Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"

Версията за нелегална гонка досега не е потвърдена
Обновена: 9 авг 2011 13:46 | 9 авг 2011 07:19,
329
Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
Снимка: Архив Булфото

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.

С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жена, които чакаха на спирка на градския транспорт  на бул. "България" в края на миналата седмица.

„Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавия инцидент на бул. "България" двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили.

Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат.

Още по темата

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 години. Имали са доста, но дребни нарушения на пътя - актове за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите.

Версията, че двамата са участвали в незаконна гонка по булеварда, досега не е потвърдена, съобщава „Труд”.
“Не разполагаме с данни, че двамата са се познавали”, каза пред вестника зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
0
 
! Отговори
gospod преди 9 години
Vdignete bunt nedeyte da spite hora tova ne e normalno .
323
0
 
1
 
! Отговори
ko40 von Selo преди 12 години
1 500 лева да сгазя човек, е 240 пъти, моля
322
0
 
10
 
! Отговори
Усмивката преди 12 години
Управлението на автомобил е управление на средство, представляващо повишена опасност за околните. Именно за това се държи изпит за правоспособност. Ако е управлявано с разрешена скорост - да, може да се случи нещо непредвидено и да бъде по непредпазливост. Тук е налице престъпна самонадеяност. Това е все едно да се целиш със законно притежаван зареден пистолет в някой случаен човек от близко разстояние, да натиснеш спусъка и да се надяваш, че няма да го улучиш. Има нарушение на ЗДП - има вина.
321
0
 
9
 
! Отговори
6666 преди 12 години
;GLOBA I USLOVNO...;.- SAS TAVA ZAGLAVIE PITAT NAM PRASTOLIUDIETO KAK WE REAGIRAME....ILI DA GI VPIWEM VAV GRAFA - ,;STAVIISKI;....??? OPOMNETE SE BALGARI PRAVIAT TE NA *** ......,
320
0
 
16
 
! Отговори
Друга вендета преди 12 години
Крайно време е такива *** да се наказват със смърт !!! Ясно е че това не може да се очаква от съда, затова са на ход роднините на убитите. Ако такова *** убие мой роднина или жена ми, ще го разстрелям като куче. И пет пари не давам за закона или за нечие мнение. Съвсем са изтървани сегашните тийнеджъри, абсолютно безмозъчни ***. За съжаление това се отнася за и за техните родители. И ето го резултата....
319
0
 
3
 
! Отговори
6666 преди 12 години
SAZALENIE???' 5 - ;VERSIIATA 4E I DVAMATA SA U4ASTVA LI VA ,....GONKA...NE E POTVARDENA.;....- NIAMAM DUMI ZA RASAZDENIETA NA PISAWIIAT TAZI STATIIA...?????????????''
318
0
 
4
 
! Отговори
6666 преди 12 години
PORA4KOVA STATIIA ....1 -;,TAKOVA NAKAZANIE WE IMA EDVA KOGATO SE DOKAZE 4E I DVAMATA IMAT VINA ZA TEZKOTO PROIWESTVIE.KATO ZNAEM GOLEMIIAT OBWESTVEN OTZVUK.....; - KAKVO WE TRIABVA DA SE DOKAZVA..??? I AKO NIAMAWE -OBWESTVEN OTZVUK - KAKVO... MOZE I DA MINE..??? 2 ;PRI KARVAVIIATINZIDENT,......I DVAMATA - NESA PILI..???.- GORKITE - E KAKVO ? TRIABVA DA SA PILI 4E DA VLIAZAT POD UDARITE NA ZAKONA?- MAIKO MILA...3 -; BISER E IMAL EDVA 2,5 GODINI STAZ.....; - KAKVO E TOVA -;EDVA;.-OPRAVDANIE S
317
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Da, ne si mi simpati4en, no sladoledat si e tvoi!
316
0
 
