Гърците са похарчили 500 млн. евро в съседни страни

Междувременно Мудис понижи рейтинга на 8 гръцки банки
23 сеп 2011 11:35,
48
Гърците са похарчили 500 млн. евро в съседни страни
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През последната година 1500 гръцки компании са прехвърлили производството си в съседни страни, и все повече гърци предпочитат да пазаруват извън страната, съобщи интернет сайтът "Грийк рипортър", като се позова на проучване на Националната конфедерация на гръцките търговци.

Според разпространения вчера доклад на конфедерацията, очертаващата се тенденция е разрушителна за гръцкия пазар, тъй като едно от всеки 4 предприятия, разположени близо до границите, пренася дейността си в чужбина.
"Засилва се и нелегалната търговия и контрабанда, най-вече в районите Македония, Тракия, Северен Егей и Додеканезите".

Над 500 млн. евро се харчат в България, в Скопие и в Турция за потребителски стоки, посочва конфедерацията. Освен за облекло, обувки, цигари, бензин, зъболекарски услуги и ремонт на автомобили, много гърци всяка седмица купуват необходимите им хранителни стоки от съседни страни заради по-ниските цени.

Националната конфедерация на гръцките търговци препоръчва като мерки за ограничаване на "потребителската имиграция" да се намалят данъците на всички компании, които са разположени близо до границите, да се премахнат всички визови ограничения и да се наложат строги мерки за контрол върху продажбата от стоки от други страни на открити пазари.

Междувременно рейтинговата агенция Мудис понижи с две степени кредитния рейтинг на осем гръцки банки, съобщават гръцката преса. Това са Националната банка на Гърция, Юробанк, Алфа банк, Пиреос банк, АТЕ банк (Аграрната банка), Атика банк, Емборики банк и Геники банк.

Според Мудис перспективите за гръцкия банков сектор остават негативни, което означава, че е възможно ново понижение на рейтинга. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
6
 
! Отговори
Познавач преди 12 години
Гъркинята не бачка!Гъркинята рядко се къпе!Гъркинята по цял ден звъни насам, натам да намери някой да я води на таверна вечерта!Гъркинята е проста не е чувала за Скот Фицджералд!Гъркинята практикува секса изотзадзе!!"ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ ИЗМИСЛИЛИ СЕКСА!РИМЛЯНИТЕ ГО УСЪВЪРШЕНСТВАЛИ ВКЛЮЧИЛИ В НЕГО И ЖЕНИТЕ!"
47
1
 
5
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Да така е в АДА!Въпросът, че ние излизаме, аз лично излязох отдавна!А гърците тепърва поемат!АДА е там където дълго управляват "левомислещите", които дават необезпечени социални плащания, без да мислят как ще се връщат!!!Но това е сложна мателия за двугънковите мозъци, които се подвизават тук!"Найлошото на комунизма е това което следва след него!"Не се напъвай да го разбереш!Не ти и е в капацитета!!Боже, слез и си прибери версиите!!
46
0
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Да продължим хронологията:!993-4-българите започват да се изнасят към Гърция да търсят работа.Плащат на каналджии,минават по планински пътеки и .т.н2002-4 - процеса продължава с висок темп наближава Олимпиадата...2005-7- процеса е стабиленслед 2007 - В Гърция вече са 300 000 българи,които ежемесечно пращат солидна част от заработеното там за да издържат близките си в "процъфтяващата" ни родина.Тези пари надвишават сериозно чуждите инвестиции.Просещите и крадящи *** не ги броим.
45
4
 
0
 
! Отговори
Марк до Нервна преди 12 години
Боже!Глас от музея на соца!Всъщност "Работническо дело" 1960 г.Скъпа, ако твоята заплата е 200 евро, моята е около 1500 /около защото марира , аз съм фирмаджия и сам си определям заплатата/!Догодина ще е над 2000 евро!За мен АДЗА беше 1990 1997 г., докато разчитах на държавната хранилка! От тогава работя за себе си!А ти , ако си на държавната цицка, наистина си още в АДА!А в Греес 1 млн работят на държавно и си е жив соц!Ще се изпържат в 9я кръг, само стой и гледай!
44
2
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Ей Тъпакос!Питай дядо си, как 1940 г. търци са просели в пограничните градове на България!!960 г. и след това са идвали тук при роднини политемигранти и са ги молели да им купят часовници и фотоапарати!До 1970 г. БгТИРове са возели маслините и портокалите в Гърция, щото гърчоляците са нямали камиони!Ей тъпакос, вие пътувате към ада!!!Ние от там идваме!Да ти кажа кофти е!!Режим на тока и купони!!!Приятно прекарване!!Мехахахахахахаххахахахахахахах!!!
43
4
 
