Официално: Сделка за Vivacom няма да има

Turkcell е получил уведомление за провала на продажбата
4 май 2012 18:11,
36
Официално: Сделка за Vivacom няма да има
Снимка: БТК

Най-големият турски мобилен оператор Turkcell, който кандидатстваше за покупката на БТК, е бил официално уведомен, че българският телеком няма да се продава.

Това става ясно от изказване в четвъртък на главния изпълнител директор на Turkcell Сурия Силив при представянето на финансовите резултати на турската компания за първото тримесечие на 2012 г.

По думите на Силив Turkcell е получил официално писмо, в което е бил уведомен от продавача на БТК, че продажба няма да има. Въпреки това компанията продължава да се оглежда за нови придобивания, предаде Telecompaper.com

По-рано тази седмица се появиха съобщения в медиите, според които планираната продажба на БТК ще се провали, след като кредиторите са отхвърлили офертите и на трите участници в търга, включително и на най-голямата турска компания за мобилни телефони Turkcell.

Turkcell бе цитиран преди месец като най-вероятният купувач на българския телеком, но сделката се разпадна, след като турският оператор поиска огромна част от цената (между 100 млн. и 200 млн. евро) да бъдат депозирани в ескроу сметка, докато държавата уреди своите споровете с предишните собственици на БТК.

Според медийни публикации турската компания е предложила за телекома над 870 млн. евро. По-ранни спекулации дори съобщаваха, че Turkcell оценяват Vivacom на около 1,4 млрд. долара, но турската фирма описа този потенциален обем на офертата в медиите като "безпочвен".

Кредиторите на БТК, които са поставили компанията на рафта за продажба, са описали другите две оферти - от Корпоративна търговска банка в България и исландския бизнесмен Тор Бьорголфсон, като твърде ниски.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
18
 
! Отговори
турчин с фес преди 12 години
турчина е много прав!!!
13
6
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Само ограничено мислещите използват такива изрази.
12
17
 
9
 
! Отговори
до турчин преди 12 години
МНОГО СИ *** САШЕЕЕЕЕЕЕ...
11
3
 
19
 
! Отговори
? преди 12 години
този Тор Бьорголфсон доведе Исландия до фалит... и вместо да е в затвора той Виваком ще купува....
10
13
 
35
 
! Отговори
турчин преди 12 години
Хората, които пишат тук нямат понятие за реалната ситуация в Турция.След 25 г. Турция няма да я има.След предстоящата промяна на конституцията (изискване на ЕС) малциствата в Турция ще имат право на самоопределение.Казано по друг начин, ако си кюрд, арабин, ляз, персиец, ***, черкез и пр. ще имаш право да се самоопределиш като такъв официално.Сега това е забранено - в Турция по закон сега всички са турци.В Османската империя има над 200 народности.От сега живеещите в Турция едва 15 милиона декларират в направените неофициални изследвания, че са турци.Най-много в момента в Турция са кюрдите, следвани от турците, арабите и т.н.Т. е. вече турците са малцинство в Турция.
9
10
 
12
 
! Отговори
Протегни ръка преди 12 години
Когато става дума за търговия, турците са ненадминати. Ако те загърбят желанията си да завладяват и тъпчат, а ние преглътнем изтърпяното, може да се получи силен съюз. Имаме и още едно общо - мразим *** и се обиждаме на "***". Нужни са малко отстъпки и по-голямо доверие и от двете страни.
8
24
 
10
 
! Отговори
до турчин преди 12 години
ХЕЙ ТУРЧИН ТИ ОТ КОГА НЕ СИ ПОСЕЩАВАЛ ПСИХИАТЪР - ИМАШ НУЖДА ОТ ТАКЪВ .
7
20
 
43
 
! Отговори
турчин преди 12 години
Турската икономика се крепи изцяло на запада.Ако не са западните фирми Турция е загинала икономически.В същото време турците мразят християните.Но използват всички изобретения на християните.Карат коли, използват ток...Самочувствие, което се базира на чужди постижения.
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Загубите нанесени от правителството на НДСВ и министъра от НДСВ Николай Василев са за милиарди евра щети за държавата в резултат от престъпната приватизация на БТК. Досега няма осъден от правителството на НДСВ, част от което беше и тогавашният секретар на МВР и сегашен премиер ген. Бойко Борисов, който очевидно прикрива царя и неговите министри от НДСВ.
5
4
 
9
 
! Отговори
Ач0 преди 12 години
"Turkcell оценяват Viv на около 1,4 млрд. долара" Хахаха как са се изхвърлили за пред борсата в Истанбул.Viv-вече не е монополист :)))
4
2
 
14
 
! Отговори
Ачо преди 12 години
Turkcell е на турски евреин а сделките те са ги измислили така ,че всичко беше една борсова спекулация пари от нищо дет се вика.
3
28
 
34
 
! Отговори
турчин преди 12 години
Хубаво, че се е провалила сделката.Турция е най-скучната страна в света.Там никога не бих живял.За какво са ни тук?Преди време един турски бизнесмен ми каза ядосан, че Турция иска да завземе с бизнес България, но българите им пречели.Е то оставаше и да ви помагат.На турци не вярвайте.Турчинът винаги ще те излъже.
2
19
 
38
 
! Отговори
2 преди 12 години
Мале бати ужасаТурски сериали,джамиии.......аман от тая *** ***...Сега и ще купуват ВИваком
1
8
 
35
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Защо продължавате да го наричате БТК?? БТК отдааавна няма...