Мадона в Блогосферата - между еуфорията и разочарованието

Какво се случи на стадиона според блогърите
31 авг 2009 10:13,
308
Мадона в Блогосферата - между еуфорията и разочарованието
Снимка: БГНЕС

Безспорно концертът, с който ще запомним 2009 година, ще бъде този на Мадона.

И след като в последните месеци взриви медийното пространство, а след това – десетките хиляди фенове на стадион „Васил Левски“, поп кралицата завладя и блогосферата.

Ето какво пишат за нея някои от блогърите в Blog.bg...

От emil60.blog.bg
Еуфорията сред феновете си личеше още от ранните часове на следобеда, когато въпреки 32-градусовата жега се виеха опашки от чакащи да влязат на националния стадион "Васил Левски".

Шоуто започна към 20 часа с Пол Оукънфолд, който направи уникален едночасов микс и повдигна настроението на многохилядната тълпа.

Точно в 22 часа Кралицата на попа се появи в пълния си блясък – на величествен трон, след което към нея се присъедини и антуражът й от танцьори в бял ретро Ролс-Ройс.

Откриващото парче бе Candy Shop. Шоуто бе тематично разделено на няколко части.

Прозвучаха много от хитовете на певицата от 80-те и 90-те години в изцяло нов аранжимент. Публиката бе „взривена" от „циганската част" на концерта, изпълнена от Трио Колпаков по време на La Isla Bonita.

Шоуто продължи с Frozen, Ray of Light, 4 minutes.

Невиждано светлинно и визуално шоу, както и двете огромни букви "М", които бяха разположени от двете страни на сцената, допринесоха за уникалната атмосфера на националния стадион.

Звездата за пореден път показа уникалното си умение да танцува и пее, изискващо страхотни тренировки и прецизно дишане и вокални умения.

От mariamarinova.blog.bg
Мадона излезе на сцената и над 50 000 хиляди фенове на стадиона пощуряха. Мексикански вълни, екзалтирани възгласи и диви ръкопляскания я посрещнаха.

През следващите два часа светът беше сцена.

Едва ли Мадона си дава сметка какво всъщност направи насред София. За над 50 000 хиляди за два часа нямаше валутен борд, нарастваща безработица, икономическа криза, противна държавна администрация.

„ Готови ли сте, София!?” – и всички пощуряха. Светкавици от фотоапарати и мобилни телефони, възгласи и овации, подскачане и танци, усмивки и удоволствие, пееща публика...

...За сценария на спектакъла, за хореографията, за изявата на Мадона, танцьорите, музикантите има само една дума – перфектни.

Спектакъл, към който, дори и най-големите и критици, и скептиците не са останали безразлични и който за почитателите й ще остане незабравим и хубав спомен.

За мен лично, един умерен почитател на Мадона, концертът й беше съвършен и грандиозен. Два часа истинско удоволствие и насита на сетивата.

Дойде, пя, покори!

От vladikoff.blog.bg

"Мадона покори България" е водещото заглaвие в медиите. Дрън-дрън! Мен не ме е покорила. Kакто и голяма част от българите.

Пишещите подмазвачи са свикнали да слагат всички в един кюп. Тази жена може да е покорила масата манипулируеми и слабообразовани "фенове", които може и да са се наслаждавали на голите телеса на 50-годишна фалшива блондинка. Но едно обикновено събитие като концерт на стадиона не бива да се преекспонира като някакво велико културно провидение.

Никой от пишещите не коментира, че певицата се е появила с 50 минути закъснение на концерта, с което показа колко малко й пука за тълпата, чакаща я отпред.

Нито факта, че пя на плейбек и не показа и грам импровизация от предходните й изпълнения на това турне.

Самовлюбената певица си тръгна, без да се поклони на публиката.

Нали Мадона е уникална, защото прави шоу и провокира? Кое от двете е направила снощи? Три четвърти от хората, които се наблъскаха като скариди на стадиона, няма и да си помислят да пуснат песните й вкъщи, ама отидоха на концерта, защото с някакво странно за мен идолопоклонничество искаха да видят едва ли не култово полубожество.

Е, както се очакваше, не видяха нищо подбно.

Дали сега се радват, че си дадоха паричките на този маркетингов продукт на 80-те години на миналия век, когато милиони хора са изхвърлени на пазара като роби – без образование, професии, качества, само с желанието да оцелеят.

Мадона е олицетворението на успелия роб – нито певица, нито външност, нито интелект, само успели алчни очи, жилави мускули, яки зъби и послание – Мадона е шансът на непотребния човек.