3
 
! Отговори
o.Krit преди 12 години
Eee..... zavistliv narod...balgarski !!! Kakvoto i da si govorite za Greece, nikoga niama da e mizeria kato v Bulgaria... pishete si na izust... ot pro4eteni vestnitsi ... bez da ste vidieli i usetili deistvitelnostta v Greece... tuk jivota si prodaljava po staromu!!!
42
5
 
11
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
византийците са един много мързелив ,но за сметка на това много хитър народ...българите са един много завистлив,но за сметка на това ,много *** народ...
41
0
 
3
 
! Отговори
ЛОШО преди 12 години
Лошото е че всички Банки в България са гръцки , още по - лошо е че Частните Пенсионни Фондове също са гръцки , но от банките има надежда да си върнеш парите , но от фондовете не .Сега се изяждат парите на бъдещите БГ Пенсионери .
40
3
 
11
 
! Отговори
Банки преди 12 години
Т.н. Български банки са се нагълтали с гръцки ценни книжа и фалита на Гърция ще ги потъне. При това далеч не става дума за тези собственост на гръцки банки, а за много други. Гаранцията за депозити до 100 000 лева е фалшива, защото пари във фонда нямада гарантира влоговета и на половин банка. Най-много да ги гарантират с 20-годишни държавни ценни книжа ))) Иде големия обир )))
39
1
 
15
 
! Отговори
δο преди 12 години
Ако гърците чакаха вноската на Б-я да ги спасява отдавна да са умрели.Виж като секнат вноските на нашите емигранти там,доста български семейства ще бъдат обречени на гладна смърт.
38
6
 
28
 
! Отговори
бокича преди 12 години
Приятели,Елините са МНОГО ЗЛЕ...:- С 1500 евро заплата, 600 евро помощи за безработни и 1000 еврака пенсия, ейййй беше време грък да си на тез години...А сега КРИЗА..., ВМЕСТО ПО 21 ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, ЩЕ ВЗЕМАТ САМО ПО 18..., УЖАС ... ГРЪЦКА МЪКА И МИЗЕРИЯ...Друго си е в БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ...- Заплати по ЦЕЛИ 200 евро, пенсии по 70 евро... и "ЧЕСТНИТЕ ЧАСТНИЦИ" плащат по цели 11 заплати годишно...българин да си на тези години...
37
4
 
8
 
! Отговори
тиквички преди 12 години
хаха бантускоти пак ли храчите от завист овце не може да ги стигнете никога гърците ясно
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези пари едва ли са изхарчени от самите гърци.Още от 90-те година тяхна практика беше да наемат евтина работна ръка от бившия соцблок, и с парите от еврофондовете да им плащат заплата ( всеки фермер или среден бизнес е получавал пари от Европа ).Да ама вместо да си работят гърци и тези пари да им се задържат в държавата - те си бягаха по соц. страните.Да си *** майката мързелива и да фалират !
35
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-долната и мързелива нация в Европа-Гърция!
34
6
 
18
 
! Отговори
нервна до марк преди 12 години
Гърци, вие пътувате към АДА!Ние се връщаме от там!!Бъркаш! Те ускорено пътуват към ада,но ние не се връщаме от там.Защото сме си там!С 200 евро заплата и 100 евро пенсия,със и без купони и режим на тока,това си е АД отвсякъде.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Току що предадоха ,че не бил въпрос дали Гърция ще фалира ,а кога ще фалира .Не им дават последния транш от 8 мил. Проблема е ,че Италия я гони много бързо .После да не се окаже ,че 1 лев ще е 100 евро.Дълга на Гърция и Италия е общо 2 трилиона евро Държавите от ЕС имат общ външен дълг от 8 трилиона евро .Това връщане няма как да стане .
32
14
 
8
 
! Отговори
Тцтц преди 12 години
Само луди в тоя форум. И предимно българи. Лекувайте се! НЕНОРМАЛНИЦИ!
31
32
 
8
 
! Отговори
ТРАКОС преди 12 години
ЗНАМ ЧЕ БЪЛГАРАКИТЕ ЗАВИЖДАТ НА ЕЛЛАДА..ЗНАМ ЧЕ СТЕ СЛАБИ ЖИВОТНИ...ЗНАМ ЧЕ ЕЛЛАДА Е ВЕЛИКА...ЗНАМ ЧЕ ВОУЛГАРИА Е МЪРТВА ***, С НУЛЕВИ ПРИЯТЕЛИ НИКАДЕ, И НУЛЕВО ВЛИЯНИЕ НАВСЯКАДЕ ПО ПЛАНЕТАС ЗЕМЛА
30
4
 
16
 
! Отговори
до rumen221 преди 12 години
500 евро в Гърция е колкото 500 лева в Българиямисля че не е правилно да се обръщат българските заплати в евро и тогава да се сравняват с гръцките
29
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм убеден, че гърците са по-мързели от нас, българите...