100-метров небостъргач ще се рее в "Младост"

Турска фирма планира да инвестира 120 млн. лв.
Обновена: 7 май 2015 16:37 | 7 май 2015 16:30, Надежда Бочева
46
100-метров небостъргач ще се рее в "Младост"
Източник: delta3.bg

Министерският съвет подкрепи инвеститора "Гаранти-Коза България" ЕАД (Garanti Koza), който има намерение да строи 100-метров небостъргач в столичния квартал "Младост". Днес кабинетът е одобрил проекта на меморандум за разбирателство между правителството и компанията.

В съобщението се казва, че подкрепата е за инвестиционния проект "Гранд Каньон – София", който предвижда изграждането на голям туристически и развлекателен комплекс в столичния район върху терени, собственост на инвеститора.

Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 120 млн. лева за изграждането на хотел, шопинг мол, парк със зелени площи, амфитеатър, детска площадка, скейт парк.

Очаква се с въвеждането в експлоатация на обектите по проекта да бъдат създадени около 240 нови работни места, а изграждането на комплекса трябва да приключи през януари 2018 г.

Припомняме, че през октомври 2013 г. стана ясно, че турската компания Garanti Koza е напът да осъществи мащабна имотна инвестиция -  в карето между бул. "Александър Малинов" и ул. "Филип Аврамов" в столичния квартал "Младост 3". Това е карето на затворения магазин "Нова Деница".

Според агенцията за недвижими имоти Делта 3, която вече е обявила цени на апартаменти за продажба, комплексът ще се състои от 765 апартамента в три сгради и 20 хил. кв. м зелени площи. Търговският център "Каньон" ще е от нов, отворен тип, а комплексът ще има топла подземна връзка с метрото.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София стана най-грозният град в света. Аве ББ за каквото ти е висока сграда срещу планината, сред панелки до 8 етажа. Въобще от края до центъра всеки си строи по колкото етажа иска без да се съобразява с нищо, до малко НДК сред ниски сгради една висока и то в пъти. В тоя небостъргач ще има 736 апарт. по минимум една кола, артериите до него ще поемат 736 коли. Аве тия които са разрешили тази свинщина само с джобовете ли мислите? София не е проектирана за такива неща! Освен сгради има и пътища!
20
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГригорГруьо, ако 100 етажа не е небостъргач то кое Е бе психопат ***?
19
2
 
6
 
! Отговори
2 преди 8 години
До Mюжгян 18Ти наистина си безмозъчен и се вижда от постовете ти.Ако не ти плащат то е още по-зле за теб защото иначе имаше разумно оправдание.Видно е че си част от извадката на безмозъчните ***.
18
3
 
16
 
! Отговори
Григор преди 8 години
Терминът "небостъргач" е грешен за тази сграда. Освен ако не е поредното "побългарено" понятие. Иначе нормално, малко хора си дават сметка колко абсурдно грозни изглеждат в очите на чужденците крайните квартали на град София, с тези огромни ЕПК-коптори с излющени мазилки, ръждясали тераси и безразборно накачулени климатици. Ми то си е ориент отвсякъде. Затова всяка сграда, която е достатъчно голяма, за да отнеме акцента от грозните панелки, е добре дощла.
17
3
 
13
 
! Отговори
Mюжгян преди 8 години
До 216За разлика от теб на мен никой не ми плаща, за да си изразявам мнението. И на мен всичко ми е пределно ясно, жалко че на псевдопатриотчета и безмозъчни същества като теб не им е ясно какво означава една такава инвестиция. Заради такива като теб България винаги ще губи инвестиции и възможности за работа.
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Небостъргачи по света (не считам разните дестинации, където хората се чудяткак да си харчат парите като Дубай) се строят не поради някакво хрумване наархитекта или фирмата строиител, а поради причината, че цената на земята вцентралните части на града е висока и се налаге много хора да работят наедно място.В случая не виждам никаква причина за тоези строеж.
15
7
 
6
 
! Отговори
2 преди 8 години
До Мюжгян 11Тюфлек, кое от написаното не ти е ясно?Доган плЯща ли добре,а?!
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхотен проект и затова ще сложа там някой лев.Като квартална инфраструктура,Младост е далеч пред останалите квартали.
13
2
 
22
 
! Отговори
Коректор преди 8 години
Не съществува дума "напът", неграмотни ***. Пиша ви го под всяка статия от годиниПише се "на път", отделно.
12
8
 
12
 
! Отговори
Mirinda преди 8 години
Отвратително!
11
16
 
22
 
! Отговори
Мюжгян преди 8 години
Коментарът ми е до всички, които веднага започнаха да се правят на големи патриоти: Драги ми "Българи" - истинският патриотизъм не е в това да се късате от яд, че турска фирма щяла да строи небостъргач.... - имала е възможност и капацитет и ще го направи...Истинският патриотизъм е да преглътнеш своята псевдопатриотщина и да се радваш, че ще се открият много нови работни места за български граждани... това са 240 нови работни места... Питам Ви, коя бг фирма може да си го позволи?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До kokОколо 1300..
9
1
 
30
 
! Отговори
Провинциалист преди 8 години
Малко е това, поне още 100 такива трябват за да може всички българи да се преселим в София и вече да не се делим на селяни и столичани! Така нацията отново ще се обедини и ще бъдем силни!
8
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадно! Нямаме никаква необходимост от таково високо строителство. Отделно, че цяла София е върху пясъчна основа с подземни води. Архитектите можеи да си компенсират комплексите с високо строителство, но то е гадно и нечовешко. И защо ще го строят турци? Окъде накъде? Докога ще си перат тук мръсните пари?
7
1
 
12
 
! Отговори
... преди 8 години
Бре, че то там има ли толкоз място да се построй такъв небостргач бре!?
6
1
 
11
 
! Отговори
kok преди 8 години
kolko evro kvadrata
5
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеално за новоселяните.
4
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А там какъв ще е официалният език??Турски?А кога и в останалите квартали на София ще стане турския ОФИЦИАЛЕН език?
3
18
 
41
 
! Отговори
Читател преди 8 години
Младост от гето постепенно се превръща в ***.
2
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато български фирми искаха да строят небостъргачи им отговаряха че в София няма да се строят такива но за "Гаранти-Коза" .............моооожееее защото от Двореца на Падишаха са разпоредили на Оправителя на вилаета ***!

Спонсорирани публикации