КЗП погна онлайн магазини

В 8 от тях са установени нарушения
Обновена: 12 юни 2015 15:46 | 12 юни 2015 15:14, Анисия Иванова
0
КЗП погна онлайн магазини
Снимка: архив Булфото

Комисията за защита на потребителите (КЗП) участва в кампанията SWEEP-2014 на Европейската комисия за предоставяне на информация за гаранцията на потребителските стоки от електронните магазини, съобщи КЗП.

В съобщението се уточнява, че 80 на сто от проверените онлайн търговци са премахнали установените нарушения.

Липсата на напомняне от страна на онлайн търговци за наличието на законова (освен търговска) гаранция е нарушението, което КЗП е установила при осем от общо 11 проверени електронни магазина за техника.

В рамките на кампанията на ниво ЕС са проверени 437 електронни магазина за продажба на мобилни телефони, компютри, камери, телевизори и друга техника. Сред тях попадат както сайтове на търговци, които директно продават стоката си, така и такива на посредници, които управляват платформи за онлайн пазаруване или сайтове за сравняване на цени.

Проверките са свързани с правото на потребителите да получат информация за гаранцията на потребителските стоки, достъпността до общите условия за пазаруване преди сключването на договора за продажба от разстояние, както и наличието на електронен адрес, на който потребителите да отправят запитвания за гаранцията или евентуално да предявят рекламация, пише в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари