Не могат да измерят колко е месото в колбасите

В карначе "Стара планина" имало свинско, но не се знае колко точно
2 сеп 2010 15:50,
147
Не могат да измерят колко е месото в колбасите
Снимка: БГНЕС

В страната няма лаборатория, която да докаже точно колко процента е съдържанието на месо в колбасите. Това установи проверка на БНР.

Репортерка занесла за изследване карначе с марката "Стара планина" от произволно избрана фирма.

Лабораторният анализ на карначето показва, че съдържа свинско месо, но експертите обясняват, че не могат да установят точно колко процента е месото. Това поражда съмнения за контрола върху продуктите и най-вече за произведените по стандарта "Стара планина".

От Националната ветеринарномедицинска служба отговарят, че за карначето "Стара планина" не се изисква изследване, което да докаже колко процента е месото. Според технологията продуктът трябва да се произвежда само от месо и с тлъстина до 35 процента. Контролът е предимно върху документите в предприятията.

Ветеринарите уверяват, че периодично проверяват дали се спазват стандартите за продуктите "Стара планина" от фирмите, които произвеждат такива колбаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Стара планинаколбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
14
 
! Отговори
м-р Цветко преди 13 години
Колбасите навсякъде по света се второ качество храна, съдържаща много *** и мазньоч...Белите хора ядат телешко и най-вече риба
106
1
 
21
 
! Отговори
dp преди 13 години
Ми купувайте кренвирши по 10 лева като ви е толкова акълът. Само от месо, даааа,честна дума бе.10 лева за кило смлени кокали с малко лепило кой знае каква марка.....Поне от 10 години насам цената на БГ саламите е без никаква връзка скачеството им - тотален ***, пък кой колкото даде. Преди това наистинане беше така.Затова е и целият зор със забраната на "дупетата" - изрезки от далееч по-качествени салами от произвежданите в БГ *** от млени кокали.
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мда, като нема пари за лаборатории -кофти.Що не си съберем с смс-си по едно левче и такава лаборатория ще си барнем, може и подвижна да е.Хем държавата няма да се оправдава с кризата, хем ще си имаме независим контрол. Може и да си наемем някой от Агенцията за защита на потребителите...
104
4
 
10
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Ето, още едно флагрантно потвърждение на това, което трябва да стане ясно на всички българи - "марката" "Стара планина" е поредният НАГЪЛ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРИК ЗА НАИВНИЦИ - ИЗВИНЕНИЕ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ПРЕКУПВАЧИ И "ПРОИЗВОДИТЕЛИ" НА МЕСНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ ОЩЕ И ОЩЕ ДА ВДИГАТ ЦЕНИТЕ! СЪЩО КАТО ПРИ СТАНИШЕВ, А И ПРЕДИШНИТЕ! НИКОЙ НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАВИ И ПРОДАВА САЛАМИ, НАДЕНИЦИ И КЮФТЕТА ОТ МЕСО, А САМО ДА ПРОДАВАТ НА ВИСОКИ ЦЕНИ ВСИЧКО!
103
0
 
4
 
! Отговори
za 83 преди 13 години
Bugarite sme proZt narod , brato...........hubavo si im go napisal, ama............
102
0
 
5
 
! Отговори
an преди 13 години
DA SA VI 4ESTITI NOVITE PRODUKTI, NA STARA PLANINA. KAKTO KAZVA6E TATO. TAZI GODINA POLUPROVODNICI, DOGODINA CELI.
101
0
 
1
 
! Отговори
Педигрипал преди 13 години
до 52 : Поздравления, и аз !!!
100
1
 
9
 
! Отговори
признание на НВС преди 13 години
В страната няма лаборатория, която да докаже ДАЛИ ИМА МЕСО В КОЛБАСИТЕ...
99
1
 
5
 
! Отговори
Az преди 13 години
Стандарти = али-бализми!
98
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЩО ЗА СТАРА ПЛАНИНА НЕ ЗНАМ ,НО ПУШЕНО ЧИСТО МЕСО Е С 2-3 ЛЕВА ПО ЕВТИНО ОТ ТАЗИ ,,ПЛАНИНА" НЕЩО ПАК КУЦА.................
97
5
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
88, а който живее в центъра на някой голям град? Едва ли ще ти е гот да се разхождаш около НДК и от някоя тераса да слушаш грухтене. Така че не си натрапвай селянията на останалите!
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Контролът е предимно върху документите в предприятията."Та какво стана явно ще трябва да ядем документите,а пък аз си помислих ще ще ядем свестни колбаси.
95
2
 
7
 
! Отговори
grep преди 13 години
Е сега стана далаверата - отварям един цех за "гурме" салами, бухам каквото ми падне и малко свинско за цвят, после лепя етикета "Стара планина" и продавам щафетата по 15 лева килото. Никой не може да ми казе нищо, щото нямат инструменти да го докажат -- мухахаххахахах.
94
2
 
10
 
! Отговори
м..да преди 13 години
Чета такива като теб и се чудя,дали на министъра да вярвам или на теб устата си? Ама явно ще трябва да вярвам на министъра щото я и Бат Бойко каза че този министър много си е загрижел за моето здраве.Да ми идва на ум една приказка на един дядо в едно село "Да е*** майката на този който си е загрижил за мен повече отколкото аз си грижа за себе си."Та тъй хем ни лъжат хем искат да им вярваме.
93
2
 
7
 
! Отговори
минусчетата се роят преди 13 години
Един от Националната ветеринарномедицинска служба шета из форума...
92
1
 
8
 
! Отговори
Горда Стара планина. преди 13 години
Сега заради този стандарт "Стара планина" трябва да сменяме химна....
91
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като това не може да се установи съдържанието не "Стара планина", а "Хималаи" да измислят - все тая. Щом няма адекватен контрол на произведеното, то по магазините ще продължаваме да купуваме ***, но на по-високи цени, защото носят грифа "Стара планина", "Хималаи", "Слънце" и т.н.Да ни е честит ДВСК инспекторът Мирослва Найденов - цял министър...
90
2
 
7
 
! Отговори
това е ! преди 13 години
Лабораторният анализ на карначето показва, че съдържа ДНК клетки от косъм на ***...
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЙоФтиното си е ЙоФтино.Що да си хабим паричките за нещо дет очите ми не са го видяли как го кавардисват.И без туй ще се мре.Няма да пълня джобовете на хайдуците,я.Тъй се пра'й.
88
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А стига с тая стара планина, че ми гръмнаха ушите. Моето прасе, което гледам на терасата няма такова етикетче и като го питах кво мисли по въпроса беше многозначителен....грух, грух, грух. И е абсолютно прав! А е прасе!

Спонсорирани публикации