Любомир Леков: Само идея не е достатъчна за един добър предприемач

"Той трябва да бъде добър търговец и да умее да ръководи хора"
5 юни 2014 14:15, Екип на Bulgaria On Air
1
Любомир Леков: Само идея не е достатъчна за един добър предприемач
Любомир Леков, Снимка: Bulgaria On Air

Само идея не е достатъчна на един предприемач да успее, заяви Любомир Леков, основател на Фондация "Лекови" и дългогодишен мениджър на медийна група Investor.bg в сутрешния блок на Bulgaria On Air. Той подчерта, че предприемачът трябва да бъде както добър търговец, така и да умее да ръководи хора.

По думите му България има да извърви дълъг път, преди да се превърне в предприемаческа държава. Той подчерта, че лидер в световен мащаб в областта е САЩ, като напоследък скандинавските страни бележат напредък.

По неговите думи фалитът на Nokia е дал възможност на финландски фирми да се развиват.

Фондация "Лекови" обяви нов конкурс и магистърска програма. Конкурсът е насочен към професионалисти без значение от конкретната им област на опит, които имат желание и потенциал да започнат нов бизнес.

Петима ще получат подкрепа за развитието си като предприемачи: Стипедиантски места в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси: 1 място със стипендия в размер на 50% от таксата за обучение и 4 места със стипендия в размер на 25% от таксата за обучение.

Програмата включва и личен ангажимент за менторство от страна на Любомир Леков – веднъж месечно за целия период на обучение в магистърската програма от 1,5 години.

Един от петимата кандидати, представил се най-добре с развитие на бизнес идея, ще получи и подкрепа за нейната реализация в края на обучението си.

Подробности от разговора вижте в сайта на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: предприемачBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
гай баньо преди 9 години
Не ми давай акъл дай ми пари!