От sparhawk.blog.bg

Преди малко се върнах от концерта на Мадона, на който по стечение на обстоятелствата имах възможност да отида, макар да не бях добре запознат с творчеството на звездата.

Бях смаян. Досега не си бях изкарвал така яко.

Мадона направо ни побърка... Невероятна жена, поклон пред енергията и волята й! Не се бях забавлявал така никога, досега никога не бях ходил на концерт и, Бога ми, сефтето ми бе СУПЕР!

Атмосферата бе невероятна, стадионът бе фраш, а публиката ни бе ВЕЛИКОЛЕПНА, достойна за звездата, която приюти!

Освен за Мадона, поздрави и за Фънки и Амебата, организирали това шоу, НЯМАШЕ ГРЕШКА, влязохме в многохилядна опашка за 20 МИНУТИ на стадиона, навсякъде имаше къде да хапнеш, пийнеш, имаше тоалетни, всичко бе 6.

Нищо не можеше да наруши съвършенството на тази вечер!

Видео: SMBstan

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 264 нищо не дарява дъртата пръчка, само си прави циничен PR!
267
0
 
0
 
! Отговори
Kiss преди 14 години
:)))) Ти за секса ми не бери грижа. Не съм тръгнала да го правя на показ и да печеля от него. Наборки сме с тебе така, че и аз също съм видяла толкова колкото теб. Но не мога да ценя един изпълнител само по ефектите, звука и щоуто. ОК!? Тина Търнър за мен е класи над Мадона. А и шоуто по концертите на Мадона в повечето случаи се изразява в групов секс и оргии. Повече няма да споря и завършвам: ТОВА Е МАДОНА ВУЛГАРЕН ПРОДУКТ НА ШОУБИЗНЕСА, ОКРАСЕН С МНОГО СВЕЛИНА, ЕФЕКТИ И ЗВУК.
266
0
 
0
 
! Отговори
Мария Маринова преди 14 години
Някак не се връзва в защитаващо моралните ценности изказване да има обидни квалификации от рода на ***!
265
0
 
0
 
! Отговори
Roli преди 14 години
Не знам дали има смисъл да убеждаваме някои от пишещите тук в каквото и да било. Шоуто беше невероятно и неподражаемо! А на тези които бълват само помия - когато лисицата не успяла да стигне гроздето казала, че е кисело!
264
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до Kiss - А, случайно да си чувал, че осинови две деца от Малави и ги спаси от сигурна смърт, дарявайки им живот. Ами за земетресението в Италия, да си чул , че направи голямо дарение, борбата с рак, спин и още много други благотворителни дейности, за които обаче тя не бие барабана, както ти очакваш
263
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И знаеш ли е кое е най-смешното ? Въпреки тия очевидни простотии, продължава да има хора дето я боготворят ? Е те тия не мога да ги разбера, какво намериха в нея ? По-надолу някой беше цитирал Ню Йорк Таймс - The coldest pop star & Aerobic, not Erotic. Повече няма какво да се каже. Айде остаавете я на мира, дойде, тресна плейбека, и си замина.
262
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що не ги похарчи за едно обездвижено сираче, да го облечеш с нови дрешки и да му дадеш усмивка? Нима няма да се поучвстваш по-добре или *** идолопоклонни кратуни на такова нещо не се радват? Извинявай, *** ви кратуни не могат да родят такова нещо!
261
0
 
0
 
! Отговори
люба преди 14 години
Пак до KISS: Незнам защо бълваш толкова злоба, сигурно имаш някакви лични проблеми (може би в секса). МАДОНА е секс.Незнам какво лошо има в това! Да, съгласна съм, че не може да пее като Марая Кери например, но шоуто, което прави (не само сега,но и на всички концерти, а съм гледала много, повярвай ми - на 32 год.съм) не може да се сравни с никой друг! Тя е най-великата за всички времена! Но както гледам хората като мен вече им омръзна да ви убеждават в това, така че - ЖАЛКО ЗА ВАС :)))
260
0
 
0
 
! Отговори
Kiss преди 14 години
Абсолютно!!! Най-много ме е яд когато я сравняват с Майкъл Джаксън. Ужас!!! Нито по музикален, артистичен и танцувален талант могат да бъдат сравнявани, нито по благотворителност, нито с посланията на песните могат да бъдат сравнявани. Била икона??? Модел за подражание ли??? В професионален или в личен план??? За какво да бъде уважавана и да служи за пример??? За нищо!!! Всеки друг артист, музикант или певец може да бъде някакъв модел за подражание и да извлечеш ценното то него, но не и Мадона. Тази гнусна ***, която сега на стари години се мъчи да гради нов имидж, като издава детски книжки, осиновява и т.н. PR игри...
259
0
 
