Apple стана жертва на собствения си успех

IT концернът за първи път от години не оправда прекомерните очаквания
Обновена: 19 окт 2011 12:03 | 19 окт 2011 12:03,
34
Apple стана жертва на собствения си успех
Снимка: Reuters
Apple разочарова инвеститорите, след като се оказа, че само 17 млн. iPhone са продадени през изминалото тримесечие. Практически това е ръст от 21% спрямо предходната година, но анализаторите очакваха да бъдат продадени над 20 млн. смартфона, пише Ройтерс.
 
При представянето на финансовите резултати главният изпълнителен директор Тим Кук доста се помъчи да обясни по-ниския ръст и същевременно обеща нови рекордни продажби. 
 
„През втората половина на тримесечието започнаха да се появяват все повече слухове за нов модел на iPhone, които накараха много купувачи да изчакат с покупката си. Пускането на iPhone4S след това обаче надмина всички очаквания с 4 млн. продадени устройства през първия уикенд“, заяви Кук.
 
Затова той е убеден, че през тримесечието, което завършва през декември, компанията ще отчете нови рекорди. За това ще допринесат както новият iPhone4S, така и намаленията в цените на старите устройства iPhone 4 и 3GS. Сегашният рекорд бе поставен през тримесечието, завършващо през юни с 20,34 млн. продадени устройства.
 
Оптимистичното изказване заедно с изненадващо високите прогнози за приходи и печалби през текущото тримесечие обаче не можаха да убедят инвеститорите. Под управлението на Стив Джобс Apple винаги правеше доста консервативни прогнози и не на последно място именно затова всяко тримесечие надхвърляше очакванията. Тим Кук обаче вдигна доста високо летвата с очаквания за приходи от 37 млрд. долара и печалба от 9,30 долара на акция.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
2
 
! Отговори
да 33 преди 12 години
да съм казъл в пoста че съм умен!?!?Ами не, както виждаш от правописът ми не съм от ителегенцията, просто споделям мисли на базата на факти. И тъй като не съм от умните и богатите не мога да са позволя тамагочи с женски дизайн и си копувам телефон iСиктир. Просто не разбирам как половин USA ги вълнува темата за тамагочитата повече от външната им политика, която е агресивна и унищожава буквално хора. А като не им отпуснат кредит за ново тамагочи са готови на революция и стачкуват пред Wallstreet
31
1
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
Ти като си от умните да се беше научил и как се пише думата "кУпувам"
30
4
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 12 години
абе,тия айфони сигурно снасят яйца и после правят палачинки
29
1
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ от 16 до 18:Кой да обърне внимание на "по-големи постижения":- пазара- партията- ООН- някое постановление на някой Парламент- ти? Кои са тези постижения?Кое е правилно, нали и ти искаш капитализъм, но щом като Apple се оказа на върха, изглежда, че клониш към комунизъм...
28
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ chushka:И фирмите да работят за теб даром, нали? Ех, наивник...
27
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
iСиктир!Не занам защо се избиват консуматорите да си копуват толкова скъп телефон при положение, че няма никаква супер функционалност, без която да не може и без нея. Просто имат добра стратегия за продажби на тамагочита и балъците кълват ли и кълват. После стачкуват че имало бедни и богати. Просто богатите са умни и правят пари от *** дето копуват такива ненужни глупост за стотици долари.
26
4
 
3
 
! Отговори
от 16 до 18 преди 12 години
Презумпцията, че злорадствам е твое собствено въображение.Съображенията да напиша каквото съм написал, е че apple се превърнаха в религия, така както и други "брилянтни" творения на маркетинговия капитализъм.Има далеч по-големи постижения, на които не им се отдава особено внимание - факт. За съжаление, обаче, западния модел на консумация е превзел масово съзнанието на иначе изправения човек. С други думи - не е здравословно за човешката раса. IDIC (както казват в стар трек) отсъства.
25
5
 
11
 
! Отговори
hehe преди 12 години
до 11: убиеца на iPhone тъкмо се доказа на клипчетата които видях че е същтата скучна пластмасова изработка като S2 и note на Samsung...A Ice Cream Sandwich изглежда също толкова лагав и скучен като предния Android 2.3.4...iPhone 4s има такт от 800Mhz и 512MB РАМ и въпреки това бие с голяма преднина Samsung S2. Потърси за тестове в гугъл и не занимавай хората с лагави бъгави андроиди...
24
4
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
И, аз така ги виждам нещата: Ако, Apple държат да са на върха, то те ще трябва да преглътнат и да направят продуктите си по-отворени и по-достъпни за възможно повече потребители, защото иначе устройствата работещи с android ще изкопаят гроба на apple.
23
0
 
5
 
! Отговори
chushka преди 12 години
@24 - не, просто ползва краден софтуер и не е забелязал, че повечето смислени приложения в Маркета на Андроид също са платени :) За OVI Store не ми се говори направо.@ 23 - операционни системи, не оперативни.
22
2
 
10
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 23:С твоя smartphoe безплатно ли говориш или тати и *** го плащат?
21
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
iphone е голяма пре*бавка! Купуваш си скъпо устройсто и след това си плащаш , за да го използваш. Само, че на пазара вече има устройства, които можеш да използваш без ограничения, по-добри и на много по-добра цена. Така, че Епъл или трябва да направят устройствата си по-достъпни с много по "отворени" за хората оперативни системи, или с тях е свършено. Не се прецаквайте, да си купувате тяхните продукти.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нали знаеш,че всеки разбира от всичко,затова сме и на това положение
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментари на абсолютни профани, нямащи си и грам понятие от корпоративни финанси и инвестиране.Но, пиши си *** :) ти това само можеш - да плюеш.
18
6
 
10
 
! Отговори
Пектин преди 12 години
Предлагам заглавието да се промени на: "Апъл стана жертва на собствената си алчност"
17
0
 
19
 
! Отговори
stan преди 12 години
щото феновете им очакваха iphone 5 с телепорт и 3D кино, а не 'подобрена' версия на предишния модел :)
16
0
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
И на теб това с какво ще ти подобри живота???Или просто злорадстваш като българин?
15
1
 
4
 
! Отговори
ябълко преди 12 години
еми изФърлили са сЪ
14
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Apple стана жертва на собствения си успех"Нямам търпение да станат жертва на собствения си неуспех също.
13
12
 
9
 
! Отговори
/// преди 12 години
iPhone 4S(uckers)