Съдът обяви Веселин Топалов за общодържавно издирване

Две години той не се явява, за да защити твърдение
Обновена: 25 ное 2017 22:59 | 25 ное 2017 22:53,
43
Съдът обяви Веселин Топалов за общодържавно издирване
Снимка: архив, Булфото

Бившият световен шампион по шахмат Веселин Топалов е обявен за общодържавно издирване. Това е постановил Софийският районен съд (СРС), след като Топалов не се е явил на поредно заседание по дело за клевета, заведено срещу него от Стефан Сергиев.

Споровете между Топалов и бившия председател на Българската федерация по шахмат (БФШ) продължават повече от година. Сергиев е засегнат от твърденията на гросмайстора, че бил агент на Държавна сигурност, както твърди Топалов в открито писмо от 2015 г.

За 23 ноември е било насрочено поредно заседание на дело №13030 в СРС с ответник Топалов. Той не се е явил, за да защити твърденията си, разпространени в откритото писмо от 11 юни 2015 г. Заради близо две години неуспешни опити да го намери, съдът е постановил: "Обявява лицето Веселин Топалов за общодържавно издирване на всички посочени адреси в България и Испания".

Следващото заседание е насрочено за февруари 2018 г. и на него Топалов трябва да присъства, съобщава БНТ.

Междувременно Сергиев спечели дело срещу мениджъра на Топалов и бивш президент на БФШ Силвио Данаилов. Състав на районния съд признава Данаилов за виновен за разпространените от него клеветнически твърдения във в. "Сега" от 16 април 2015 г.

Тогава Данаилов заяви, че "е платен от международната федерация FIDE и конкретно от Русия". Той трябва да заплати държавната такса в размер на 1 500 лв.

Взаимните обвинения между Сергиев и Данаилов продължават няколко години. Бившият президент на федерацията упрекна наследника си на поста, че е участвал в злоупотреби с държавни средства за мними турнири. Данаилов изтъква, че всички проверки са показали, че нарушения няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 6 години
До 39 До 33 Щом си излизал значи си бил доверено лице или просто казано ТОПАЧ така че глупостите ги пишеш ти
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това вече е дъното на българското правосъдие!Веселин Топалов не се явил на дело заведено с/у него от някой си бивш член на БКП.Много ли е трудно без тези гръмки фрази зсъда да се произнесе с присъда,която ако наказва госп.Топалов ще е в дадена сума,а ако го оневинява ищеца ще заплати разходите по делото.Това за първи път ли щеше да се случи?Цяла България вече знае за корупционните сделки на *** Нинова но,прокоратурата си "трае".В същото време Веделин Топалов го издирваме у нас и в чужбина!
36
1
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Ти ако си правил така, аз не съм. Каква група сънуваш, когато бях сам в Франция? И не бях член на никаква партия. Престани да си измисляш! При това много съмнително се правиш на добре запознат. Да не ди бил доносник?
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 33Др. комунист от 36 , лъжеш , че не си бал с придружител от ДС. Неофициално един от групата или самия ти сте инструктирани какво и как да правите. Не е задължително официално да има щатен служител на ДС . Ако си член на БКП получаваш инструкциите и като се върнеш докладваш .
34
6
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Смешен си. Да беше поизчакал да няма живи свидетели на онова време и тогава да си пишеш лъжите. Излизаха си хората от България и без придружител от ДС. Аз съм ходил сам до Франция и не съм имал нищо общо с ДС. Познавам и други хора, които излизаха извън България и нямаха придружител от ДС, както твърдят некадърниците, за да опвавдаят защо те си стояха в България.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали е клевета, но очевидно бившото шефче се изявява и държи точно като агент на ДС, впрегнал е цялата държавна машина да обслужва егото си, и да смачка един достоен българин, който му е казал истината в очите!
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно съда ни няма проблем с Брендо, но с Веско Топалов има...Егати държавата!
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдебната система може ли да падне по-надолу ?Неееее, невъзможно !По-младото поколение не знае, че никой не можеше да излезе в чужбина без да е придружен и следен отблизо от екип на ДС, дегизиран като ръководител или предодач, или друго
30
0
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Тоя е много опасен !!! Може да си служи с топове ! Даже има два топа!
29
2
 
30
 
! Отговори
. преди 6 години
Ще издирват най-добрия ни шахматист, че казал на някакво дърт коми, че е агент на ДС, а Галеви щракат с пръсти, нагла, корумпирана и некадърна пасмина !
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това Григор си живее в Монако и говори зле български. Та и Топалов може да играе за друга държава и никой не трябва да му се сърди.
27
1
 
13
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Българския чиновник вече е античовек калинките са по-лоши от еничарите по турско факт
26
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите "руски протежета " му го връщат дет каза ке онзи ( Крамник) за 6 минути ходи 5 пъти в тоалетна и руснаците за пореден път станаха за смях пред целия свят.България е пълна с продажни мекерета.
25
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като в американските филми заяждаш ли се с агент на Държавна сигурност веднага ставаш общодържавно издирван.Само забравиха да кажат, че е опасен защото притежава мозък на шахматист.
24
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Топалов да доказва дали Сергиев е бил в ДС, нали имаше комисийка по досиетата, да питат тях. Ако е разсекретен - значи Топалов е прав, ако не е разсекретен - значи Топалов пак е прав.
23
24
 
2
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Вси4ки пред закона сме равни !!!щом трябва да се яви пред съда.... да се яви ...може винаги да отложи ислушването по уважителни при4ини...същото бе и със Стои4ков... като е голям футболист ...да му разрешим да бие журналисти ...така ли ...та и сега с тоя ... като е голям шахматист да клевети и обижда му е разрешено...??Съд! ...като е толкова отворен и знаещ....да си плаи глобата ...А уважението за световните му титли ...го има от мен! .. Но толкоз и нищо пове4е!
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На съдебната система май никой не и обръща внимание, та решиха да си направят малко реклама на чужд гръб,за да я забележат че я има :)
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от Софийското народно съдче по-ниско могат ли да паднат?
20
1
 
34
 
! Отговори
Джингиби преди 6 години
О, свещена простота! Не бил световен шампион, не бил легитимен, титлата не била призната и измислена??!!! Що за *** трябва да си, че да пишеш такива помиарщини?!! Кой да я признае, бе, КОМ съвета ли? Да се знае - Русия, Индия, Украйна и България са единствените държави, които са имали световни шампиони при мъже и жени в историята! Кой какъв е, времето показва! Организаторите на онзи цирков мач в Елиста с Крамник, тоалетната война, и техните местни протежета стоят зад тази акция - мерзавци!
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кобрата втория след тоя със синята риза) и той нареден там да играе шах. Муахахахахаха...