Комунист, днес Президентът Путин пристигна на посещение в Киргизия
32
1
 
1
 
! Отговори
Бен Гурион преди 7 месеца
До до 8/13 Аз съм виждал пистолет на живо (и много други неща) и ти казвам, че говориш пълни фантасмагории. В какво поделение си служил?
31
9
 
9
 
! Отговори
Аз не виждам разлики преди 7 месеца
Добрия комунист е същото като добрия джихадист.
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеления даже вече знаел кога свършва СВО. Горе долу като свършат паричките от Бай Дрън. Горе - долу 1-2 седмици!
29
9
 
6
 
! Отговори
Православен Комунист преди 7 месеца
Слава на Путин, Православната Църква, Хамас и Хизбула! Аллах Акбар!!1
28
10
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 7 месеца
Гонили са ги ама не са ги стигнали...ВСУ ги е помляло и могучая позорно е отстъпила...сега ближе рани....
27
4
 
1
 
! Отговори
пфу преди 7 месеца
До Лъкикаква печалба, ве, не им плащат веднага. посля я живи, я не, кой ще плаща и как не е ясно. Парите ще идват след мира, когато бъде постигнат, както е било и след ВСВ.
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ДО 19 34 унищожени танка, 97 унищожени бронирани и небронирани превозни средства, 18 унищожени артилерийски установки и няколко хиляди ГРУЗ 200. "Втарая" в Украйна пак се омаза.
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеления информира ли ви за бягството на ВСУ от периферията на Авдеевка? Руснаците са ги гонили тия от ВСУто с 200 като бате ви Бойко :))) После са ги оправили даже!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Държавата Палестина е частично призната държава в Близкия изток. Тя претендира за територията на Западен бряг на река Йордан и ивицата Газа с източен Йерусалим, които са под фактическия контрол на Израел. Независимостта на държавата е обявена на 15 ноември 1988 г. от Ясер Арафат в Алжир.....държавата Палестина, нападна държавата Израел....с 5000 ракети.....дойде време за разплата....
23
8
 
7
 
! Отговори
гостенка преди 7 месеца
Идил, Хамас, Хизбула, тези организации пречат на нормалните хора да живеят, нормален живот Никой не е срещу нормалните хора! Организации, като тези които съществуват с единствена цел да изтребват и заличават не помагат на никого, убедена съм, че и техните не ги търпят, но са принудени под заплахите им с дулата на оръжията....
22
2
 
9
 
! Отговори
Честно преди 7 месеца
Честно да ви кажа и едните и другите са маскари!Генът им е такъв семитски и нечовешки!Заложено им е в ДНКто кръвопролитието!
21
5
 
5
 
! Отговори
ДО 19 преди 7 месеца
Зеления човек поздравява ВСУ за вчерашния разгром на Могучая при Авдиевка.....
20
4
 
12
 
! Отговори
Лъки преди 7 месеца
От войната , с най-голяма печалба са отново ФАЩ,въоръжават и двете страни паралелно,успоредно и докрай! Страши мерзавци!