9
 
! Отговори
недосегаем преди 12 години
Ние,НЕДОСЕГАЕМИТЕ даваме ДАРЕНИЯ на МВР,да не ни спират и проверяват,а прокурорите да не ни предявяват обвинения!!!!! НЕЩО ДА НЕ ВИ Е ЯСНО!!!!НЕЩО ПРОТИВ!!!!
315
4
 
0
 
! Отговори
до Хасан преди 12 години
Като не ти харесва в България заминавай си където ти е мястото - в Турция...
314
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Толкова ли струват два човешки живота?
313
3
 
9
 
! Отговори
хасан преди 12 години
Искам сега някой да ми отговори, пак ли турците, или пък космосът е виновен за присъдата. Утре поредния потенциален убиец дали ще се двуоми да пие преди да седне зад волана, или пък *** да натисне *** на газта до дупка. Най-скапаната страна, това е, боли, но си е самата истина.
312
0
 
14
 
! Отговори
танаси преди 12 години
Има ли значение с колко километра са карали? Има убити хора. Ако кара някой с 20 км/ч. право през тълпа и убие хора, не е ли престъпление? Много важно с кого се познава и какво е консумирал. Но тези са герои, те са се притекли на помощ и даже не били пили! Ами ако не бяха и яли още по-големи герои щяха да са.
311
0
 
11
 
! Отговори
PUNISHER преди 12 години
Njama li koi da hvane edin sniper i da pochne da izchistva Bulgaria ot taja sgan???
310
0
 
11
 
! Отговори
rm преди 12 години
ЗАЩО НЕ ВЗЕМАТ ЗА СЕ ИЗПОТРЕПЯТ ВСИЧКИТЕ *** С ДВА ПЕТЪКА СТАЖ КАТО ШОФЬOРИ, ТА ДА СЕ СВЪРШВА ВЕЧЕ С ТОВА БЕЗУМИЕ.КАКТО ПОРЕДНИЯ *** ОТ РУСЕ КОЙТО ВЧЕРА В ЧАС ПИК ЩЕ СИ ПРАВИ ГОНКА НА КРЪГОВО И СЕ НАТРЕСЕ В СТЪЛБ НА ТРОЛЕИТЕ,ХОРАТА ИЗПАДНАХА В УЖАС,КОЛАТА ИЗГОРЯ ДАНО ДА МУ Е ЗА УРОК,АМА *** СИ Е ***
309
0
 
11
 
! Отговори
abe преди 12 години
какво значение има дали са се познавали или дали са се гонили, факта е налице, карали са с превишена скорост, млетяли са през тротоара в градинката, убили дюса двама сокойно стоящи на спирката човека , това е резултата, пък какво са си мислели или не като са наптискали *** на газта, няма никакво значение. деянието е наллице, има загинали хора по тяхна вина, другото е плява с цел разсейване на вниманието на хората, и ако може да се замаже поредното престъпление
308
0
 
23
 
! Отговори
до К. 305 преди 12 години
Не, няма да се намери някой да ги понакаже. Защото всички са мишки и търпят да ги тъпчат такива ***. Ако отнемат живота на детето или мъжа ми по този начин и ми почернят живота, взимам един пистолет и ще ги застрелям на обществено място без да ми мигне окото. Не знам как живеят потърпевшите без никакво възмездие. Може да съм първосигнална, но аз не бих могла.
307
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Просто трябва хората да не спят, а да задължат съдиите и прокурорите да съдят по закон.В случая има виновно причиняване на тежко ПТП с две жертви, това е реалността, а не някакви глупости за случаен инцидент. Това даже не е убийство по непредпазливост. Това е углавно престъпление без никакви смегчаващи вината обстоятелства.
306
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разполагаме с данни, че двамата са се познавалиИ какво ако не са се познавали? Има такива състезатели дето си карат градско с 100 без да се познават. Това прави ли ги невинни ?
305
0
 
17
 
! Отговори
Ужасен преди 12 години
И пак поредното доказателство , че живеем в една *** и долна страна.