Бизнесът се размина за оставката на Орешарски

Данев призова за изтегляне на политическите лица от кабинета
Обновена: 25 юни 2013 10:43 | 25 юни 2013 10:43,
54
Бизнесът се размина за оставката на Орешарски
Снимка: БТА

Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев призова политическите партии да изтеглят своите представители в кабинета „Орешарски“ и премиерът сам да избере експертите, с които да работи. Кабинетът не е експертен сега и в него има само политически лица.

В ефира на bTV той беше категоричен, че оставката в момента няма да доведе до нищо, защото обществото още не е узряло и протестите доказват тази теза. „Едва на 11-я ден от протестите вече се появиха конкретни искания“, посочи той и допълни, че всяко бързане е възпроизвеждане на стария модел.

„Нужна е радикална промяна“, убеден е Данев, но с уговорката, че трябва да има „узряване“, да бъдат излъчени нови лица и да бъде променен Изборният кодекс. 

Неговата теза за изчакване обаче не беше подкрепена от председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев. Неговата организация поиска незабавна оставка. Според него в момента в парламента се наблюдава експресно приемане на закони, а практиката показва, че това никога не е добре за бизнеса.

Донев припомни, че Пламен Орешарски е получил подкрепата на бизнеса първоначално, но последващите действия на правителството не са потвърдили очакванията. Според него намаляването на цената на тока с 5% в средата на лятото е едно от решенията, които не са били нужни на този етап на обществото.

Подобни решения могат да се върнат като бумеранг, смята още Огнян Донев. Припомняме, че в понеделни БСК публикува списък от спешни мерки за оздравяването на икономиката. Днес Данев допълни още, че "икономиката не може да бъде освободена, ако не се реформира политическият модел". 

В ефира на bTV се разгоря и кратък спор между двете организации. Според председателя на БСК КРИБ са били "бойкопомазани" и са получавали обществените поръчки. Доказателство за това са непрекъснати срещи на организацията с предишното правителство. 

Отговорът на Огнян Донев на това обвинение беше, че "проявата на ревност е нормална", но всъщност успех в България имат партиите, които са далеч от властта.

Още за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
13
 
! Отговори
jamiro преди 10 години
Булгаския мутро бизнeс да кажe докога бългаския рабитник щe му работи ангария за бeз пари,а тe щe живeят като царe !1
28
3
 
5
 
! Отговори
zod преди 10 години
Тоя па Данев е *ати оптимиста! Нищо такова няма да се случи, така че направо да обявяват откога започва стачката.
27
3
 
11
 
! Отговори
Частник преди 10 години
Кой ги е упълномощил тези да говорят от името на хората,които си въртят сами бизнеса и ежемесечно си внасят в хазната своите данъци? Какви са тези измислени "герои",които уж ни представляват? Долу това "експертно бояджийско" правителство! И децата вече знаят чии интереси защитава Орешарски...
26
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БогданА бе мижитурко,как ще осъмна пред празното си мазе като аз с двете си ръце го пълня цяло лято и цяла есен и от никой не завися!Гледай ти да не осъмнеш след една Жанвиденова зима гладен и бос,тогава ще те карам да лазиш в мазето ми!
25
6
 
11
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Подкрепям протеста,за да вляза в парламента ,оттам в няколко управителни съвета и да лапам консултантски. Боко, припознаваш ли се с Цоко??? Орешарски трябва да работи!
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Донев и изобщо целия КРИБ са узаконени престъпници с подарен бизнес. По-малоумно изказване, освен това "партиите са далеч от властта" не бях чел до сега. Как хем са в политиката партиите, хем са далеч от властта? Те защо са в политиката тогава, за Купата на благотворителността ли ???
23
5
 
21
 
! Отговори
Стана преди 10 години
ясно следното: Щом Огнян Донев иска оставка на правителството на Орешарски, следва, че правителството на Орешарски ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ!
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БогданМойто момче, в провинцията нито от глад нито от студ ще умрем!Вярно,нямаме средства и затова блъскаме денонощно,но не зависим от глада и от студа,докато вие софиянците - финансово сте по облагодетелствани но сте само едни консуматори - зависите от много доставчици и накрая не забравяйте че не всичко е пари,"приятелю"!
21
16
 
21
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До БогданНие в провинцията си правим буркани за зимата , не ни мисли ! Само като дойде зимата да не ми увиснеш пред мазето ! Яж си жълтите павета дето подскачаш сега по тях !
20
8
 
10
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
Хвала на Огнян Донев, Божидар Данев, Сашо Дончев и други борци срещу олигархията и радетели за прозрачност в управлението.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Донев мошеник, пари си има, не мисли другите
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Богдан Истината е,че София не е България, а в провинцията е мрак, но на София не й пука за това. Като ви се приядат хубави плодове и зеленчуци и истинско сирене и месо яжте вносните ***. Ние като протестираме срещу *** набези и бюрократите,които спъват селското стопанство вас това май е не ви касае.
17
11
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Изказване на наивници на средна възраст.Как си го представят това? Орешарски е наведен на Станишев, надупен на Доган и яхнат от Сидеров и това цялото пред тълпа гневни граждани. Не , благодаря!Напъните и насоката вече я видяхме - социални мерки за сметка на финансова нестабилност, дълг и бюджетен дефицит.ОСТАВКА ВЕДНАГА, ЕКСПЕРТНО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО,ИЗБОРЕН ЗАКОН И ИЗБОРИ В КРАТЪК СРОК, ШИРОКА ДЯСНА КОАЛИЦИЯ, КОЯТО ДА ГАРАНТИРА СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО.Това е изходът от кризата!
16
17
 
25
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Само на тези от провинцията да им е ясно,че след като сега плюете срещу протестите в София,есента и зимата като почнете да *** от глад и студ,да не сте припарили в столицата да протестирате..ще си ги оправяте червено/турските велможи по места
15
5
 
10
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Svalete pravitelstvoto!!!!S shutove!!Nyama drug nachin sreshtu naglostta na bsp,dps,ataka!!!!!
14
4
 
27
 
! Отговори
Йосиф Висарионович преди 10 години
Секретният сътрудник на ДС Божидар Данев с псевдоним Генчев ръководи индустриалците и дава акъл как да се запази правителството. Нито едните ще прокопсат, нито другите!
13
1
 
18
 
! Отговори
Огнянка преди 10 години
Донев,Донев защо я носиш тая голяма глава на раменете и за украса не е...
12
1
 
15
 
! Отговори
Цури преди 10 години
До АнонименСрам го е,ама иска да ***...
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Донев, не те ли е срам
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О.Донев още е се е разминал напълно с Темида, та затова е много любезен към ГЕРБ, които му взеха медийния бизнес в замяна на свободата...