Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"

Версията за нелегална гонка досега не е потвърдена
Обновена: 9 авг 2011 13:46 | 9 авг 2011 07:19,
329
Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
Снимка: Архив Булфото

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.

С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жена, които чакаха на спирка на градския транспорт  на бул. "България" в края на миналата седмица.

„Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавия инцидент на бул. "България" двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили.

Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат.

Още по темата

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 години. Имали са доста, но дребни нарушения на пътя - актове за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите.

Версията, че двамата са участвали в незаконна гонка по булеварда, досега не е потвърдена, съобщава „Труд”.
“Не разполагаме с данни, че двамата са се познавали”, каза пред вестника зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
7
 
! Отговори
днес, мислите ли? преди 12 години
предполагам, че много хора са писали за вината и наказанито преди мен, затова няма да засягам тази тема. От днес.бг обаче продължават да пишат как двете жертви са "чакали на спирка на градския транспорт". Не мога да разбера колко мозък трябва да имаш (нямаш), за да се усетиш, че нищо не са чакали в 1:15 през нощта, ами просто са вървели по тротоара. СПИРКАТА Е НЕПОКЪТНАТА,вижда се дори на снимките.Прибирали са се пеша.Страшен малшанс - живея наблизо -по това време обикновено няма никой навън.
283
0
 
10
 
! Отговори
... преди 12 години
Ако продължаваме само да си пишем по форумите, утре ще обсъждаме друг такъв случай , после още един и така до безкрайност.Трябва да си търсим правата , докато си мълчим все така ще бъде .
282
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
трябва промяна в закона, то е ясно
281
0
 
9
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Макар, че тук става дума само за евентуалната присъда на прокурорския син. А, точно той е карал с около 150 км/час... Другия е карал бавно... какво е трябвало да направи за да го избегне? Да си повдигне автомобила, за да не го закачи състезателчето, ли? Не виждам как човека, който се е движил бавно и е бил закачен от ***, може да бъде изкаран виновен за това, че по това време се е намирал там, както и загиналите пешеходци!
280
0
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 283: Е, то посочените предполагаеми присъди са си чисто отърваване!
279
0
 
16
 
! Отговори
Да преди 12 години
Най-вероятно синчето на прокурора ще се отърве .Още по-вероятно е близките на убитите да останат само с напразни надежди за справедливост.Но това в което абсолютно не се съмнявам е че наближава деня в който някое богаташко синче ще го отнесе зверски без да се стига до съд от някой побъркал се от мъка по загиналото си дете родител.Все някой някога ще осъзнае каква подигравка и обида е живота на обикновения човек в България.Това което е сега няма да продължава вечно .
278
0
 
11
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Твърде интересно ми е, как така някакви си 1500 лева глоба и условна присъда? При положение, че има 2-*** загинали, па било то и причинена смърт поради непредпазливост... Това си е за минимум 20 години зад решетките! В, противен случай явно е, че няма закони!
277
0
 
13
 
! Отговори
ан преди 12 години
....сега може да прозвучи грозно и сигурно така не мисля, но може би на мястото на засегнатите трябва да дойдат тези които раздават правосъдиеи коват законите ,за да се променят нещатаЗнаете ли че те си купуват джипове.за да могат да остават живи при катастрофатова съвсем нормално ми го обясни един от тях
276
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безумие!Това само в България може да стане!Скапана държава!ОСТАВКА!
275
0
 
19
 
! Отговори
ан преди 12 години
ще започна оттам ,че съм близък на убит от такива синковци на пътя и вече 3 години живота ни е ад и най вече останалите деца сираци Дано никога нямате представа какво е и особено като гледаш как продължават нещата.Имах някаква надежда че ГЕРБще променят най после този закон и да се наказват престъпниците.Питам ги аз как като е нарушил закона и е карал с превишена скорост или пък е излезнал на пътя с кола без минал прегледи убил човек как това се смята за непредумишлено убийство
274
1
 
4
 
! Отговори
юрист преди 12 години
А-а-а всички коментари тук ми приличат на натиск над българския съд, най-чистия и най-независимия
273
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Юристе, юристе,защо забравяш онези възможности от НПК свързани с признаването на вината и благосклонността на съда за минаване по алтернативната тънка лайстна (глоба, пробация и т.н.).Да не говорим за обвитата в мистичност и тайнственост за непросветения формулировка на мотивие от типа: "...ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ИЛИ МНОГОБРОЙНИ СМЕКЧАВАЩИ ВИНАТА ОБСТОЯТЕЛСТВА СЪДЪТ НЕ МОЖЕ ДА ОПРЕДЕЛИ НАКАЗАНИЕ ГЛОБА ПОД НАЙ-НИСКИЯ МИНИМАЛЕН РАЗМЕР, ПОСОЧЕН В ОБЩАТА ЧАСТ НА НК..."И други такива!
272
0
 
5
 
! Отговори
ico33 преди 12 години
това е..просто нямам думи..!!
271
0
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
засега тук сме 250 коментиращи...кога ли ще излезем на улицата ...?!!
270
0
 
11
 
! Отговори
ало,юристе преди 12 години
А за Ставийски нещо да кажеш?
269
0
 
3
 
! Отговори
Smart преди 12 години
Smartni priisadi zaslujavat
268
0
 
25
 
! Отговори
юрист преди 12 години
СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ,Г-ДА ЖУРНАЛИСТИ!!!!!ПРОЧЕТЕТЕ НПК,ТАМ ПИШЕ:КОЙТО ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ ПРИЧИНИ СМЪРТА НА ЕДИН ИЛИ ПОВЕЧЕ ДУШИ,СЕ НАКАЗВА ОТ 3 ДО 5ГОД. ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА!!!!!!КАКВИ УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ИЛИ ГЛОБИ!!!!
267
0
 
18
 
! Отговори
55 преди 12 години
Е, прокурорски син в затвора - къде се е чуло и видяло? Ще си се разхождат свободни докато не убият още някого!
266
0
 
11
 
! Отговори
! преди 12 години
Само затвора няма да промени нещата... а и да не говорим, че ние плащаме за да живеят те в този затвор. Престъпленията трябва да се наказват с ограничаване на свободата естествено, но и с къртовски труд и с нещо, което този човек хем ще си изкарва яденето, хем ще осъзнае грешките си и някой като излезне няма да посмее повече да повтори грешките си..да бъде разкаян както се казва
265
1
 
11
 
! Отговори
Българинът преди 12 години
А вие какво очаквате??? Седите си в къщи и си драскате по компютрите. Ако тези нещастно загинали хора бяха мои деца и им дадяха такава присъда на двамата ***, първо щях да утрепам продажния прокурор, а след това и тези нехранимайковци. То и оня пианде фигурист пиян утрепа хора и какво? Живее си на воля, мамка му. Скапана държава, защото е скапан народът и. Жалко, че и аз съм от тук