"Газпром нефт" търси експанзия в България и Украйна

От "Петрол" отхвърлиха информацията, че преговорите за бензиностанциите им са на финала
10 юни 2011 14:40,
6
"Газпром нефт" търси експанзия в България и Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руската компания "Газпром нефт" търси начини за разширяване на мрежата си от бензиностанции към България и Украйна, съобщи вчера РИА Новости.

„Газпром нефт“ разглежда възможността да разшири своята мрежа от бензиностанции с придобиване на вериги бензиностанции в България и Украйна, коментира Александър Дюков, ръководител на компанията.

Дюков обаче не уточни с кои компании се водят преговори. Той допълва, че преговорите за придобиване на верига бензиностанции в България продължават и окончателното решение още не е взето.

В четвъртък се появи информация, че „Газпром нефт“ е на път да придобие мрежата от бензиностанции на Петрол АД, в която попадат близо 450 обекта. Източник на новината стана Цветан Димитров, който се представя за изпълнителен директор на Петрол АД.

От дружеството обаче са категорични, че Димитров не представлява Петрол АД, като обясняват, че той не е в трудовоправни отношения с компанията от една година насам. В официална позиция от Петрол АД заявяват, че информацията на Цветан Димитров не е вярна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: петролбензиностанции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
ДА ,БЕ... преди 12 години
ТО ПЪК ...ЕДИН ТРАФИК......ЕДНИ ПЕЧАЛБИ......ХА,ХА,ХАААА....!БЪЛГАРИЯ Е ....КОЛКОТО ПИКНЯ НА МАЧКА------БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ , ПРЕЗ 20м. ЛИ ЩЕ ГИ ПРАВЯТ....???!!!ГЛРУПОСТИ!!!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NE LAJETE TAKA NAGLO ,DA SI MISLIM 4E IMAME DARJAVA I DAJE UPRAVA!!!...RUSNACITE NE TARSYAT NI6TO W BALGARIYA-TE SI WZEMAT KOGATO I POTRYABVA NE6TO,KOLKOTO SI POJELAYAT.TYA BALGARIYA SI I E BA6TINIYA,A UPRAVNICITE NI SE OSIRAT OT KEF DA I SERVILNI4AT
4
2
 
6
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Van na ruskite interesi ot BG taralez v ga6ti e malko ne sa zelani tuk 4ervenoarmeicite.
3
2
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Да ама не
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първи
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е вече ще си откараме на нискооктанов бензин на високи цени! Не ни стига Лукойл , та и тези!