Служители на фонд Земеделие с 1700 лв. заплата за половин обработен проект

Сметната палата установи нарушения във фонда
2 фев 2010 15:24,
38
Служители на фонд Земеделие с 1700 лв. заплата за половин обработен проект
Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева. Снимка: БГНЕС

В края на 2008 г. служителите от фонд Земеделие са получили под формата на премии около 2 млн. лв., без да са спазени вътрешните правила, а и както впоследствие е констатирано – без да са обработвани заявленията по Програмата за развитие на селските райони  в срок.

Това показва доклад на Сметната палата от приключилата проверка на фонд Земеделие за периода януари 2008 – юни 2009 г., представен от изпълнителния директор на фонда Калина Илиева

Между получилите най-високо възнаграждение са служителите от отдела Рибарство и аквакултури, които обработват заявленията по едноименната оперативна програма.

Средногодишно те са получили възнаграждение от 20 хил. лв., т.е. близо 1700 лв. на месец, при положение че на един служител се пада половин обработено заявление.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
НА ТАТЕ РИБАРКАТА ОТ РИБАРСКАТА ПРОГРАМА.........................................
17
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 14 години
браво на Калина
16
0
 
0
 
! Отговори
АТАНАСОВ преди 14 години
КАЛИНКА дъщерята на шефа на пожарната ТОЧНО ЗАТОВА Я НАНРАВИХА ДИРЕКТОР, ЗАЩОТО Е МЛАДА, ХУБАВА И ВСЕ ОЩЕ, В С Е ОЩЕ НЕКОРУМПИРАНАТАКА , ЧЕ ДА " ВАДИ " а не да "ПРИКРИВА" НЕКАДЪРНИТЕ, ОЯДЕНИ (при това с двойни заплати - като работещи с еврофондовете) ДЪРЖАВНИ ТЪРТЕИ.!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
Минало преди 14 години
Тези в ГЕРБ всичките от млади са закърмени с постове. Или изпълнителни директори, или управители, или в надзорни съвети. От ранна младенческа възраст са особенно услужливи. Как се ставаше изп.директор по време на прехода? Всичките са бивши комунистически протежета, които са лансирани и толерирани години наред, за да свършат определена работа. Само с позволението на БКП/БСП можеше да се върви по стълбицата. Без гръб, с много труд и интелект се стига само до поста началник отдел или направление.
14
0
 
0
 
! Отговори
_I_ преди 14 години
Какви ли заплати вземат сега и за каква свършена работа? Защо не си покажат фишовете за заплати? А тази госхожица като я гледам, кога натрупа "опит", че да е изпълнителен директор на фонда? Ще да е способна като Десислава Танева от ГЕРБ, дето на 24 г. стана изп. директор на Мелинвест, които "прибраха" боновите книжки на хората и станаха богаташи!?
13
0
 
0
 
! Отговори
хари преди 14 години
кво стана с рекетьора велин велев.с ония 200 000 лв.дето са ги намерили в дома на баща му в с.Змейца.
12
0
 
0
 
! Отговори
Marti преди 14 години
Jawno., 4e dargawata e slaba., mnogo slaba..dori njama dostata4no kwalifizirani slugiteli, koito da uswojat parite na fonf Zemedelie, koito idwat nagotowo ot Bruksel.., no nali zatowa trjabwa da se swar6i rabota.., a po-rabotata sme mnogo zle..pitam se za kakwo stawame izobsto?Mai za nisto..da xodim na -zapad i se grigim za wazrastni xora.., ili da berem jagodi..ili kragbi.., ili prostituzia..ne o4akwax, 4e sme toklowa golemi nekadarnizi s GOLEMI PRETENZII BEZ POKRITIE:)
11
0
 
0
 
! Отговори
КариераN1 преди 14 години
Да не си глътнахте езика или нямате нужда от раздвижване на мозъка?Споко, ОЛАФ е далече, далече, зад 9 планини, та чак в 10-тата.Ние да си коментираме тук нашата, родна, мила и любима държавна администрация. Милите те, изтерзаните, онеправдани и измъчени от къртовски труд. Пот се лее по челата им. Дават и телата си за благото на родината. Е, не че после "родината" не им се отблагодарява подобаващо.
10
0
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 14 години
Искаш, но незнаеш колко са заплатите сега. А безработните са сигурно вече 1 000 000 човека.
9
0
 
0
 
! Отговори
наивник преди 14 години
До7:ами разяснете на простосмъртните.
8
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
1700 лв. на месец е доста високо възнаграждение за служител в държавната администрация. А колко получават сега като започнем със самата изп. директорка Калина Илиева?
7
0
 
0
 
! Отговори
ЧАНИ преди 14 години
КОГАТО ЧОВЕК НЕ Е ЗАПОЗНАТ С РАБОТАТА ВЪВ ФОНДА НЕ МОЖЕ ДА КОМЕНТИРА
6
0
 
0
 
! Отговори
POWER преди 14 години
Не може да бъде. Каква изненада. Предполагам, че К.Илиева като експерт във ДФ Земеделие от 01.01.2008 е била съвсем наясно със случващото се на работното й място. Не, че и нейната заплата не е била достатъчно "мотивираща". Стига с този цирк.
5
0
 
0
 
! Отговори
do 8- преди 14 години
nie tuk kazvame yambolska motika,katyo ya vdignesh,syanka da ti pravi.
4
0
 
0
 
! Отговори
* преди 14 години
ех, защо не ме вземат там на работа, както съм безработна, и аз искааааам.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
то затова сме на този хал,я да идат при чичо на село с цървула да видят как се взимат 1700лева на нивата с мотика 8 номер
2
0
 
0
 
! Отговори
наивник преди 14 години
А сега пак така!Някои знае ли кога ще се отвори програмата.Има ли сектори с предимства и такива които няма да се финансират.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
я си представете каква заплата щеше да вземе ако бе го приключил