Поставиха най-богатата жена в Европа под попечителство

Дъщерята на наследничката на L'Oreal успя да спечели опека над майка си
Обновена: 17 окт 2011 21:48 | 17 окт 2011 21:48,
37
Поставиха най-богатата жена в Европа под попечителство
Лилиан Бетанкур (на заден план) с дъщеря си. Снимка: Reuters

Наследничката на L'Oreal Лилиан Бетанкур, на 88 години, ще бъде поставена под попечителството на членове на семейството си, реши френски съд, съобщи ВВС.

Дъщерята на наследничката на L'Oreal отдавна се опитва да постигне ограничение срещу майка си заради притеснения, че менталното й здраве не й позволява адекватно да управлява състоянието си, оценявано на 16 милиарда евро.

Адвокатът на Лилиан Бетанкур ще обжалва решението, което нарече „дълбоко разочароващо“. Бетанкур от години е в публичен спор с дъщеря си Франсоа Бетанкур-Майерс за съдбата на състоянието на третото най-богато семейство във Франция.

С решението на съда дъщерята и двама от внуците на Лилиан Бетанкур ще се грижат вече за имотите и парите й.

В интервю за Journal du Dimanche в неделя Лилиан Бетанкур заплаши, че ще напусне Франция, ако дъщеря й успее да я постави под попечителство.

„Ако е така, ще замина в чужбина. Ако дъщеря ми се грижи за мен, ще се чувствам задушена. Ако е тя, ще замина“, казва наследничката на L'Oreal.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
poohy преди 12 години
Колко удобно!
35
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 12 години
Защо чак сега? Като гледам празния поглед на бабата е трябвало отдавна да я поставят под попечителството!
34
0
 
6
 
! Отговори
Def преди 12 години
Всеки изкуфял старец без значение богат или беден, трябва да има същите ограничени права като малолетните.
33
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 12 години
Милиардерката Бетанкур е еврейка,дъщеря и е еврейка и женена за евреин.Милиардерката страда от деменция и в много лоша форма Алцхаймер,не чува и не се обслужва сама.На един *** е дала 1 милиард,адвокатчето я кара преди месеци да подари на един 145 милиона.Тя незнае кой ден сме и коя дата е,няма представа на кой е подписала този огпромен чек.Всички около нея са хиени,Та дъщеря и има право да сложи край на тези безчинства и подигравки с болната милиардерка.
32
0
 
2
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
Обвиниха бабата за нарушено "Ментално" здраве, за да не й вярват по аферата с рушветите за предизборната кампания на Сарко! - Елементано и просто!
31
2
 
10
 
! Отговори
Един Господ знае преди 12 години
Важното тук е каква е истинската причина - за това статията не дава конкретна информация.Ако възрастната дама има дементни прояви,дъшерята е права,но ако от алчност поставя майка си в такова положение, че цял свят да ги одумва, тогава тази дъщеря заслужава направо да я лишат от наследство. Има обаче и една друга причина - млади гадняри с мислене на жиголо се въртят около богатите бабички. Такъв *** като нищо може да измъкне милиардите,за които сигурно има принос и покойният съпруг на бабата
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може би дъщерята се страхува,че майката ще разпилее семейното баготство,ако има деменция. Но това може да се докаже само от лекари. След като съдът е взел това решение- може би е въз основа на лекарско мнение за състоянието й.
29
5
 
48
 
! Отговори
galya преди 12 години
Аз пък си мисля .... стинките са си на Бабето, както иска така да си ги харчи докато е жива, ония ти ми търтеи да бачкат, а не да душат само за пари ... в крайна сметка има още някоя друга годинка да си поживее по живо по здраво Бабето и после пак ще има за Кърлежите-деца .... По на колко години са станали, че чакат на готово?! Аз съм против цял живот да се бачка само и само за децата ,,,,, айде бе!
28
1
 
17
 
! Отговори
Господа редактори, преди 12 години
Франсоа е МЪЖКО френско има.Женското е Франсоаз.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на тия па къв им е проблема .. ?!
26
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не оправдавам дъщерята, ако смята, че адвокатите лъжат майка и, да се разбере с нея лично, а не през съдилищата пред всички.Щом не може лично да се разберат, значи не са никакво семейство и тогава няма морално право на тия пари, да чака докато остане наследството, а не да унижава майка си ...
25
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно старата Бетанкур я тресе вече деменцията, пък и за какво са и на нея 16 милиарда. Да си остави 1 за всеки случай, а другите да раздаде на наследниците си! Аз бих постъпила така на нейно място.
24
7
 
35
 
! Отговори
Нова Гвинея преди 12 години
И какво ви бърка ЕВРЕИ ли са или ПАПУАСИ? И в двата случая милионите са си техни, а за вас остава да лъскате ... клавиатурата
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъжно! Това е поредното доказателство, че и "богатите също плачат". Въпреки всичките си пари не е успяла да изгради добри отношеия със собственото си семейство и сега на тази възраст и се налага да води съдебни битки с дъщеря си вместо да се радва на един спокоен живот.
22
13
 
14
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
щерката е женена за *** и е приела юдаизма - позор!
21
2
 
6
 
! Отговори
prase преди 12 години
МЕНГЕЛЕ, напротив, баща й е спонсорирал фашистко движение, което си е сътрудничило с нацистите, а мъжът й е бил активист в него.
20
7
 
4
 
! Отговори
МЕНГЕЛЕ преди 12 години
Тези ЕВРЕИ ли са ?
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този адвокат иска сам да ги яде тези пари, естествено и бабата има дял в тази негова надежда.....но дъщеряята е още по права .....защо някой друг ще печели от цялата тази работа. Империята си е тяхна и тяхна трябва да остане.
18
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бях чел, че тая възрастна жена е била лъгана с милиарди в последните години от свои адвокати, псевдоприятели и т.н. Имаше някакви абсурди от сорта на подарени острови дори. Парите са си нейни да прави каквото иска, но ако аз бях на мястото на дъщеря и и виждам как разни лешояди и се умилкват за пари едва ли щях да стоя настрана. Не бих и искал парите, нейни са си, но не бих позволил и разни мошеници да я обират, възползвайки се от състоянието и.
17
10
 
34
 
! Отговори
Петър преди 12 години
С цялото ми уважение към г-жа Бетанкур за империята, която е изградила, но наистина считам за нормално, че при 88 годишна възраст трябва да отсъпи управлението на компанията. Колкото и добър да е бил човек в нещо през живота си, възрастта му винаги ще влияе. Дали дъщерята е подходяща за управление вече е друг въпрос, а и не виждам защо говорите за алчност, гарантирам Ви че парите са и последния проблем, нищо че не е управлявала до сега пряко компанията. Дали е качествен кадър обаче, те първа.