Не могат да измерят колко е месото в колбасите

В карначе "Стара планина" имало свинско, но не се знае колко точно
2 сеп 2010 15:50,
147
Не могат да измерят колко е месото в колбасите
Снимка: БГНЕС

В страната няма лаборатория, която да докаже точно колко процента е съдържанието на месо в колбасите. Това установи проверка на БНР.

Репортерка занесла за изследване карначе с марката "Стара планина" от произволно избрана фирма.

Лабораторният анализ на карначето показва, че съдържа свинско месо, но експертите обясняват, че не могат да установят точно колко процента е месото. Това поражда съмнения за контрола върху продуктите и най-вече за произведените по стандарта "Стара планина".

От Националната ветеринарномедицинска служба отговарят, че за карначето "Стара планина" не се изисква изследване, което да докаже колко процента е месото. Според технологията продуктът трябва да се произвежда само от месо и с тлъстина до 35 процента. Контролът е предимно върху документите в предприятията.

Ветеринарите уверяват, че периодично проверяват дали се спазват стандартите за продуктите "Стара планина" от фирмите, които произвеждат такива колбаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Стара планинаколбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
29
 
! Отговори
User преди 13 години
Цялата работа с месото продавано в България е много странна - по цял свят се продава говеждо месо, от една страна /червено на цвят/ и телешко, което е розово досущ като свинско /прясно/ филе. Това дето му казват телешко е на факти говеждо.Къде е телешкото ? Във Франция етикетът на всяко разфасовано месо указва къде е родено, отглеждано, заклано животното. Задължително !Нали и България е в Европейския съюз, какво се чака ?А за измамниците - строг съд и подобаваща присъда !!!!
126
2
 
9
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
Че ще ядете кар ще ядете . Тези които може да си го позволят . И то голям кар .
125
1
 
9
 
! Отговори
Муньо Кинтата преди 13 години
Аз затова не ги ям изброените от теб колбаси...освен мазнотиите, голяма част от тях са бъкани с какви ли не консерванти, овкусители, подобрители и всякаква гнусна химия.Купувайте си чисто и прясно месце от някой магазин, който е представителен за дадена кланица и си го хапвайте.
124
1
 
9
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Цялата дандания ми напомня за един виц:В магазин за месо купувач пита-Извинете,салама пресен ли е?Продавачът възмутено:-Разбира се!Сутринта лаеше!!!
123
1
 
22
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
абе какви 10 лв. за кайма или за кренвирши, абе нормални ли са тия мушмороци :))) е вчера си купих от една месарница, в едно село до София пресни котлети от току що заклАно прасЕ по 6 лв. килото, като ги метна на скарата цвърчат та пушек се дига :)))) 10 лв. за кайма .............я си :)))
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ай ся иначе са експерт по дупетата.
121
0
 
20
 
! Отговори
КОЧО преди 13 години
месото го слагат за подправка ,кво да го мерят
120
0
 
24
 
! Отговори
yann преди 13 години
106:В твоя подкрепа ще кажа следното: Истинската рецепта за кренвирши НИКОГА не е съдържала месо. Винаги са се произвеждали от сухожилия, хрущяли и т.н. Ако се правят от месо, сместа не може да стане на пяна и да стане толкова плътна и еднородна маса. Ето защо, когато излезе рекламата на Сачи, много български производители искаха да ги съдят, ама да не казвам на кой от пл.Народно събрание е фирма БЕЛЛА.*** ако искат да ме трият. Това е истината.
119
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
какво пък им се молиш!
118
2
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ми найденов какъв е?
117
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
104Абе ***,ако ти се изсера в устатз пак ли комунистите ще са виновни??Какво общо имат комунистите със "Стари ***"???
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що пък да не си отглеждам един *** и еднЪ оФца, вместо два смрадливи песа, дет не стават за ядене.
115
0
 
6
 
! Отговори
киро преди 13 години
държава има ли--закони има ли стандарти европейски има ли !?????КОЙ КАЗА *** ДЪРЖАВА И *** ПОЛИТИЦИ
114
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ашколсун машалла , как може един килограм кайма да е 10 лева , след като е приготвена от замразено вносно месо , апък в Германия килото мляно месо ама 100%чисто да струва 2 Евро.Производителите са мародери, а пък земеделския министър продажник .ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ!
113
0
 
8
 
! Отговори
м-р Цветко преди 13 години
Горещо подкрепям!!!Цялото месо, преди да ви го смелят личи дали е прясно/светло розово/ и колко тлъстини съдържа, а за по набитото око е ясно и от коя част на трупа еНе яжте кобаси и готова кайма, ако се обичате!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
112
0
 
6
 
! Отговори
до 98 преди 13 години
Не се чуди. "Чистото" пушено месо е с огромно съдържание на вода и е "пушено" с течен пушек-много богата на бенз-а-пирени гадост
111
0
 
22
 
! Отговори
yann преди 13 години
Пак се изхвърлиха като онази работа на мокър пясък.Кой е луд да дава 10лв. за кайма по БДС/което както се оказа няма кой да контролира/, когато 1кг. месо за готвене или т.нар. полутлъсто за кайма е около 5лв. Подобна е цената и на телешкото от същия вид. Купувайте си от тях, накарайте в магазина да ви ги смелят и у дома с малко сол и пипер ще имате естествена и перфектна кайма, на половин цена.
110
0
 
29
 
! Отговори
Гражданинът Х преди 13 години
Въвеждането на стандарта "Стара планина" а също така и шума около "Дупетата" са поръчкови , на големите производители на месни продукти у нас :Белла България , Месокомбинат ловеч ,Емил Илиев Варна , Маджаров , Тандем и още няколко, които всъщност произвеждат колбаси ,но основно с вносно замразено месо и не искат да делят пазара с никого .Това е истината за менМоля *** да не ми налагат цензура на написаното по горе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХА-ХА-ХА.Страната на глупаците. И аз вкл.
108
16
 
2
 
! Отговори
Соти преди 13 години
Жена ми в момента пече кебапе "Стара планина"Из къщи се носят забравени аромати на месоНаздраве!!!