0
 
! Отговори
Мария Маринова преди 14 години
Дори и да бяха по 200 - 300 лв. всички билети, не разбирам, какъв е проблемът! Когато даваш рушвет в общината, на катаджията и прочие това е тарикатлък, но когато ги даваш за концерт на Мадона е от грях до глупост! Ще спят ли всички по - добре или по- зле от това, че някой е решил да похарчи собствените си пари за да се почувства добре! Не! Ама, да се намираме в приказки!
258
0
 
0
 
! Отговори
До 254 преди 14 години
Отдавна съм завършил, нещо, което на тебе явно никога няма да ти се случи. А денят ми е прекрасен, дори и без да ми го пожелаваш. Дано и твоят да завърши така (ако разбира се успеш да излезеш от депресивното си състояние)!
257
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
До Въпрос: А защо й е нов аранжимент, като не може да ги изпее?Нали ходиш на концерт, за да чуеш песните лично ото изпълнителя? Това е разликата от да си ги слушаш квъщи. И какво правим с изпълнител, който дори не си прави труда от уважение към публиката да изпее една песен на живо? Защо прави концерт тогава? Ми да си пусне клиповете на една видео стена и който иска, да ходи да гледа. Да събереш хора на концерт и да им пееш на плейбек, е пълна липса на уважение
256
0
 
0
 
! Отговори
люба преди 14 години
До KISS: Нещо си в грешка! Билетите от 200-300 лв. бяха само някакъв малък процент от всички продадени - може би 10%! Аз лично исках от тези по 200,но не успях! Както и да е - моят беше от 150, а имаше в последните минути и билети от 50-70 лв. Недей да се изхвърляш и да поставяш невежите в потрес, че 60000 души са дали по 200-300 лв. за билети
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно за това говоря. Един музикант може да те грабне много повече без ефекти и полови органи на показ. Примерите са безброй, а Мадона просто не е в този списък. Икона ? Едва ли. Кралица на попмузиката - категорично не, тя не е музикант. Няма нито един текст или нота в нейните песни, винаги работи с някой друг. Да не говорим, че в личен план не е никакъв пример, за разлика от много други музиканти.
254
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а в библията идолопоклонничеството е грях. и завърши поне 1 курс преди да раздаваш диагнози. в икономиката това ,което се случва в 13-те страници по-долу се нарича PR манипулация...........have a nice day!
253
0
 
0
 
! Отговори
Roli преди 14 години
Поне има какво да ни радва в нашия живот. За разлика от твоя, явно си доста комплексиран и неудовлетворен! В психологията твоето клинично състояние се нарича ЦИКЛОТИМИЯ!
252
0
 
0
 
! Отговори
Kiss преди 14 години
Нямам комплекси, скъпа! Гледам реално на нещата... 200-300 лева за светлинно шоу и звук, просто не си струва. Мадона не е музикант, не е артист, не е талант. Тя е просто вулгарен секс продукт на шоубизнеса, с послания срещу стандартните порядки на обществото. Тя е скандална, разкрепостена и вулгарна нищо, че не притежава дори и привлекателна външност, тя е просто грозна. Но е добра машина за пари, от която печелят милиони и милиарди. А що се отнася до това дали сме прости и жалки... Имаме съвсем други интереси и разбирания. Не е въпросът да се обиждаме, но както и да е.. въпрос на култура, бих казала. ТОВА Е МАДОНА ВУЛГАРЕН ПРОДУКТ НА ШОУБИЗНЕСА, ОКРАСЕН С МНОГО СВЕЛИНА, ЕФЕКТИ И ЗВУК.
251
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До244Говори само за себе си, че твоя живот е тежък и тъжен и затова си оскутял, озлобял и пълен с омраза към онези, които се радват и забавляват на живота. Изплю си камъчето накрая и това е валидно за всички , които леят тонове помия срещу концерта!
250
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре поне, че не си Мара отварачката :))
249
0
 
0
 
! Отговори
Анани преди 14 години
До 228 : Ха изненада - тя е намерила от ценното си време да отговори дори с едно "Ъъъъъъ". Направо се е раздала !!!! Попрочетох и мнения в чуждата преса - NYT - "The Coldest Pop Star" и още едно "Aerobic, not Erotic"